Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szabad hígítani a tápszert?...

Szabad hígítani a tápszert? Úgy értem, hogy a dobozon van írva pl. hogy 150 ml vízhez 5 kanál tápszer kell, és baj ha én csak 4-et teszek bele?

Figyelt kérdés
Azért gondoltam, mert nagyon gyorsan hízik, és sokat kér enni.
2009. jan. 26. 10:16
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
31%
Nem te pontoztál le, nem ezt mondtam. Akorr kedves leszek és nem bunkó: Persze hígítsd csak! És ez hasznos volt? Hogy olyat írok amit hallani akarsz? Vagy inkább olyat ami igaz is? Számodra melyik a fontos? Elolvastad a dobozt, mindent eldönt, és akkor megtörténik a LÉNYEG, választ kaptál a kérdésedre, rendes választ!
2009. jan. 26. 11:17
 12/16 anonim ***** válasza:
75%
Szia. Én azt olvastam a tápos dobozon hogy nem szabad eltérni az adagolástol mert problémákhoz vezethet. Szerintem is beszéld meg feltétlen a dokival. Amugy mi is "nagyok " vagyunk, 6 és fél hós és 10kg 30dkg. Havonta hizott 1kg30 dkg-t és meg voltam ilyedve hogy mekkora lesz, de most alább hagyott, most másfél hó alatt hizott fél kilot. Mi már gyümit is eszünk meg főzeléket.
2009. jan. 26. 11:28
 13/16 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó válaszoló! Ti mikor kezdtétek el a hozzátáplálást?
2009. jan. 26. 11:30
 14/16 anonim ***** válasza:
75%

Szia!

Teljesen egyetértek az előttem válaszlóval. Nem szabad!

És ha elolvasod a dobozon lévő utasítások meg is kapod a választ, de ha gondolod, most beírom neked ide szóról szóra. Ezt nem véletlenül írják ám rá: "Az előírtnák több vagy kevesebb tápszerpor használata gyermeke kiszáradásához vagy súlyvesztéséhez vezethet. Ne változtasson az arányokon ORVOSI tanács nélkül!"

2009. jan. 26. 11:31
 15/16 anonim ***** válasza:
83%

Én egyszer-egyszer szoktam egy kicsit hígabbra csinálni.

Gondoljatok már bele: ha kevesebb tápszerport tesztek az egységnyi víz mennyiségéhez, miért lenne káros?

Nem ugyanaz a helyzet, mintha egy kisebb adag (előírás szerint elkészített) tápszerre inna még plusz egy kis vizet?

Hát persze, egyértelmű, hogy súlyveszteség lehet a következménye, ha egy baba kisebb adag tápszert iszik meg és erre már csak vizet kap inni, nem pedig egy teljes adagot eszik meg.

Ettől függetlenül azért azt javaslom, hogy csak akkor hígítsd, ha plusz folyadékra van szüksége a babádnak, mert pl. nagyon melege van, szomjas, de mást nem iszik még. Az biztos, hogy nem jó, ha mindig hígítottat itatsz vele táplálék helyett, mert annyi plusz vízre nincs szüksége!

De hozzáteszem: már csak estére adok neki, mert naponta 3* szilárd ételt (főzelék hússal gyümölcs) eszik.

2009. jan. 26. 12:13
 16/16 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nekem is gyorsan nőtt a babóm, tápszert kapott főként, kevés anyatejet. A tápszert mindig a dobozon lévő adagolás alapján készítettem. A doktornőm megnyugtatott, ahogy elkezd a baba többet mozogni, nem lesz ilyen gyors a gyarapodása. Nekünk ez bejött. Most már hozzátáplálok, így napi szinten kevesebb tápszert kap.

Szép babázást!

2009. jan. 26. 21:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!