Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mikortól kezded cukrozni,...

Mikortól kezded cukrozni, sózni babád ételeit? Milyen mértékben?

Figyelt kérdés
2011. jan. 2. 10:36
 1/6 anonim ***** válasza:

Kb. 10 hónapos korától, amikor már darabosat és a miénkhez hasonló ételeket evett. De nagyon-nagyon minimális mértékben, csak épp, hogy egy csipetnyit, hogy íze legyen.

Ha nyersen eszik zöldséget, pl. paradicsom, azt soha nem sózzuk neki, hogy a természetes ízt érezhesse. De mondjuk, ha krumplit főzök neki, akkor a főzővízbe kerül egy kis só.

2011. jan. 2. 10:48
 2/6 anonim ***** válasza:

Amikortól hús volt a főzelékükben, akkortól picit sóztam.

Cukrosat kb. egy éves korig nem nagyon adtam nekik.

Nem is lettek édesszájúak. :o) (Bár lehet, hogy nincs összefüggés. :o)

2011. jan. 2. 10:50
 3/6 anonim ***** válasza:
7 hónapos korától. Csak egy picit, hogy legyen íze. Dokinéni szerint is kell a só a szervezetnek. Cukor persze csak amibe kell, tea, meggyszósz stb.
2011. jan. 2. 11:02
 4/6 anonim ***** válasza:
6 hós korától. Mikortól a hús is terítéken volt. Sóztam, hogy valami íze legyen. Csak mértékkel.
2011. jan. 2. 11:03
 5/6 anonim ***** válasza:
egy kis só mehet már 6-7 hótól nyugodtan, mértékkel!!! a cukrot viszont nagyon nem ajánlom, minél később annál jobb!!!
2011. jan. 2. 14:04
 6/6 anonim ***** válasza:

cukrot most sem használok, a sót meg a hús óta.

de most már 100%-osan házi kosztot eszik.

magunknak is nagyon kevés sót használok, meg mi sem cukrozunk.

egy cukros bűn van: a hipp babatea, a granulátum. nagy ritkán iszik ilyet, abban van cukor sajnos.

2011. jan. 2. 16:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!