Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért csak két naponta fürdeti...

Miért csak két naponta fürdetik sokan a babáikat?

Figyelt kérdés
Le vagyok döbbenve, többeknél olvastam, hogy két naponta fürdetik a babókat. Ilyet még nem hallottam.
2009. jan. 25. 20:33
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
52%
Szia! Igen, sajnos ezt én is hallottam már. Pedig több szempontból sem jó. Az egyik, hogy mivel egész nap fekszik a baba, valamint evés közben igencsak le tudnak izzadni. A napi kaki csak popsitörlővel van letörölve, azt sem árt lemosni. A másik, ami szintén nagyon fontos, az a napirend kialakítása, amibe igenis beletartozik az esti nyugtató fürdőzés.
2009. jan. 25. 20:36
 2/30 anonim ***** válasza:
64%

Én sem értem miért jó, de több helyen olvastam.

Mi minden nap fürdetjük pici kora óta és nagyon élvezi a pancsolást.

6 hós kisfiú anyuja

2009. jan. 25. 20:38
 3/30 A kérdező kommentje:
Szia! Teljesen egyetértek Veled! El nem tudom képzelni, hogy ne fürödjön a pici lányom naponta! Az első két hetében nagyon sírt, de azóta imádja (most három hónapos). Olyan pancsolást rendez, hogy már úszik a fürdőszoba!!
2009. jan. 25. 20:39
 4/30 anonim ***** válasza:
74%
Az én fiam amíg le nem esett a köldöke csak át volt törölgetve esténként.Azután 2 naponta fürdettem,nyáron persze minden nap.Most ált. minden nap(csak a rutin miatt),de van hogy hetente 1 max 2 nap kimarad vmiért.Sztem egy tiszta háztartásban a gyerek nem olyan koszos!Ha nem fürdik arc és kézmosás van+rendesen áttörlöm pelekázásnál az alvázát.Anyámék 8an voltak testvérek,szegények voltak és csak heti 1* fürödtek,de nem voltak koszosak vagy igénytelenek!
2009. jan. 25. 20:39
 5/30 anonim ***** válasza:
82%
Jöhet a neg., de az én gyerekem a lakás hőm.hez igazítva van fölöltöztetve és ezáltal nem izzad le!
2009. jan. 25. 20:41
 6/30 anonim ***** válasza:
63%

Ajjaj. Szóval csak a rutin miatt? Te csak a rutin miatt fürdesz? Vagy te is kihagysz 1-2 napot? Téves elképzelés az is, hogy a köldökcsonkot nem érheti víz. Ez nem igaz. Érheti, csak áztatni nem szabad. Az én fiaimnak kb 2 hetesen esett le. Két hétig ne fürdettem volna?

Valamint: az én gyerekeim is a szoba hőmérsékletéhez voltak/vannak öltöztetve, ennek ellenére, szopi közben a nagy "munkától" megizzadt a kis fejük. És, mint említettem, nem csak a kosz leszedése a lényeg....

Én nem pontozok le senkit. Engem annál inkább... De akkor is így érzem.

És senki nem mondta, hogy Édesanyád igénytelen lenne.

Bocs az offért!

2009. jan. 25. 20:49
 7/30 anonim ***** válasza:
43%
Háát nemtudom. Nállunk is tisztaságvan, a gyerek ruházata a lakás hőmérsékletéhez van igazítva, de minden este fürdünk. És igen a kicsi leizzad kajálás közben mindig mikor cumisüvegből kap, és a játék közben is képes annyira dolgozni hogy megizzad. De gondolom aki csak 2naponta fürdeti a kicsit az maga is csak két naponta fürdik. Azért a kicsiknek is van tisztaság iránti igényük, szerintem.
2009. jan. 25. 20:53
 8/30 anonim ***** válasza:
92%
Igen,a rutin miatt IS:egy időben össze-vissza ment a napközbeni alvás és ahhoz igazodott az fürdés.Sokszor csak betettünk a vízbe 5 perc,átmosás és irány ki belőle,mert nyűgös lett.Mivel folyamatosan változik az alvási szokása mostanában kell a megszokott időben lévő pancsolós fürdés.Miért kell nekem esni.Én ezt nem szégyellem.Nem koszos a gyerekem.Ha piszkos lesz a keze napközben megmosom,ha nagyon összecsinálja magát napközben megmosdatom a kád csapjánál.A kezdeti mosdást pedig nem a köldeke miatt csináltam.Neki 1 hetesen esett le,sok babás könyvben olvasható,hogy melegvizes ruhával törölgessük át a babát és pont.Én is ezt tettem,minden porcikáját érte a melegvizes ruha.Amikor először fürdettük 1 hetesen Ő nem sírt.Attól,hogy nem fürdött minden egyes nap ápolt,szép bőrű baba.Mindenki a saját belátása szerint gondozza a gyerekét.Pl én csak gyógyszertári fürdetővel mosom a bőrét és a haját is.Neki nem kell + testápoló,koszó elleni sampon....Nincs hülyére pacsmagolva a kis bababőre.Ezt is rosszul teszem?
2009. jan. 25. 20:59
 9/30 anonim ***** válasza:
62%

Valszeg amiatt, h ilyen pici gyerek elvileg nem koszos.

Gyakorlatilag én magam napjában kétszer zuhanyzok, a gyerekemet sem tudnám fürdetés nélkül lefektetni. A rugiban esténként érzem, h "ragacsos" a talpa, a kezét mindig "eszi", néha a nyakába folyik a kaja, és persze a popsitörlő sem biztos, h mindent leszed.

Ezen kívül persze a napi rutin is fontos.

Mi minden nap fürdetjük, az első naptól fogva. Összesen talán két nap maradt ki, egyszer azért, mert a dédinél nem akartam a hideg fürdőben (nagykádban) fürdetni, egyszer meg szegénykém nem tudott a hasfájástól aludni se éjjel, se nappal túl sokat, este bealudt, amikor fürödtünk volna, így sajnáltam felébreszteni.

2009. jan. 25. 20:59
 10/30 anonim ***** válasza:
66%
Tévedés!Minden nap fürdök,rendszeresen szőrtelenítem magam,minden nap végig mososm a lakást....Nem vagyok koszos,de azért köszönöm a feltételezést.
2009. jan. 25. 21:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!