Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Akinek sokáig szopizott a...

Akinek sokáig szopizott a kicsi, hogy hagyta abba?

Figyelt kérdés
Akinek pl 1,5 évesen még napi többször szopizott,mikor és hogyan hagyta abba? Magától vagy le kellett szoktatni? Mennyi idősen?
2010. dec. 23. 21:06
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
17 hónapos+1 hetes volt, amikor elindult, és azzal a lendülettel a cicizésről is leszokott. Akkor már csak este volt cici, ez az ő döntése volt. Az 1. hét lelkileg nagyon nehéz volt, de aztán rájöttem, hogy van, aki nem is tud szoptatni, nekem meg a nagyon nehéz kezdet után 17 hónapig sikerült, és ez szép, így megnyugodtam.
2010. dec. 26. 16:41
 12/15 anonim ***** válasza:

Első válaszoló vagyok!

Én sem akartam leszoktatni a babám, vártam, hogy majd ő magától leszokik. Alapjában 2 éves koráig szerettem volna, ha szopik, ezt túlteljesítettük. :) A napközbeni szopikról nem is kellett szoktatni, mint írtam, egyszerűen mikor cicizni akart, vagy tudtam, hogy az következne, kapott tejet, kakaót, így azt magától elhagyta. Viszont mikor a bölcsikezdéskor mondták, hogy ez bizony probléma lehet a déli altatásnál, ezért ekkor elhatároztam, hogy akkor leszoktatom. Mikor délben sírva kérte a cicit, eszembe jutott a kép, hogy a bölcsiben sír délben és még én sem vagyok.... így összeszorítottam a fogam és nyugtattam, ahogy tudtam! :( Aztán az estiről könnyebb volt miután megtanult délben elaludni. Viszont éjszaka ahogy felébredt, egyből a cici után sírt, nagyon ritkán volt elég a simi vagy egy kis víz. De aztán szépen lassan magától elhagyta, bár még mai napig emlegeti ha éjszaka felébred (sőt még nappal is), de már ha mondom neki, hogy tudod, te már nagyfiú vagy, anyának fáj már a cicije meg üres, akkor ezt elfogadja és alszik tovább.

Azt viszont úgy tapasztaltam, hogyha van valami ok, amiért le "kell" szokni (pl. bölcsi), azt jobb minél előbb kezdeni, mert minél idősebb, annál tudatosabban keresi a cicit. Ha bármeddig szopizhat és nektek jó, akkor majd abbahagyja előbb-utóbb. Olyan azért ritka, hogy 4-5 éves korukig szopiznak a babák! :D

2010. dec. 26. 18:38
 13/15 anonim ***** válasza:
A fiam 26 hónapig többször cicizett éjjel nappal,aztán terhes lettem és a doki mondta ,hogy le kéne szoktatni ,úgy hogy 2 hete neki álltam és csökkentettem a szopik számát kettőre (este és reggel)aztán már csak reggel adtam neki és most pár napja már nem adok .Én szerettem volna 2.5 éves koráig még szoptatni ,de ha azt mondta a doki ,hogy le kell szoktatni ...hát ez van le kell szoktatni.Nagyon nagyon cici függő volt,15 hónaposan keservesen sírt ha nem adtam neki,mondtam is nehéz lesz le szoktatni,szegény most mindig kérdezi ...cici nincs?és el mesélem hogy a cica el vitte és tovább mesélgetek neki szerencsére meg érti nem hisztizik.Most 27 hónapos.
2010. dec. 26. 22:06
 14/15 anonim ***** válasza:

Fiam 21 hónaposn abbahagyta.

A kisebbik 21,5 hós, esze ágában sincs elválasztani magát, 2-3x ciczik.

Viszont nemrég egy kérdésnél megkaptam, hogy:

(amugy meg nem szeretnem meg remalmomba sem hogy a 21 honapos gyerek a mellemet szopja!)

2010. dec. 27. 13:13
 15/15 anonim ***** válasza:
egyébként mikor abbahagyta a cicizést 15 hósan engem is megviselt egy két napig
2010. dec. 27. 14:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!