Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szerintetek a szoptatás...

Szerintetek a szoptatás akarás kérdése?

Figyelt kérdés
én 5hónapja szotatok,és tudom,hogy sok nőnek nincs,vagy csak rövid ideig van teje,de mit gondoltok arról,hogy aki akar az fog tudni szoptatni?
2010. dec. 28. 11:48
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Nem! Tűzbe tettem volna a kezem, ha azt mondja valaki, hogy attól tudok szoptatni. Amennyit én kínlódtam, hogy kapjon anyatejet...mellszívóval nem jött a tej, annyira kevés volt, hát fejtem kézel 10-20 miliket, fájt mint a fene, lilultak a cicik, de akartam!! semmire nem mentem vele. Hányingerem volt már a teáktól, a homeos cuccoktól, sőt alkoholmentes sört is kipróbáltam, rengeteg rántott levest ettem, de semmi. 8 hónapot kinlódtam, Minden szopizás sírással járt, minden alkalommal a nagyja tápszer volt, de neki sem volt ez így jó. Én már megbántam. Ami nem megy nem kell erőltetni, de annyira akartam!

Másodiknál már negyedeennyit szenvedtem. Az első 3 hétben volt tej rendesen, majd szép lassan apadni keuzdett. Persze itt is fejtem, meg ittem a teát meg ilyenek, de nem akartam még egy ilyen szenvedést. 2 hónaposan aztán 30 milit tudott szopizni (mérnem kellett épp emiatt), és akkor azt mondtam ennyi. hozzá se nyúltam a mellhez, nem csomósodott, nem folyt. ennyi volt.nem volt mit apasztani se (olvastam hogy egy idő után hogy kell azoknak akiknek évekig sok van.

Sajnos ez adottság kérdése. Sírva tudtam volna fakadni sokszor, amikor jöttek jobbról balról, hogy jajj nekem 2-3 évig is volt ésatöbbi, meg hogy mit kell csinálni.

Kerestem utána nem anyatejesek, vagyis olyanok társaságát akik nem ezzel vágnak fel, és szépen beismertem, hogy vannak nagyon jó tápszerek is! És hozzáteszem egyik se volt beteges, csak azért mert nem védte az anyatej. Biztos van olyan akinek nem fűlik hozzá a foga hogy szoptasson meg megereszkedjen a cici, hát én mit nem adtam volna érte...:(

2010. dec. 28. 12:31
 12/17 anonim ***** válasza:
80%
NEM! Ez oltári nagy hülyeség, még, hogy fejben dől el! A szervezeted dönti el. Én mindent próbáltam, orvossal, védőnővel, természetgyógyásszal, fejjel, aggyal , szívvel...mégsem sikerült! Van aki úgy dönt, hogy ő nem akar, és nem is szoptat, de ettől én még akartam és mégsem tudtam! Fejben csak az dől el ha nem akarsz! Könnyű általánosítani, csak azért, mert van aki úgy dönt, hogy nem szoptat! Aki meg nem tud, arra mindent kitalálnak, hogy biztos nem tett érte eleget! DE TETT, MINDENT AMIT TEHETETT!
2010. dec. 28. 12:45
 13/17 anonim ***** válasza:
53%
lehet benne igazság. Én csak 5 hétig tudtam szoptatni, kezdettől tápszeres pótlással élt a babám. Sokmindent kipróbáltam, ittam a teát, szedtem a bogyót, fejtem, de igazából nagyon nyögvenyelősen, mert nem szerettem szoptatni. A fejemmel tudtam, hogy szüksége van rá a babának, de a lelkemmel éreztem, hogy ez az egész hercehurca nagyon kényelmetlen-kellemetlen nekem. Mellbimbóm nem volt, csak bimbóvédőbel tudtam szoptatni, nagyon nehéz volt. Elképzelhető, hogy ha fejben és érzelmileg máshogy állok hozzá, próbálom nem kényszerként megélni a szoptatást, nagyobb sikerem lett volna.
2010. dec. 28. 12:48
 14/17 anonim ***** válasza:
68%
Szerintem sem akarás kérdése, inkább adottság és az, hogy mennyire van kiokosítva az anyuka szoptatási kérdésekben. Én már alíg vártam a szoptatás végét, egyszerűen utáltam. Majdnem egy évig szoptattam úgy, hogy mindig tehernek éreztem az egészet. Tudtam hogy kell növelni, sokat olvastam utána, de közben arra is gondoltam, hogy mennyivel kényelmesebb lenne ha tápszert kapna. Tehát igazából nem akartam, csak az tartott vissza hogy a babámnak ez a legjobb. És mégis volt mindig elég tejem.
2010. dec. 28. 12:50
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
Ebben nem hiszek! Inkább adottság kérdése. Én aztán minden vacakot kipróbáltam, a legdrágább bogyóktól kezdve, mindenféle varázsitalig, akartam is piszkosul szoptatni sokáig a lányomat, fejtem mint egy megszállott, éjjel és nappal, mégis 5 hónapig volt neki elég a tej. Utána pótolnom kellett, mert éhezett volna, hát azt pedig nem!! Hiába akartam én, ha egyszer nem ment, hát nem ment. A nővérem az első gyerekét 6, a másik kettőt 5-5 hónapig tudta szoptatni. Anyukám is csak pár hónapig minket. Szerintem ez is genetika, mint oly sok minden, ami fölött nincs hatalmunk. Próbálkozni lehet, de a döntés nem a mi kezünkben van. SZERINTEM!
2010. dec. 28. 13:34
 16/17 anonim ***** válasza:

Én meg voltam róla győződve,hogy én soha nem fogom tudni szoptatni a gyerekemet (arról is hogy császárral fog születni,mégis simán bújt ki).Aztán mikore mellretették szülés után,teljesen meglepődtem,hogy jé,nekem van tejem!

Aztán két nap múlva akkorák lettek mint egy-egy görögdinnye.Szerintem az egész osztályt meg tudtam volna etetni (mármint a gyerekeket),mégis sokat kínlódtunk.Sosem ettem-ittam semmit,a folyadék fogyasztásra odafigyeltem (nyár volt,úgyhogy pláne),aztán már arra sem.17 hónapos a lányom,még mindig szopizik,tele vagyok tejjel és a kisujjam sem mozdítom érte. (nyilván ha apadt volna én is lekzdek rá odafigyelni).Barátnőm 3 hétig tudott szoptatni,pedig lilára fejte a mellét.Adottság kérdése nagyrészt.

2010. dec. 28. 21:19
 17/17 anonim ***** válasza:

NEM! Mindennél jobban szerettem volna SOKÁIG szoptatni. Sajnos csak 3 hós koráig volt rendesen tejem, aztán 6 hónapos korára szinte már semmi. :(

Tényleg mindent elkövettem, de sajnos nem sikerült.

2010. dec. 29. 13:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!