Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit tanácsoljunk a szülőknek,...

Mit tanácsoljunk a szülőknek, hogy ne száradjon ki a pici?

Figyelt kérdés
A 2 éves unokahúgom már 5. napja hány mindentől és nagyon csúnyán köhög, és lázas is. Az orvosnál is azt mondták a szülőknek, hogy majd meggyógyul. A probléma csak az, hogy szegénykém nem nagyon eszik semmit, vízből is csak pár korty megy le, aztán egyből kijön. Azt mondja a doki,hogy ez nem rota, mert a köhögés miatt hány, szegénykémnek teljesen ki van cserepesedve a szája, meg az orra alját is már kimarta a fikusz. :( Sajnos a reszelt almát, a teás kekszet és a főtt krumplit sem eszi meg :( Kétségbe vagyok esve...
2011. jan. 2. 13:05
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

A felnőttnek a napi VÍZIGÉNYE 2 liter + étel.

FOLYADÉKigényt írtam, a kettő nem ugyanaz.

Folyadékban (étel folyadéktartalmával együtt) 2 liter kell neki. 150ml/kg/nap- és ennyi idősen már 10 kiló felett kell legyen, de ha tíz kiló, akkor is kell minimum 1,5 liter. Ebből 5 dl kb ami víz illetve ehhez hasonló, a többi gyümölcs, étel stb.

És képzeld a kórház fertőző osztályán mondták ezt, amikor kiszáradással bent voltunk a fiammal. Sőt ott ezt a cukros lötyit itatták vele. És megivott belőle napi 3-4 litert, mert enni nem kapott. Mert a sima víz ivásától hányás esetén simán kiszárad, még ha litereket iszik is belőle. Kell a cukor meg a só, mint előttem írták. Az köti meg az ásványi anyagokat a szervezetben.

2011. jan. 2. 16:03
 12/15 anonim ***** válasza:

van olyan hog y Normolyt por. Nekünk ezt írta föl a doki amikor ilyen baj volt. Sajnos előtte hasonló orvosi hozzáállás miatt kiszáradással (+tüdőgyull) kórházba kerültünk, 2 éves volt. Kapta 1 hétig az infúziót. Sajnos egy 2 éves ha valamit nem akar azt nem lehet az istenért se erőltetni. Hiába vittem minden nap dokihoz. Majd a 4dik nap acetonszagú volt a pisije, na akkor már nagy a baj.

Azóta ha ilyen hányás hasmenés láz stb van, kapja a normoyt port. Mondjuk ő már nagyobb hálistennek, és iszik ha mondom.

2011. jan. 2. 18:00
 13/15 anonim ***** válasza:
Nem olvastam végig a válaszokat, de szerintem vigyétek be az ügyeletre. Az én egy éves kislányom fél napig nem ivott (pár napja már lázas beteg volt, de nem hányt), és azonnal beutaltak a kórházba. Azt mondta az orvos, hogy az ilyen picikkel a kiszáradás az egyik legsúlyosabb dolog, ami történhet. Ha már olyan fokú a kiszáradás, akkor nem kezelhető. Én mindenképpen megmutatnám orvosnak.
2011. jan. 2. 22:29
 14/15 A kérdező kommentje:

Szerintem sípolni nem sípol a köhögéstől, csak nagyon csúnyán köhög ami szerintem fáj is neki, velem is volt már sajna ilyen.

Kedvenc gyümi leve talán a rostos barack és az ananász lé.Tegnap hívtuk őket, hogy mizujs a babuval azt monták,hogy még mindig kijön belőle minden:( De elmondtam neki azokat, amiket tanácsoltatok és csak annyit mondott rá,hogy jó, remélem megfogadja.

2011. jan. 3. 09:11
 15/15 A kérdező kommentje:
Javult a helyzet,már nem hányás nélküli volt a mai nap,és evett is már egy kis tejbepapit és egy kis tejfölös tésztát. Újra mosolyog és egyre rosszabb is, szóval szerintem meggyógyult. Köszönöm szépen a válaszokat mindenkinek!Nem felejtem el őket.
2011. jan. 4. 18:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!