Miert szoktatok valakit lepontozni Anyukak? Jogosan, haszontalan valaszert, vagy hasznos, de nem szimpatikus valaszert?
Haszontalan valasz nekem azt jelenti, ami nem a kerdesre valasz, hanem csak szimplan beszologatas, kotekedes, vagy elvonatkoztatott litania valami egeszen masrol.
Viszont latom, hogy sok ember itt olyan valaszt is lepontoz, ami teljesen a kerdesnek megfelelo, csak eppen nem neki tetszo.
Te melyik tipus vagy?
(Nyilvan annak szol a kerdes, aki szokott fel-leszavazgatni, aki nem, azoknak nem kell valaszolnia, hiszen nem tud.)
Én azokat szoktam lepontozni, akik értelmetlenül beszólogatnak. Mert sajnos sok olyan van itt. Ha válaszolok, akkor igyekszem a kérdésre normális választ adni. Ha nem tudok, nem osztom az észt. Ennek ellenére sokszor lepontoznak. Szerintem sokan csak azért, mert unatkoznak, vagy rosszindulatból.
Emlékszem egyszer megkérdezte valaki, hogy a gépi vagy a kézi mellszívó a jobb-e. Leírtam, hogy nekem a kézi nem nagyon jött be, de a gépi megérte az árát. Úgy lepontoztak, hogy nem is látszott a válaszom, ha nem x-eltem be, hogy a haszontalan válaszokat is kérem. Utánam többen szinte szó szerint ugyanazt válaszolták, nekik meg vagy 100 % lett. Nekem eléggé elveszi a kedvem az egésztől az ilyesmi. Pedig most már 2 gyerekkel lenne mit megosztanom másokkal. De most már ritkán nézek ide fel.
Csak nagyon ritkán jön rám a pontozhatnék, a mások kérdéseire érkezett válaszokat meg még ritkábban értékelem, az inkább a kérdező dolga szerintem, hogy eldöntse, melyik válasz volt neki hasznos.
Ha valaki kötekedik, azt egy ideje lehet jelezni a moderátoroknak, inkább azt teszem, mint hogy pontozzam.
Ha nem a kérdésre válaszol, csak úgy beír valamit, akkor lepontozom, ha a kérdésre válaszol, akkor felpontozom. Azért nem jár lepontozás, ha valakinek más a véleménye, mint nekem (elég primitív dolog emiatt lepontozni, inkább logikusan érvelni kell, hogy miért nem értek egyet), attól még lehet hasznos a válasza.
Közepest akkor szoktam adni, ha a válasz tartalmilag hasznos lenne, de a válaszoló helytelenül fogalmaz és ír (számomra az nem hasznos válasz, amit nehéz értelmezni és/vagy rossz helyesírásra "tanítja" a többi olvasót).
Én azt pontozom le, aki óriási nagy baromságot ír, vagy azt, aki bunkó.
A véleménykülönbség nem ok a lepontozásra, hiszen nekem ez a véleményem, másnak meg más. És hülyeségnek tartom a válasz hasznosságát azon lemérni, hogy egyetértek-e vele, vagy sem, hiszen attól, hogy én másként gondolom, még lehet a másiknak is igaza, és hasznos az ellenkező vélemény, hiszen tudjuk, hogy ilyen is van.
Viszont ami nagyon kiakaszt, az az, hogy szakmai kérdésekre úgy válaszolnak, hogy halvány lövésük sincs a dolgokról, és írnak akkora balos baromságokat, hogy csak lesek, mert innen onnan azt ollózták össze az internetről. Érteni nem értik, de okos pózban tetszeleghetnek, vagy nem tudom, miért csinálják.
Majd egyszer biztos megértem, miért érzi valaki szükségét, hogy olyanhoz szóljon hozzá, amihez abszolút nem ért.
Itt alapvetően kétféle kérdéstípus van. Az egyik, amire adható egyértelmű válasz, a másik, ahol véleményeket kérdeznek. És ott, igen, le szoktam pontozni, aki olyat válaszol, ami nem szimpatikus.
Pl. most volt nemrég egy kérdés, hogy jól teszi-e az anyuka, hogy este 30 percig hagyja elalvás előtt egyedül bömbölni a gyerekét. Hiába válaszoltak a kérdésre, én bizony lepontoztam azokat, akik azt válaszolták, hogy jól teszi. Nem voltam vele egyedül.
Meg a bunkó válaszokat is szoktam. Viszont ha valaki kiírja a nevét, és szimpatikus, annak minden válaszát, amit olvasok felpontozok. :) Emberi gyengeség, de ennél nagyobb bajunk ne legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!