Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért sír fel éjjel a babám...

Miért sír fel éjjel a babám és alszik vissza rögtön?

Figyelt kérdés
Egyre többet veszem észre de mire beérek alszik tovább.A nappali hatások miatt?6hónapos de már 4kézláb megy és feláll....emiatt?
2009. jan. 22. 22:51
 1/5 anonim ***** válasza:
Én amatőr vagyok ebben a témában, de hallottam, hogy az újszülötteknél szükséges a sírás a szervezet optimális oxigénellátása végett! Tehát a sírás felgyorsítja a légzés folyamatát. Talán emiatt.
2009. jan. 22. 22:56
 2/5 anonim ***** válasza:

Mióta csinálja ezt? Mikor kapott oltást? Adsz neki tápot? Milyet?

Nekem ugyan ezt csinálta a babucim. Megkapta a 3. oltását és onnantól fent volt 3 hétig éjszakánként 2-3x. De csak annyira, hogy felvettem és abba is hagyta. De közben aludt, nem volt tudatánál. Meg tápot is adtunk előtte(oltás előtt) egy héttel. Lehet az is baja volt, hogy hozzá kellett szoknia.

Üdv.: Enikő

2009. jan. 22. 23:23
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Mindenki, a felnőttek is, így a gyerekek is többször felébrdnek éjjel. A felnőtt, fordul egyet és alszik tovább, majd elfelejti, hogy felébredt. A baba is felébred, meggyőződik arról, hogy a környezete olyan, mint mikor elaludt, keres valami megnyugtatót és alszik tovább.

Örülj neki, ha visszaalszik és tanuld meg, hogy nem ugrasz az első szavára. Lányom is ilyen, már kiskorától többször ébred egy éjjel, sokszor fel sem kelek, visszaalszik.

Nem hinném, hogy különösebb oka van, álmodik valamit,hall egy hangot, vagy megrándul a keze, a lényeg, hogy visszaalszik.)

2009. jan. 23. 01:10
 4/5 A kérdező kommentje:
Nekem ezt kb 2hete csinálja amióta próbálom magamról le szokatni kicsit,mert nagyon rám kapott és már 10percenként sírta ki magát a kiságyból.eleinte elrontottam,mert kivettem sőt cicire raktam ,de már nem kap cicit csak folyadékot.Oltást egy hónapja kapott a rotát és a meningococcust nem vettem észre ,hogy össze függött volna e két jelenség.amúgy anyatejes de kap már tejépet is estére.
2009. jan. 23. 11:14
 5/5 anonim ***** válasza:
A "Suttogó" című könyv szerint ezt a saját megnyugtatásukra teszik a babák. Szükségük van erre a képességre, hogy az önállóságuk kialakuljon. Ha folyton felvennénk őket ilyenkor, egy idő után nem tudja majd önmagát megnyugtatni. Ez a sírás próbálja meg számukra kizárni a külvilágot. Halkítsd le a környezetét mikor el akar aludni, sötétíts be, hogy könnyebben menjen neki az átállás. Nekem is ilyen volt a kislányom, ezért utána olvastam, azóta jobban alszik mert nem zökkentem ki a saját ritmusából. Így elkerülheted, hogy neked kelljen folyton dajkálnod, jut magadra is időd.
2009. jan. 23. 13:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!