Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nurofen kúpot adhatok a...

Nurofen kúpot adhatok a babámnak fogzásra? Csak éjszaka adnék neki egyet, nappal inkább fogom, próbálom elfoglalni, de hány nap után tartsak szünetet ha beválna?

Figyelt kérdés
6,5 hós kisbabám ordít éjjel-nappal, tuti hogy a fogacskák. Már az összes homeós bogyón, kúpon, gélen, ecsetelőn végigmentünk, de 3 hónapja semminek nem volt hatása és már mindketten készek vagyunk. Egyszer a Germicid-től végigaludtuk az éjszakát, aztán kezdődött minden előről!
2011. jan. 2. 17:30
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:

17:48-nak:

Már 2 gyerekorvost is kérdeztem, mindketten azt mondták, egyértelműen a fogzás!

De köszönöm szépen az értelmes választ, aranyos vagy!!! :-)))

2011. jan. 2. 18:20
 12/21 anonim ***** válasza:
Még mindig nem irtad meg,hogy hány foga jött ki 3 hónap alatt?!
2011. jan. 2. 18:52
 13/21 A kérdező kommentje:

Előbb egyszerre jött ki alul 4, addig még csak éjszakánként szenvedett vele, nappal angyalka volt. Aztán alul 2, azóta már nappal is nyűgös, majd 1,5 hete vettem észre, hogy szintén alul újabb 2.

Rakétagyorsasággal jönnek, nem csoda ha ennyire megviseli szegénykémet, úgy szeretnék segíteni neki!! :-((((

2011. jan. 2. 18:57
 14/21 anonim ***** válasza:
Nem mondod komolyan,hogy alul 8 foga van 6 hósan?!
2011. jan. 2. 18:59
 15/21 A kérdező kommentje:

Nem, elírtam, bocsánat!

Az utolsó 2+2 felül jött. 2 már kicsit kinn van, 2-nek pedig még csak a teteje látszik : Fenn!!

2011. jan. 2. 19:03
 16/21 anonim ***** válasza:

Szegénykém, nálunk is egymás után jönnek a fogak.Kilenc hós és most bújik ki a hatodik, de egyszerre kettő.Azt mondta nekem egy hölgy, hogy annak idején amikor az ő lánya pici volt(kb.30évvel ezelőtt)hogy a gyerekorvosuk azt mondta, hogy ha felnőtt fejjel kellene átélnünk a fogzást bele is bolondulnánk.Szóval csak sajnálni tudom szegénykéket.

Ne haragudj, hogy nem tudtam segíteni, ötletem nincs mert nálunk sem használ igazából semmi.Dentinoxal kenegetem de az sem sokat ér.

2011. jan. 2. 19:32
 17/21 anonim válasza:
A Nurofen kúpot nem ismerem, én fél Germicid kúpot adtam kétszer, ugyanilyen sorrendben jöttek a fogak, ahogy nálatok és ugyanennyi. Kicsit faragni kell a kúpból, nálunk elég volt. Én sem mertem többet adni neki, inkább keltem hozzá többször is éjjel. Borzasztó nehéz volt nálunk is. Ja, és néhányszor Nurofen szirupot adtam éjszakára, kevesebbet, mint amit előírtak a testsúlyához. (Úgy emlékszem, 2,5 ml-t lehetett, én 1,5 ml-et adtam, ez is elég volt.) Cicizik még? Próbáld cicivel megnyugtatni. Bátorítani szeretnélek, nemsokára sokkal könnyebb lesz, ahogy kibújtak, próbálj meg tűrni még egy kicsit, nemsokára fellélegezhettek, hamarosan megint egy kis angyal lesz a babád.
2011. jan. 2. 20:25
 18/21 anonim ***** válasza:

Szia!

A homeos bogyók sajna nekem se váltak be, de még a nurofentől sem alszik egész éjjel. A kúpot nem ismerem, a szuszpenziót szoktam adni neki, de csak akkor mikor 10 percenként kel. Most 8,5 hós négy foggal, és nincs pihenő.

Szerintem rendszeresen te se adj neki gyógyszert, ha mégis, max. 5-6 napig. de aztán megint mit csinálsz?Egyébként gyógszertárban kérdezz rá meddig lehet adni folyamatosan, ők bizti tudják. Vagy tényleg gyerekorvos véleményét kérd ki, hogy van e valami megoldás, mit adj neki, hogyha ennyire megviseli, hogy egész nap sír.

Aztán meg nézd a jó oldalát, ha ilyen gyorsan jönnek a fogacskák, akkor hamar túl lesztek a fogzáson :) (na most jól megnyugtattalak, mi??) Szóval kitartás neked!!

egy szintén hulla anyuka

2011. jan. 2. 21:00
 19/21 anonim ***** válasza:
Szia, félek, hogy ha ilyen nyűgös, akkor csak az idő fog segíteni. Ugyan át nem éltem, de megértem. Nálunk is hamar jöttek a fogai, 1 éves korában már 12, most 15 hós és már 16 foga van, már csak a második négy rágót várjuk. De hál'istennek rövid nyűglődéseken kívül semmi gáz nem volt. Én Panadol szirupot szoktam adni, ha látom, hogy kicsit nyűgös, meg Dentinoxot teszek a DM-es tanulófogkefék közül az elsőre és a kezében nyomom, azt rágcsálja. De persze éjjel ez nem lenne megoldás. Nem cumizik? Az talán éjjel is megnyugtatná kicsit az ínyét. Szegényke. Nem csoda, hogy nincs memóriájuk, rossz lenne emlékezni. Ne figyelj azokra, akik minden gyógyszerről lebeszélnek, néha, hogy kicsit könnyíts az életén nyugodtan adj egy-egy fájdalomcsillapítót. Kitartás!!!!
2011. jan. 2. 21:04
 20/21 anonim ***** válasza:

Adhatsz neki fogzásra N.kúpot, de olvasd el a haszn.utasítást.

Igaz, hogy 1 napi dózis mellett írják, hogy 3 napon túl nem adható, de kérdezd meg legalább a patikust, hogy ha csak éjjel 1szer kap, akkor hány napig adható.

Mellesleg én is azon a véleményen vagyok, hogy egy alapos orvosi kivizsgálás nem ártana! Mert sok doki csak a fogzásra fogja a nyűgöt, ahelyett hogy jobban megvizsgálná.

Nálunk csak és kizárólag a szemfog kinövése viselte meg a gyerekeket, de az nagyon!!!

Mi bláncot használunk, nem tudom annak köszönhető-e hogy egyik gyerek sem kínlódott a fogzással, és úgy nőttek ki a fogaik, hogy észre sem vettük.

2011. jan. 2. 21:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!