Mennyi időt foglalkozol két éves gyermekeddel egy nap?
Itt kifejezetten azt az időt értem, amit rá szánsz, tehát nem a házimunka közbeni beszélgetésre, mondókákra gondolok, hanem arra amikor együtt játszotok, vagy mesélsz neki.
Nálunk az utóbbi időben ez az idő lecsökkent, úgy veszem észre, hogy jobban élvezi, hogy teregethet velem, kavarhatja az ételt, "főzhet", viszont ez együtt jár nálam egy kis lelkiismeret furdalással.
Pedig felesleges a lelkiismeret furdalás...
ilyenkor már nagyon leköti magát a legtöbb gyerek és szeretnek segiteni. Én is bevonom a ház körüli teendőkbe amit lehet megcsinál segit...
Ő is ügyesedik én se zárom ki semmiből.
Mindent összevetve annyit foglalkozom vele amennyit engedi és kivánja van amikor bújósabb napja van akkor belefér egy kis ücsörgés anya ölében van amikor meg fél délelött a babáival van el és csak pisilni meg inni jön elő a kuckójából sőt olyan is van hogy magára csukja a szobája ajtaját.
A séta is beleszámít, amikor a játszótérre megyünk?
Ha igen, akkor napi olyan napi 6 órát.
Reggel 9-14 ig van fent, ebből házimunkára számoljunk 1-2 órát - az 3 óra
17- 22-ig: itt is legyen 2 óra házimunka, marad itt is 3 óra.
Ált egyedül vagyok vele, de ha apa hazajön, akkor is közösek a játékok.
Ő is szeret a házimunkában is részt venni, ezzel sokat tanul én szívem szerint azokat az időket is beleszámítanám.
Én örülök, hogy segít, hogy érdekli amit csinálok, hogy törölget, porszívóz velem.
Sziasztok! Köszönöm a válaszokat! Mostanában azon vettem észre magam, hogy egyre több felnőtt programot csinálunk a lányommal együtt. A karácsonyi ajándékokat együtt vesszük meg, partner a vásárlásban. Ő is nézeget, ott sertepertél a lábam között, és ilyenkor kifejezetten rossz érzés, hogy miért nem az ő kis dolgaival foglalkozunk. Vannak olyan napok is amikor egész délelőtt egyik szobából a ki a másikba be-t játszunk, mindent pakolunk, játszunk, de bevallom őszintén ebből egyre kevesebb van.
Szerintem a séta is beleszámít, ha közben beszélgettek, bogyót gyűjtötök... stb. Ha rohansz a postára hónodalatt a gyerekkel, akkor nem. :-) köszi mégegyszer!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!