Kruppos fiam éjszaka kap köhögőrohamot. Mit lehet kezdeni ilyenkor?
Szia!
Utolsó vagyok.
Természetesen a sós vizes oldatot recept nélkül lehet venni, ez az, amit az orrukba is szoktunk fújni, de a hagyományos hideg-párásító gépbe (ami gondolom nektek is van) nem túl jó beletenni. Ismerősömék megcsinálták, és a szobában mindenre lerakódott a só (könyvek stb.), szóval ez nem jó ötlet.
Amibe mi tesszük ezt az oldatot, az mint írtam az a spéci gép, gyakorlatilag egy maszk van hozzá (vagy csak egy cső), és abból lélegzi be a gyerek/baba a sós vizes hideg párát.
Ha jól álltok anyagilag, akkor vehettek egy ilyet, ez tényleg szuper, nekünk receptre csak a szállítási költséget kellett fizetnünk...
Most ezt a linket találtam, nekünk a gyártótól szállították, azt hiszem már két éve...
Ami nektek van, az is nagyon jó természetesen, csak nem ugyanazt a célt szolgálja (bár hasonlít). A tiétek biztosítja a párás környezetet az amúgy gyakran száraz helyiségekben, és a nem túl meleg szobai levegővel kombinálva ez is segíti a légutak összehúzását.
A gyógyszerporlasztós viszont direktben oda "küldi" a hideg sós párát, ahol van a baj. Olyasmi ez, mint ha ennél egy levesből, amiben van só, vagy nyalogatnál egy darab sót. Az egyik intenzívebb.
Esetleg kérdezz rá, hogy megfelelő szakorvos nem tudna-e nektek is felírni egyet. Persze indokolni kell, hogy fulladt többször is, vagy ilyesmi. De alaposan járj utána, mert nekem a gyerekorvosom nem tudott erről a lehetőségről. Pulmonológus írhatja fel, úgy emlékszem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!