Hozzátáplálásnál mi a helyes sorrend szerinted?
Anyatejes babánál mit adtál először kóstolásra? Gyümölcsöt, zöldséget?
Írnátok ide egy sorrendet?
PL.: 1. krumpli, 2. sárgarépa, 3. alma, 4. csirkehús........
Olvastam már pár hozzátáplálási táblázatot, de bevált sorrendet is szeretnék most tőletek.
Nálunk alma, barack, banán, sütőtök, krumpli, répa, cukkini voltak az elsők, vagyis ilyen sorrendben egymás után. Aztán a többi kb. egy időben volt a borsó, meggy, cékla, stb...
De tényleg mindenkinél más sorrend a tökéletes.
Gyümölccsel szokták kezdeni, konkrétan azért almával, mert az egész évben van, nem idénygyümölcs vagy idényzöldség.
Nos, ehhez képest pl. az én gyerekem önmagában nem szerette (most se rajong érte), úgyhogy én végül répával kezdtem.
Az én vagyis mi sorrendünk ez volt:
1. répa 2. répa-alma 3. répa-alma-krumpli 4. meggy 5. sütőtök 6. csirkehús az előzőekkel kombinálva
azért ajánlják a gyümölcsöt kezdésnek, mert édes és így hasonlít az anyatejre.
mi még az elején vagyunk:
alma
alma, őszi
őszi
őszi, banán
rövidtávú tervben avn: krumpli, répa, cékla
Magyaroszágon gyümölccsel kezdenek, Németországban zöldséggel, van, ahol meg gabonapelyhekkel. Lehet válogatni.
Én zöldséggel kezdtem, aztán husi, és nem bántam meg, a fiam nagyon megszerette a zöldségeket.
Én is zöldséggel kezdtem, pont azért, hogy később sem legyen abból baj, hogy csak az édes dolgokat eszi meg.
Répa és krumpli volt, amit kapott először. Aztán jött az alma, barack. Később hússal, majd más zöldségek, gyümölcsök felváltva. Mindent megeszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!