Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Egyik kicsi, másik pici, a...

Egyik kicsi, másik pici, a nagy nem alszik el egyedül, hogy oldjátok meg az altatást (főleg nappal)?

Figyelt kérdés
Még 8 hónap, mire megszületik a második baba, de már előre félek. A kislányom nem alszik el egyedül, mellé kell feküdnöm, kb. 10-15 perc mire elalszik. Mire megszületik, talán fog ez változni? akkor lesz kicsivel több mint 2,5 éves.
2011. jan. 1. 12:21
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Viszont nem minden pici hajlik rá, hogy elaludjon magától hiába csinálod azt a módszert vele az elejétől. Na az én lányom ilyen csak cicin alszik el a mai napig 10 hónapos, a fiam meg most 2,5 Az első két hónap kegyetlen volt rettegtem hogy a kicsi sírva ébred, mert a nagy csak rajtam aludt el. Aztán lépni kellett mert kikészültem ekkor megcéloztam a fiam, kértem, hogy aludjon el egyedül,és lassan de biztosan eljutottam oda, hogy 2 évesen este magától elaludt rá egy hónapra meg nappal is. A köztes idő (2-4 hónapos)kicsit jobb volt nappal, mert a lányom elnézelődött akár 1 órát is az ágyába. Viszont ha a férjem délutános volt az esték nagyon durvák voltak. De szerencsére túléltük, mára már egyszerre alszanak:)
2011. jan. 5. 15:45
 12/16 anonim ***** válasza:

Én holnapra vagyok kiírva a 3. babánkkal. Igazából 27 hónap van a gyerekek között. A legnagyobb a 4,5 éves kezdettől rettentő alvó volt, napi két fél órát aludt egy éves koráig, azt is rajtam. Olyan, hogy lerakom, és elalszik magától :-))) szerintem inkább megfúladt volna az üvöltéstől. Ilyen volt. Éjjel se aludt. Mire a kicsi jött addigra pont leszokott a ciciről, így váltották egymást. Az öccsével szerencsém volt, mert ő nagyon jó alvó volt a nővéréhez képest, de nála már nem mertem megreckírozni, hogy kiságyba pakolászom egész éjjel, meg altatás után tíz percenként rohangálok, meg táncolok meg ilyesmi. A nagylányom ágya a mi ágyunk végében van, és ha alvás ideje volt, akkor csak odafeküdtünk a kicsivel, és elaludt. Egyedül nem alszik el a mai napig, inkább kínlódik eljátszogat. Muszály mellé feküdni. A fiam szerencsére más, őmellé is oda kell feküdni, elolvasom a mesét, és ő gyorsabban elalszik, a nővére képes félórákat mondókázni meg ilyesmi.

Ha meglesz a pici akkor van egy kiságy a hálószobában, és van egy bölcső, amit majd üzembe helyezünk, ha esetleg a hálószobában nem hagyhatnám alvás közben (már persze ha fog aludni.. )

A fiammal amúgy még azért is volt szerencsém annak idején, mert ha sétáltunk egyet sokat tudott a babakocsiban aludni egyhuzamban, amit az ajtó elé húztam (kertes házban lakunk) és résnyire nyitott ajtónál őt is tudtam figyelni, meg a nővérét is, nomeg még én is tudtam a konyhában tevékenykedni, vagy ilyesmi.

Most nem pontosan tudom, hogy hogy lesz, az biztos, hogy éjszakára a pici velünk fog aludni, mert a módszer már bevált, hogy éjjel ciciirányban alszik, nappal pedig remélhetőleg valahol le lehet majd rakni. A kisfiam matracon alszik, ő még ténylegesen igényli, hogy mellé kell feküdni, de gondolom a pici elcicizget este, addig a fiam elalszik, a lányom pedig megelégszik a kezem fogásával, kicsit ki van tekeredve az ember, de ki lehet bírni :-) Nomeg, ha meglesz a pöttöm, hátha ő már belátó lesz és megelégszik valami baba fogásával, vagy alvóskával.

2011. jan. 5. 17:07
 13/16 anonim ***** válasza:

Ha változtatsz rajta, változni fog, ha nem , nem . Most dönts, mert késő lesz...

Nálam is ez volt-az egyik-gond.

21 hónap van köztük.

A kicsit vagy leadtam addig mamának-ez volt a legjobb megoldás, vagy addig otthagytam a másik szobába és néha ránéztem. Ha szerencsém volt nem bömbölt, ha nem volt szerencsém, bömbölt-és persze a nagy sem akart elaludni...

Azt javaslom, tanítsd meg mielőbb egyedül elaludni, annál jobb, egyszerűbb és problémamentesebb megoldás nincs!

2011. jan. 5. 19:40
 14/16 anonim ***** válasza:

15 hónap van a két fiam között és a nagyobb szintén csak felügyelet alatt tudott/tud elaludni. mikor a kisebb megszületett két verzió próbáltunk:

- külön elalvás, az egyiket altatom a másik üvölt vagy nem(valahol messzebb)

- együtt alvás

a célom az volt, hogy a délutáni alvás együtt legyen, ezért az utóbbit erőltettem. az elsőnél úgy tapasztaltam, hogy minden az alváshoz igazodik, evés, játék, pelus stb. Így tehát, ha az alvás nincs egyszerre, akkor a többi sem lesz, na abba lehet csak igazán belebolondulni. szerintem jobb ha együtt altatod őket, különben annyira máshogy lesz a két gyerek napja, hogy nem győződ.

az elején, amíg a szopirend nem alakul ki, úgy sem tudsz mit tenni, valaki bőg -ez szinte biztos. nálunk a 2. hónap közepétől állt be a "rend".

2011. jan. 5. 21:22
 15/16 anonim ***** válasza:
9%
Felfogni nem tudom, hogy a nők egy része minek szivatja magát halálra a kis korkülönbséggel....
2011. jan. 6. 06:49
 16/16 A kérdező kommentje:

köszönöm az építő jellegű válaszokat! valami majd csak beválik!

én azért "szívatom" magam a kis korkülönbsggel, mert hosszú távon azt tapasztaltam magamon is meg a környzetemen is, hogy az a jó, ha kis korkülönbség van a tesók közt. mind a szülőnek, akinek nem kell újra visszaszokni az éjjeli ébredsekbe, pelenkázásba stb, miután visszament dolgozni, mind pedig a gyerekeknek, akik pár év múlva jól ellesznek egymással, ami nagyobb korkülönbség esetén nem igazán elmondható. ezzel terhet vesznek le a szülő válláról is, másrészt meg nekik is jó, hogy van egy állandó játszótárs.

harmadrészt, az kislányomat 28 évesen szültem, mire megszületik a második, 31 leszek, ennél idősebben már nem nagyon szeretnék szülni, szeretném még ismerni az unokáimat...

negyedrészt, a kérdés nem erre vonatkozott.

2011. jan. 6. 12:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!