Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Örök kérdés, de nálunk úgy...

Örök kérdés, de nálunk úgy érzem, most jött el az idő, mit csináljunk?

Figyelt kérdés

14 és fél hónapos a babám, nagyon rövid ideig (3,5 hó) tudtam szoptatni sajnos, úgyhogy tápszert kapott.

Viszont lassan fél éve szenvedünk a tápszerrel, nagyon sok félét kipróbáltunk, de egyiket sem issza szívesen. Van, hogy olyan a hangulata, hogy szerencsénk van, és megiszik 180 ml-t, de ez a ritkább, mostanában leginkább semennyit.

Nem akartam elkezdeni 2-3 éves korig a tehéntejet, de most egyre inkább gondolkodom rajta. Csak nem tudom, azt meginná-e, meg nem ártanék-e vele neki (tejtermékeket kap, krémtúrót, túrót, joghurtot, sajtot, ezektől nincs baja.)

És érdemesebb felforralt házi tejjel kezdeni bolti tej helyett?

Vagy van más megoldás a tejen kívűl?

Előre is köszönöm a válaszokat!

2011. jan. 1. 15:42
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Mi és az elődeink gyormra hogyan tudta feldolgozni a tehéántejet? Az sem igaz,hogy a mesterséges készítményekben több vitamin van. Ezekben nem vlódi,haenm előállított vitaminok vannak. A tehéntejben pedig természetes úton van Kalcium és D vitamin.
2011. jan. 1. 15:57
 12/19 anonim ***** válasza:

[link]

Azért 75% nem kevés...de nekem csak a tehéntejtől van bajom, a tejtermékektől nem.

2011. jan. 1. 15:58
 13/19 anonim ***** válasza:
De próbáld ki, ha baja van tőle ne add, ha nincs adjad. Főleg ha alig issza meg a tápszert.
2011. jan. 1. 15:59
 14/19 anonim ***** válasza:

ÉS ha pl. a tejitalt próbálnád ízesíteni kakaóval, maci kávéval? Vagy ha turmox készítenél belőle? Barackkal, meggyel, banánnal. Pici méz is mehet már bele. Hátha így jobban inná.

Bár én is az extrém óvatos kategóriába tartozom egy ekcémás kisfiúval, de talán a 3 éves kor picit túlzás. Középút, másfél-kétéves már ihatná szerintem.

Off: sejtettem, hogy vita lesz, elkerülhetetlen. :))

2011. jan. 1. 16:05
 15/19 anonim ***** válasza:
*turmixot :) bocs
2011. jan. 1. 16:05
 16/19 A kérdező kommentje:

16:05

Ettől féltem én is, mielőtt kiírtam a kérdést, mivel alapból vitatéma, pont mint szoptatás vs. tápszer:-S

Kakaós tápszert néha szoktam, iszik belőle, de azzal is nagyon óvatos... Banánturmixot csináltam neki régen, azt kiköpte, így többet nem próbálkoztam, de mivel ez kb 3-4 hónapja volt, lehet, hogy megpróbálom újra, hátha:-)

2011. jan. 1. 16:10
 17/19 anonim ***** válasza:

Miért lenne tilos a tej 1 év alatt??????? Tilos átmenni a stop táblán, de hogy tejet adni tilos, ugyanmár!!!! Attól független én sem adom, de nem tilos :)Mindenki eldönti magának. Hányan adnak és kutya bajuk, és hányan eleve nem adnak és mégis allergiások.

Kedves kérdező. Ha eddig a tejtermékektől semmi baja nem volt, nyugodtan adhatsz már neki.

Mi most fogjuk bevezetni a tejet, 19 hónapos. Neki edidg nem lehetett semmi ilyet adni, mert felszívódási zavara volt, de a nagyobb kaphatta aki most 3 éves. Nekünk most a gasztroenterológus azt mondta 1,5%-ossal kezdjük.

2011. jan. 1. 17:36
 18/19 anonim ***** válasza:
Ha nem tudod a saját dokitoktól vagy védőnőtől megkérdezni a kismamablogon kérdezd ott legalább doktornő válaszol. Nekem már nagyon sok mindenben segített.
2011. jan. 1. 23:24
 19/19 A kérdező kommentje:
Utolsónak köszönöm, sajnos nem tudom a védőnőt megkérdezni, úgyhogy megfogadom, írok nekik, köszi!
2011. jan. 2. 10:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!