11 hós körüli anyatejes babátok étrendje?
Ma 10 hós a lányom.
7 körül ébred, szopizik
8 reggelizik, azt amit mi is, pulykamellsonka, virsli, sajt, sajtkrém, vajkrém, májkrém/saját készítés/, kapott baracklekvárt, puliszkát túróval,tejföllel, kefir, joghurt,
fél 10 - 10 kor szopi, gyümölcs- ha kér
aztán alszik, kb 3-4 órát, ébredéskor szopi, ebéd - főzelék. De ha olyasmit főzök amit ő is ehet, nem főzök neki külön. Természetesen próbálok minél gyakrabban közösen főzni.
Aztán elmegyünk oviba a tesóért, amikor hazaérünk 4 után gyümölcsözünk.
18 óra vacsi, ha a mienkből ehet azt kap, ha nem tejpépet.
19 óra fürdés, utána szopi, kb fél 8 kor már alszik, reggelig
Elég keveset iszik, reggelihez teát kap. Hipp instantot vagy csipkebogyó hibiszkusz teát, a tesóval. Egyébként vizet, 100-150 ml/ nap.
Az én lányom 4-5 hetes kora óta átalussza az éjszakát, az éjszakai evéshez nincs hozzászokva.
Szerintem nappal biztosan addig hagynám szopni amig az mindenkinek jó, ha napi 5ször, hát akkor annyiszor. Ha nappal eleget szopik, akkor talán éjjel sem ébred fel enni. Meg egy ekkora baba már nem csak az anyatej miatt szopik, hanem az anya közelsége miatt is.
A fiam 18 hós koráig szopott, akkor is azért választottam el, mert jött a nyár és a pólómat állandóan huzigálta, bújt be alá. 2 hónap alatt sikerült elválasztani teljesen. Most 3 éves, amikor a tesó született lelki-beteg volt, h ő nem szopizhat. Nem is gondoltam, h emlékszik arra, h ő szopizott, mert már egy éve nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!