Mi a helyes sorrend? Nincs ez elsietve? Segítség!
5. hónapra elég kevés lett a babámnak a tejem, elkezdtük a hozzátáplálást.
Most 6,5 hós és ez a menü: szopi reggel, gyümölcs tízórai (egy üveg), főzelék ebéd (általában egy üveg), szopi uzsira, tejpép vacsira, fürdés után, lefekvés előtt szopi.
Állandóan fájdalmasan sír éjszaka, és szélcsövezés után székrekedéses kaki jön..
Úgy érzem, hogy az állandó szopizás után ez nagy változás neki, dehát tejem sem volt(most több van), és a védőnő is így mondta..
Mit csináljak, ti hogyan csináltátok/játok??
Szia!
Ha van elég tejed a főzeléket váltsd ki szopira, vagy tejpépre.
Valószínűleg igen, a gyomrocskáját megzavarhatta ez a nagy átállás, ezért inkább anyatejcsit vagy tejalapú dolgokat kellene preferálni! Gyümis üvegekből pedig nagyon az alapok pl. alma-sütőtök, alma-krumpli stb.
Szerintem nagyon sietsz, másfél hónap alatt 3 étkezés.
Én 6 hós korábankezdtem hozzátáplálni és 2 havonta vezettem be egy új étkezést(2 hónapg csak ebéd, majd 2 hónapig ebéd-uzsi, majd ebéd-uzsi-regeli)
Így 1 évesen kezdett kapni vacsorát.
A déli cicit 7 hósan hagyta el, a délelőttit 1 évesen.
ja és minél kevesebbszer ciczik,annál kevesebb tejed lesz:-((
lehet az esti tejpép okoz neki szorulást
ez tényleg nagyon gyors :S
egyébként jól látod, így kell kinéznie majd a táplálásnak de egy étkezés kb. 3 hét alatt váltható ki fokozatosan és ha ez megvan, akkor lehet kiváltani a következőt!
első szerintem a tejpép este, azt hagyd meg! attól jobban fog aludni!
én egy 6,5 hónapos babának a délelőtti gyümit hagyném el mert még szopizik így minden fontosat megkap viszont a főzelék táplálóbb és ha nem elég a tejci, arra van szükség!
ne adj neki semmi puffasztó, fogó ételt! tehát a k-betűseket került, borsót, babot
keverj neki a főzibe kis szilvát. pl. szilvaszószos csirke krumplival.
nagyon sok folyadékot kéne innia, én babám ennyi idősen már napi 3-4 decit ivott, de egy deci is jó már :)
ha nem akar inni, a 10 órait cseréljétek le csümölcslére. de akkor ne kanalazz neki gyümipépet, a gyümilé is nekik nagyon laktató, egy étkezésnek felel meg!
de ha leírod pontosan miket eszik, segítünk, hogy mi okoz székrekedést, puffadást!
Atyaég..... milyen anya vagyok???????
helyre tudom még hozni a dolgot?
Az a baj, hogy a tízórait azért nem tudom még cicire visszaállítani, mert éjjel többször is ébred(régebben aludt),és délelőttre elfogy a tejem.
Szóval tízóraira általában őszit, sárgabarackot kap, újabban banánt.
Délben sokáig csak sütőtökös dolgokat kapott variálva, mire mondta a védőnő, hogy az egyoldalú, variáljunk..
próbálkoztunk a brokkolival, krumplis dolgokkal, utálta.
egy-két alkalom óta már komolyabb zsenge zöldségek pulykahússal is megy. az üvegből.
vacsira pedig tejpép, mert tápszert mondtak, de attól öklendezett, azóta HA-s tejpépet vacsorázik..őszíntén, nekem az sem szimpatikus.
Inni nem igazán iszik szerintem egy fél decinél többet, pedig sokat kínálom.
Mondjuk azért a cicivel ivott...
Segítsetek, kérlek, idealizálni ezt a "rémálmot", mert nem akarok bajt okozni a gyermekemnek!!
