Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Rosszul csinálom? árthatok...

Rosszul csinálom? árthatok neki? kisfiam napok ota nem alszik se éjszaka se nappal. Többi lennt

Figyelt kérdés
annyira fáradt vagyok,se fözni,se enni,se aludni nem lehet,kivagyok készülve.éjjel többször is rákiabáltam hangosan,erre ö megijedt és sirt.ártottam ezzel neki?amugy nem sirt,csa ha a kezét nem fogom éjjel,,mert állandoan fognom, kell.mit csináljak?és az baj,ha negyed orát egyfolytába sir,nappal is,mert csak ugy tudok fözni,mert gyerekkel akézben nem lehet.ráadásul már 10 kilo.most lesz januárba 1 éves
2010. dec. 28. 10:15
 1/4 anonim ***** válasza:
Lelki gondok miatt is előfordulhat a nem alvás. Nekünk volt egyszer ilyen, egy éves kora körül, a védőnő tanácsára beadtam neki egy Germicid kúpot, és végre átaludtuk az első éjszakát. Neked is fontos lenne hogy kipihend magad, mert ez csak ingerültséget szül.
2010. dec. 28. 10:23
 2/4 anonim ***** válasza:

pici korában mennyit hagytad sírni? nekem nagyon egy Szorongó-ellenálló kötődési probléma jut eszembe. ilyenkor a gyermek nehezen kezd el játszani az anya jelenlétében is, sokat sír, nyafog. Anya távozására (szeparációs helyzetben) kétségbeeséssel reagálnak, idegen személy kapcsolatteremtő kezdeményezésének ellenállnak. Újraegyesülésnél egyszerre keresik a kontaktust az anyával és fejezik ki dühüket felé, képtelenek újból játékba merülni.

számomra tipikus példája annak, amikor nem a kötődő nevelés elveit alkalmazza valaki születéstől kezdve.

2010. dec. 28. 10:28
 3/4 A kérdező kommentje:
kedves második.amit irtál az igen megvan,nem tud eljátszani,és nincs el idegenekkel,de én nem hagytam öt kiskorban sokat sirni,pont ellenkezöleg,mindig babusgattam,cipeltem,tölem telhetöt megtettem,de már kimerültem,és mégis ez van.mit tehetnék?
2010. dec. 28. 10:31
 4/4 anonim ***** válasza:

veletek alszik? ha nem megpróbálhatnád odavenni magatokhoz. Az én lányomnak is volt olyan időszaka, hogy muszáj volt magunközé venni. akkor is úgy aludt egy darabig hogy szorosan hozzámbujva. mikor mélyen elaldut arébbcsúsztam, aztán megint arra keltem, hogy hozzámlapul (utánnamjött) aztán már nem bújt, csak a kezével keresett. Később meg mocorgott ámában, olyankor csak hozzáértem és megnyugodott aludt tovább. A lányom nagyon igényli, hogy vele legyek. Velünk alszik most is, de már nyugodt. Szerintem nálatok is egy lassu folyamat lesz, lépcsőként javulva.

szerintem tölts vele sok időt. Még a wc-re is vidd magaddal. Ha eszel ültesd az öledbe, egyetek együtt. Játszatok együtt. Aztán szép lassan mikor megnyugodott próbáld lazítani a dolgot, (biztos lesz pár nap-hét)

Ha eszel akkor is üljön a közeledbe (nekem volt, hogy bent a szobájában ettem tálcával az ölemben, időnként lopkodott róla, vagy kimentünk a konyhába és ő a székéban majszolt egy kenyérhéjat) aztán ha ő játszik akkor te legyél ott pár méterre tőle, de mást csinálj.

sok szerecsét!

2010. dec. 28. 11:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!