Mikortól ehetnek a babák mogyorót, diót, mandulát, mákot és ilyesféléket?
Kismamablogon olvastam:
A mogyoró, dió
allergiát idézhetnek elő. Csak akkor adjuk neki, amikor már
biztosan és hatékonyan tud
rágni, másrészt allergiás
reakciót válthatnak ki, ezért lehetőleg minél tovább várjunk a
bevezetésükkel és, ha előfordult mogyoróallergia a családban, akkor
inkább csak allergiavizsgálat után kapjon belőle a gyerek. Az Egyesült
Államokban az orvosok egészen 3 éves korig nem ajánlják a
földimogyoró fogyasztását!
Tyű nagyon köszi hogy írtatok.
Igazából azért kérdeztem mert volt egy sejtésem hogy nem nagyon kaphat még a fiam most 13 hós.
Meglátta ahogy anyum ette a sósmogyit és elkezdett neki megrágni és adni,hát úgy föl ment a pumpám!!Még jó hogy csak 1 szemig jutottak.És olyan okoskodóan mondta hogy nem lesz baja,mi baja lenne már?Mondtam neki hogy allergiát válthat ki.Erre ma reggel a fejemhez vágta hogy látod nem lett semmi baja.Ok egy szemtől elhiszem,de nem azt jelenti ha "megtömi" mogyoróval hogy valóban nem lesz baja.
Mégegyszer köszi!!
Szerintem ha valaki allergiás, akkor egy fél szemtől is bedurranhat. Én sem voltam tisztában ezekkel a mandula, dió, mák, társaival, de a mogyorót azt már nagyon régóta tudtam (még tervben sem volt a gyerek), hogy azzal kell várni a legtovább. Elvileg allergizál a dió is, mákot is később javasolják, mint egy év. 13 hónapos fiamnak pedig már adtam egy falatot a mákosbejglimből, és már jó lenne mandulát, kesudiót, akár diót is összepépesítve adni...
Így a fulladásvesz
Szóval így a fulladásveszély is kizárva. Egyébként meg egyben tényleg eszembe nem jutna adni ilyeneket amíg nincs zárt fogsora, és nem tudja megrágni, attól függetlenül, hogy tudom e, hogy allergén vagy nem....
Előző voltam, csak elnyomkodtam és elküldte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!