Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogy reagálnátok? Anyósom...

Hogy reagálnátok? Anyósom vigyázott ma 10 hónapos lányomra és azzal dicsekedett, milyen jó ízűen evett a gyerek a gyulyáslevesből. Amikor lecsesztem, azzal érvelt, hogy csak zöldségeket tört össze egy kis lével. Remélem nem lesz baja a picinek

Figyelt kérdés
2010. dec. 29. 17:59
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:
79%

Mi olyan dolog van a gulyáslevesben, amit egy 10 hónapos nem ehet?

Csak azért kérdezem, mert én ugyan 5 hónapos korában kezdtük a hozzátáplálást és nagyon, nagyon lassan haladunk vele, de az én fiam is 10 hónapos és simán odaadnám neki.

[link]

2010. dec. 30. 07:18
 32/36 anonim ***** válasza:
100%
Simán ehet ilyet, nyugi.
2010. dec. 30. 08:52
 33/36 anonim ***** válasza:
42%

Baja biztosan nem lesz a picinek, de gondolom ezt te is tudod!

Inkább az anyósod hozzáállásával van a gond, de sajnos azon meg csak higgadt, türelmes beszélgetéssel lehet javítani (és persze csak ha ő is akarja), lecseszéssel és kioktatással NEM!

A szüleink más korban nőttek fel, szerintük mi túlreagáljuk ezt a babakaja témát és azt hiszik, hogy ha pl. 6 hónaposan még nem eszik a gyerek Danette pudingot (hogy az egyik 48%-os válaszolót idézzem), akkor az már nem is élet a számára és óóóóóriási dolgokról marad le, amit egy kis madártejjel gyorsan be kell pótolni :)

2010. dec. 30. 09:01
 34/36 anonim ***** válasza:
68%

Az anyósok már csak ilyenek :) De nem lesz baja a gyereknek 10 hósan gulyáslevestől. Bár bosszantó tudom. Nem bízod rá legközelebb és ennyi.

Az enyém a tejallergiás gyerekemnek adott sütit (vigyázott rá) Mert hát abban annyira pici tej van.

Ne azt hiszem akkor bizony jogosan lecsesztem, lelkiismeret furdalást okoztam azt hiszem, este csupa ekcéma lett csórikám, mondtam is neki telefonba azonnal.

Azóta ha azt mondom nem, akkor komolyan is veszi :)

De a 10 hónaposod már nem "picibaba" annyira. Az emésztőrendszere abszolút érett az ilyenekre, nem kell aggódni amiatt hogy baja lesz! Más lenne ha megitatta volna egy pohár tejjel,adott volna egy tábla csokit. De a gulyásba semmi roszz nincs ha disznóból ha marhából van. Nem akart ő rosszat, de tudom bosszantó, főleg első gyereknél.

2010. dec. 30. 09:08
 35/36 anonim ***** válasza:

Kedves anyukák,

A "dehát ő is felnevelt már gyereket" egy buta érv, hiszen az hogy felnevelte nem jelenti azt hogy csupa jót tett. Lehet hogy a férje akit anyós felnevelt jó ember lett, de attól még tehetett babakorban anyós olyat amit most az anyuk anem tenne a saját gyerekével és ITT a lényeg.

Álszentnek tartom azt a viselkedést amikor valakinek az akaratát, nevelését felülbírálja az anyós, és erre mások meg úgy tesznek mintha a kérdező lenne a gonosz szegény anyós meg a jó....ha a ti nevelési elvetek ellen tenne, akkor is így reagálnátok? Na ugye hogy nem.

Ennyi idősen már nem lesz baja, de én is mérges vagyok ha a megkédezésem nélkül adnak valamit a babának amit én nem adok még.

2011. jan. 10. 00:16
 36/36 anonim ***** válasza:
Mondjuk azért 5 hósan a danette puding nem semmi.....mindenkinek szíve joga ha a gyereke etetése, de azért meredek dolgokat ne tanácsoljunk már másoknak.....
2011. jan. 10. 00:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!