Örök kérdés, de nálunk úgy érzem, most jött el az idő, mit csináljunk?
14 és fél hónapos a babám, nagyon rövid ideig (3,5 hó) tudtam szoptatni sajnos, úgyhogy tápszert kapott.
Viszont lassan fél éve szenvedünk a tápszerrel, nagyon sok félét kipróbáltunk, de egyiket sem issza szívesen. Van, hogy olyan a hangulata, hogy szerencsénk van, és megiszik 180 ml-t, de ez a ritkább, mostanában leginkább semennyit.
Nem akartam elkezdeni 2-3 éves korig a tehéntejet, de most egyre inkább gondolkodom rajta. Csak nem tudom, azt meginná-e, meg nem ártanék-e vele neki (tejtermékeket kap, krémtúrót, túrót, joghurtot, sajtot, ezektől nincs baja.)
És érdemesebb felforralt házi tejjel kezdeni bolti tej helyett?
Vagy van más megoldás a tejen kívűl?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Igen a tápszer is tehéntejből készül, csak átalakítják, ami a baba számára is emészthető lesz. Engem mindig meghajt a tehéntej(akkor egy kisbabát?), a boltival nincs baj, csak annak semmi köze a tejhez.
Én még nem adok neki bolti és tehéntejet, addig húzom ameddig csak tudom.
Babatejet próbáltátok már? Vannak ízesítettek is.
Mildibé Junior tejitalt próbáltuk, meg Humana vaníliás tejitalt (ami már eleve elkészített, folyékony), de sajnos ezeket se itta jobban, mint a tápszert:-(
Most jelenleg Bebivita tápszert kap, 200 ml-t szoktam csinálni, olyan 50-60 ml-t iszik meg belőle.
Mi a logika abban,hogy egy gyerek nem ihat tejet, ha tejtermékeket kaphat? A túró,sajt,joghurt is tejből készül,kémiai beavatkozás nélkül. A tápszerben a benne levő tehéntejet módosítják vegyi úton.
Ha lehet,inkább házitejet adj neki,jobb felforralni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!