Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Megzavarhatja a babámat,...

Megzavarhatja a babámat, illetve árthat a velem való kapcsolatának, ha két hetente néhány órát balhés környezetben tölt?

Figyelt kérdés

Anyósékról van szó. Ők egy tipikus balhés család, állandóan megy a cirkusz, ordibálás, veszekedés és főként más családtagok szidalmazása. A csúnya szavak csak úgy röpködnek. Valaki mindig terítéken van, de amióta a babám megszületett, főleg engem és a családomat szapulják, na meg szegény páromat. Én már nem is járok látogatni őket, olyan ocsmányul viselkedtek velünk a szülés után, de a kicsit kéthetente átviszi az apja egy-két órára - ugye mégis a saját vérük valahol. Sajnos viszont erre a pár órára sem fogják vissza magukat, annyira, hogy legutóbb a másik unokájuk (ő már nagyobbacska) sírógörcsöt kapott. Párom nem tudja helyre tenni őket, ő túlságosan tisztelettudó. Árt ez a légkör a babámnak, meg az hogy hallja hogy miket mondanak rám és anyukámékra? Letiltsam a látogatásokat? Vagy igazából nincs jelentősége, mert úgysem lehet egy kisgyereket az anyukája ellen nevelni - legalábbis nem ilyen rövid idő alatt? Legfeljebb ilyet is lát szegényke és tudja majd, hogy hogyan nem szabad élni? Mennyiben felelősek nyugodt légkört biztosítani a kicsi ottartózkodása alatt, és egyáltalán mit takarhat a nyugodt légkör? Mert fizikai erőszak, bántalmazás azért szerencsére nincs.

Most még pici a babám, legfeljebb a hangzavart hallja, de hónapok kérdése, és már érteni is fogja hogy miről van szó. Teljesen tanácstalan vagyok, nem akarom tovább kavarni a dolgokat, de fáj a szívem, hogy ennek van kitéve a bébink, és később ha nagyobb lesz, őt sem kímélik majd. Mit tennétek egy ilyen lehetetlen helyzetben?

2009. jan. 23. 23:17
 1/8 anonim ***** válasza:
97%
VICCELSZ?!?!Ugye erre a kérdésre te magad is tudod a választ????Nézd,én az első férjemtől elváltam,de az ex anyósommal a mai napig jóban vagyok.Megmondtam neki,h és sem mondok a gyereknek semmi rosszat a fiáról,hát ő(az anyósom)se tegye rólam,mert onnantól elbúcsúzhat az unokájától.Nem is volt ebből soha gond.Én biztos,h nem engedném oda a gyereket,nélkülem meg aztán nincs az az Isten,h vki oda vigye!Szted,mit okozhat a lelkében,ha azt a személyt,akit ő szeret, imád,szidják,szapulják?Még jó,h fizikai erőszak nincs!Azt azért tudd,h sokszor a lelki dolgok kínzóbbak,mint a fizikai fájdalmak!
2009. jan. 23. 23:30
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Első válaszolónál a pont, NE engedd oda a gyerekedet! Mi szüksége van erre? Károkat, lelki sebeket okoz neki- én a mai napig nem felejtettem el, amikor Anyát szidták, pedig picuri voltam- most meg 35...

Ha látni akarják a babát, akkor csendben maradnak, vagy nem látják.

Ez nem is kérdés, nehogy ezen dilemmázzál!

2009. jan. 24. 00:03
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Ez nem is lehet kérdés. A válasz egyértelműen NEM!!!!!! Te és a párod normális emberek vagytok és ha szertnétek hogy a babátok kiegyensúlyozott legyen akkor azonnal tiltsd el a gyereket ezektől az önző bunkó köcsögöktől. Mi az hogy téged és a családodat szidják? Mire föl? Hát nézzék már meg magukat hogy hogyan élnek. Ne viccelj. Te egy gondos anyuka vagy mert megfogalmazódott benned a kétsét. Nem kell őket tisztelni és emberszámba venni mert ezek állatok. Az én anyósom sem érintkezhet a gyerekkel, ugyan más okból de eddig a kilenc hónap alatt háromszor látta és akkor is csak azért mert szánalmas volt a vinnyogása amit levágott a férjemnek. Kap képet nagy ritkán. Na azt lehet nézegetni és megmondtam hogy egy rosz szót hallok vissza a páromtól (mert én nem tárgyalok vele és ide nem tehti a lábát) és akkor a képet is elfelejtheti. A ti kisbabátoknak nincs szüksége ilyen nagyszülőkre úgyhogy soha többet ne engedd oda a kisbabátokat. A férjed pedig ne tisztelet tudóskodjon hanem a gyereke és a felesége érdekeit vegye figyelembe és inkább téged tiszteljen, a szüleit meg igazítsa el.
2009. jan. 24. 00:06
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Ez nem kérdés, persze, hogy árthat a babának.
2009. jan. 24. 00:36
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
semmi esetre se vidd oda a picit.nem erdemlik meg,hogy lassak.babanak nagyon fontos,hogy nyugotsagban legyen.ahoz,hogy kesobb lelkileg eros legyen.
2009. jan. 24. 02:56
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Soha semmilyen körülmények miatt ne tedd ki ilyen viselkedésnek.És a másik meg téged nem néznek semmibe akkor ők ezt majd a te gyereked füle hallatára is fogják mondani,úgyhogy én biztos,hogy nem engedném.Én sem engedem a fiamat 10hónapos,ha én nem kelllek a gyerekem se kelljen.
2009. jan. 24. 07:09
 7/8 A kérdező kommentje:
Hát köszönöm lányok, teljesen igazatok van. Tudom, mit kell tennem. Nem leszek nyuszimuszi. És a férjemnek is össze kell szednie magát, elvégre ő is akarta ezt a kisbabát. Azért persze nehéz, mert a saját szüleit mindenki féli-tiszteli. Minden jót nektek!
2009. jan. 24. 12:53
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Ha valakinek abból a családból fontos, hogy lássa a babádat, akkor az menjen át egyedül hozzátok, én azt javaslom. Talán egyedül tud normálisan viselkedni. Na meg, ha a gyerekre kiváncsi, akkor azzal foglalkozzon. A leírtak alapján a család egyetlen tagja sem fog benneteket meglátogatni. Akkor meg miért vinnétek át ti a gyerkőcöt??? Én biztos nem vinném! Amúgy kitartás a családhoz!! Tudom, hogy nem egyszerű egy balhés vagy egy beteg család!
2009. jan. 24. 16:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!