Ja, és majdnem minden étkezés közben nyöszörög, meg nyom...mintha kakilna...pirosodik a feje is..
Ne hagyd hogy bárki szaranyának tartson azért mert nem úgy csinálsz valamit mint xy anyuka. Amikor anno én kérdeztem hozzátápis kérdést, 10-en 10 félét válaszoltak, de senkinek nem volt jó ahogy a többi 9 csinálta.
Minden baba más, minden babának más az igénye, nem kell tankönyv-anyukának lenni! Én pl. 4 és fél hóüsan kezdtem a hozzátáplálást, a védőnő, az orvos, a szomszéd, a nagyszülők, a dédszülők, kivétel nélkül MINDENKI mást tanácsolt. Volt aki azt üzetne nekem (számomra idegen, csak közös ismerős által üzent) hogy eszembe ne jusson tápszerezni, adjak mindenféle zöldséget inkább. Volt aki azt mondta hülye vagyok hogy 6 hónapos előtt mást is adok. Volt aki azt mondta idióta a dokim hogy engedte a tápszert, inkább próbáljam mellre tenni a gyereket napjában 50-szer, egyszer majd csak több lesz a tej.....
Én annyit tanácsolnék csak hogy próbálkozz lassítani a tempón, de ne aggódj nem rontottad el, csak neki még nem jó így de ezt nem tudhattad előre! Ki fogod tapasztalni hogy a te gyermekednek mi a jó.
Enyém almát és tápit kapott két hétig, aztán barackot, most a hármat+anyatejet váltogatjuk minden nap, nekem így vált be. Naponta egyszer kap gyümit, kb. 2-szer tápit vagy 3-szor, éjjel csak anyatejet. 5 hónapos most.
köszönöm. amúgy is mindenkinek a válaszokat.
sajnos nem volt neki elég a tejem: azt mondta a doki néni, hogy legalább 150ml-t kellett volna lennie, hát, ennyi max reggelre termelődik, vagy estére, ha nem etetek belőle egész nap..
az éhségtől egész éjjel síííírt, mert az esti tej nem volt elég...most meg szorulása van, azért sír... nekem meg a fáradságtól és az állandó etetéstől nem maradt napközbenre tejem.
ezért kezdtem el neki mást is adni..
nekem a tápszert nem eszi meg, legalább is a Beba-t. lehet, hogy a másikat megenné?
Lehet hogy a másik tápit megenné egyébként, próbáld ki nyugodtan. (nem minden baba szereti a Beba-t, van amelyiknek pl. a milupa ízlik)
Egyébként az előttem írónak igaza van, ne tartsd magad azért rossz anyának,mert ez így történt. Kicsit gyorsan indítottál neki, de most írtunk pár tanácsot neked. Tejpépet is kipróbálhatod, azt is lehet már 4 hónapos kortól adni.
leírom h hogy csináltam hátha segít!
6hónapig cicizett a picim (egy este belázasodtam és mire felkeltem semmi tejem nem volt=()
fejtem ha kellett ha nem így most van egy kevés
szóval
vettem neki milupa 2es tápszert ez volt a reggeli,10órai mert ugyanígy voltam mint te!
kiváltottuk az ebédet főzire!
uzsira tápszert kapott
majd 1hét múlva a 2. uzsit váltottuk gyümire!
majd vacsira kapta a tejet amit napközben kibírtam facsarni...
következő héten a 10óra már kapot tejpépet (milupát)
és azóta így van! és sosem volt székrekedése, inkább cak bogyózgatott!
fokozatos vegyél vissza a szilár ételekből!
a sütőtök pürét szinte minden pici szereti és nem fogja beg a pociját!
ha gondolod adj neki édeskömény teát az segít szellenteni és kakilni.
ha így sem megy. olajos, meleg kézzel körkörösen simogasd a pociját hátha attól beindulnak a dolgok! (unoka húgomnál bevált)
sok sikert! türelem!!
utolsó vagyok!
nem vagy rossz anya én inkább a védőnőtöket küldeném el a búsba....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!