Mikortól nem szokás már enni adni éjszaka?
Mostanában még két évesen is szokás éjjel etetni. A pszichológus szerint már 3-4 hónaposan nem lenne szabad enni adni neki,mert megkellene tanulnia a nappal és az éjjel közti különbséget.
Minél később szoktatod le,annál nehezebb lesz később.
Pár hete olvastam itt a neten a pszhichológiai cikket.
De mindenki azt tesz,amit akar. Csak később ne kérdezze ezen a fórumon,hogy mit csináljon a nem alvó gyerekkel,mert már nem bírja ébren.
Ha te éhes vagy, akkor eszel, nem igaz? Ugyanez duplán áll a babára, pláne az anyatejes babára, hiszen az anyatej nagyon könnyen és gyorsan, egy óra alatt kiürül a gyomorból és megemésztődik.
Vannak persze elméletek, amik szerint egy babát idejekorán rendre kell szoktatni, hogy tanulja meg: éjjel nem eszünk, kiságyban nem sírunk, azonnal és egyedül elalszunk, anya ölébe nem vágyunk, egyáltalán: minél kevésbé zavarjuk a felnőttek életét. Én ezt idomításnak tartom. :-( Nem értem, hogy ha elfogadjuk, hogy a gyerekek bizonyos életkorig nem tudnak beszélni, járni, nem szobatiszták, akkor miért nem lehet elfogadni, hogy ahhoz is meg kell érniük, hogy átaludják az éjszakát. (Ez a kirohanás annak a bizonyos "pszichológusnak" a cikke ellen van, nem ellened, kedves kérdező.)
A 9 hós anyatejes kisfiam egyszer-kétszer megébred éjjel, mert éhes. Abszolút nem okoz gondot enni adni neki, utána nyugodtan visszaalszik, és minden rendben van.
Ott a pont az utolsó válaszolónál!
Az általános orvosi felfogás szerint 8 hónapos kortól nem azért ébred éjjel, mert éhes. De én már egyszer egy ilyn kérdésnél is megkérdeztem: hogy ugye megkérdeztek ezer 8 hónapost, és abból 999 azt mondta, hogy csak megszokásból ébred, nem az éhség miatt. Bár tudjuk, hogy a madár a legmadarabb, mégse ornitológus. :-)
Én csak a saját példámat tudom veled megosztani: az én fiam 13 hónaposan szokott le a hajnali evésről. Nos, azóta sem alussza át az éjszakát és valószínűleg ezután sem fogja még egy darabig, aminek különböző okai vannak, többek között a viszketéssel járó ekcéma. Ja, és nem nyavalygunk a férjemmel, hogy kelni kell éjjel, elfogadtuk ezt, pedig én nem vagyok egy mártír anyu típus!
A hozzátáplálást én is 6 hónapos kora után kezdtem el, minden rendben van vele. Eszik mindent, jó étvágyú, darabosat és persze kanállal kezdettől. Inni is azóta iszik vizet, előtte csak anyatejet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!