Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szerintetek a szoptatás...

Szerintetek a szoptatás akarás kérdése?

Figyelt kérdés
én 5hónapja szotatok,és tudom,hogy sok nőnek nincs,vagy csak rövid ideig van teje,de mit gondoltok arról,hogy aki akar az fog tudni szoptatni?
2010. dec. 28. 11:48
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nálam jobban senki nem akarta, és mégsem sikerült tovább 5 hónapnál. Szedtem homeós bogyót, ittam szoptatós teát, masszíroztam, fejtem, szaporító fejést csináltam, gyakrabban rátettem mellre a kisfiamat, mégsem sikerült többet "csiholnom". Befelé forduló, lapos mellbimbóval, mellgyulladással, amikor penicillin érzékenység miatt még normális antibiotikumot sem lehet szedni, hogy ne soroljam tovább... szóval ez abszolút nem akarás kérdése szerintem.
2010. dec. 28. 11:52
 2/17 anonim ***** válasza:
100%

Én sem gondolom, hogy nem akartam, nekem mégsem sikerült. 3 hétig szoptattam de egyáltalán nem volt tejem, addigra már több mint fél kilót fogyott a fiam és teljesen kiborult ha csak az ölembe vettem szopizni mert semmi tej nem jött. Utána még fejtem 2 hónapig 3 óránként (az elején még éjszaka is, utána már csak 1x) és alkalmanként 10-20ml-t sikerült kifejnem a kettőből, úgyhogy 2 hónap után feladtam mert nem láttam értelmét a küzdelemnek.

Többféle teát ittam, homeós bogyókat szedtem de egyszerűen nem lett tejem. Szóval szerintem nem csak akarás kérdése.

2010. dec. 28. 12:00
 3/17 anonim ***** válasza:
23%
Állítólag a fejben dől el.
2010. dec. 28. 12:02
 4/17 anonim ***** válasza:
100%
Nem. Attól, hogy akarod, nem lesz tejed. Adottság kérdése és sokszor a segítő hozzáállás hiányáé, ha nincs.
2010. dec. 28. 12:06
 5/17 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem 50%agyban dől el,50%a szervezeten múlik.Rengeteg anyuka mindent megadna a szoptatásért mégsem megy,és rengetegen tudnának évekig,de nem akarnak.Sokszor az akarás=a rágörcsöléssel,és pont ez lesz a gát.Szerintem sok kiadvány,bababarát kórház, tanácsadás segít ha szükséges,de ezt a természet jól kitalálta,a föld bármely régiójában az anyák anyatejjel táplálják a csemetéjüket!Mindamellett modern,rohanó stresszes életet élünk,és valaki anno nagyon ügyesen megalkotta a tápszert!én szerencsés vagyok,tudtam szoptatni első kisfiam 20hónapig,második kisfiam pedig 7hetes aktív ciciző
2010. dec. 28. 12:08
 6/17 anonim ***** válasza:
100%
Nekem nagyon nehezen indult be a tejtermelés, kb. három hét kellett hozzá, hogy elég mennyiség legyen. A kórházból tiszta depisen jöttem haza, hogy nem megy a dolog, hisz a szobatársaimnak ez nem okozott semmiféle gondot. Én is kipróbáltam mindenféle teát, bogyót, minden szoptatás után fejtem, az egész napom ekörül forgott. Végül szerencsésnek mondhatom magam, mert féléves koráig csak anyatejet tudtam adni a kisfiamnak, akit egyébként 1 éves koráig szoptattam. Azt gondolom, hogy vannak olyan szerencsés adottságokkal rendelkező anyukák, akiknek semmit nem kell tenniük, mégis sok tejük van. Vannak, akiknek kemény munkával sikerül elérni, hogy legyen (ha nem lettem volna elég kitartó, és belenyugszom az elején a sikertelenségbe, én sem tudtam volna szoptatni)és biztos, hogy vannak olyanok is, akik bármit csinálnak, nem jön össze a dolog. Nekem sokat segített, hogy se a férjem, se a családom, se a gyerekorvos, se a védőnő egy rossz szót soha nem szól emiatt, inkább csak bátorítottak.
2010. dec. 28. 12:10
 7/17 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem akarás és hozzáállás mellett prolaktin, szoptatási alapismeretek és a melletted állók kérdése is, hogy sikerül-e, vagy sem. Ha olyan "jó" tanácsokat kapsz, hogy átalussza-e már az éjszakát a baba, vagy áttért-e már a 4 óránkénti szopásra, ha anyós nyaggat a jótanácsaival, hogy eszik-e már a baba virslit/babapiskótát/kolbászt, vagy ismeretek híján azt hiszed, hogy ha ritkábban szoptatsz, akkor "összegyűlik" egy etetésnyi tej, akkor... Rengeteg ilyen szomorú történetet lehet olvasni itt, meg hallani mindenütt.
2010. dec. 28. 12:11
 8/17 anonim ***** válasza:
100%

nem

ha így lenne szinte mindenki addig szoptatna ameddig akarna, mert szerintem a legtöbben akarnak

én is akartam nagyon nagyon akartam, és emellett bevetettem minden elérhető praktikát, de így is csak 4 hónapig volt majdnem kizárólagosan anyatejes a babám (este kellett tápszer kiegészítés) aztán még 2 hónapig tudtam neki adni reggel este anyatejet

pedig ha valaki igazán akarta az én voltam

az akarás sajnos édeskevés

2010. dec. 28. 12:18
 9/17 anonim ***** válasza:
100%

12:02

Probléma esetén a megfelelő segítség, védőnő, gyerekorvos pozítív hozzáállása nagyon fontos.

És az élállandó méregetés, számolgatás sem tesz jót

2010. dec. 28. 12:20
 10/17 anonim ***** válasza:
67%
Én úgy gondolom, hogy sokaknál akarás kérdése. Nem mindenkinél. Van, aki valóban mindent megtesz, mindent megpróbál, kitartó, nem adja fel az első nehézségeknél, és mégsem sikerül neki. De a többség kényelmes mert egyszerű felemelni a kezét, hogy hát kevés a tej. De eszébe sem jut, hogy egy kis plusz munkát, kényelmetlenséget vállaljon, hogy ez másképp legyen.
2010. dec. 28. 12:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!