Sos, sárga a babám, ma jövünk ki a kórházból. Érdekelne, milyen trükkökkel ébresztgetitek őket, milyen időközönként, ha magától nem akar felkelni szopizni? Meddig lesz aluszékony, mire számítsak? Bilirubin szintje 270.
Ha meg mindig sarga, nem szabadna hogy kiengedjek a korhazbol.
Nem kell ebreszgetni, hogy egyen. Ha ehes, ugyis felebred, kerni fogja.
A sárga babák aluszékonyabbak, igenis ébreszteni kell őket!
Minél több folyadékot vesznek magukhoz, annál hamarabb rendbe jönnek. Én is sárgán hoztam haza a fiamat, kb. 10 nap volt, amíg rendbe jött.
Kb. 3 óránként, éjjel ha alszik, elég 4 óránként ébreszteni. Egyébként a babák félálomban is tudnak szopizni.
Minket is sárgán engedtek ki kicsit több mint egy éve!
Nekem is azt mondták hogy maximum 3 órát hagyjam aludni,mert minél többet szopizik annál hamarabb elmúlik a "sárgaság",mármint a színe!Mert ugye a besárgult babák aluszékonyak!
Hát az én lányom nem volt aluszékony viszont két hetes koráig volt még sárga árnyalata!
Majd mindig a zsemét nézd, a fehér részt,ha az kifehéredik akkor múlt el teljesen!
Nekem a lányom zinte az első két hetet a cicimhez nőve töltötte!Legalábbis nappal mindig,éjjel nyugisabb volt ő is!
Te nyugodj meg, etesd ahányszor cska kéri,ha meg nem ébredne akkor simogasd meg a kis pofiját,ha éhes arra úgyis felébred!
Nagyon boldog babázást,hamarosan egyszerűbb lesz számodra is minden hidd el!
1 éves kislány anyuja!
13:48-as vagyok!
Az lemaradt,hogyha álmában látod hogy nyújtogatja a kis nyelvét akkor az az éhség jele,és akkor könnyen tudod ébreszteni!Ez a nyelvnyújtás később is az éhség jele lesz,csak majd ébren csinálja,persze lehet most is csinálja majd ébren!
Köszönöm a válaszokat!
Nagyon nehezen tudom ébresztgetni, és nekem itt mondtak mindent, már nem is tudtam, kire hallgassak, annyira összezavarták a fejem. :(
A tapasztalatok érdekeltek egyébként, hogy akiket sárgán engedtek haza, hogy javult az állapotuk. Télen kevesebb a fény, és annyira aluszékony, hogy nehezen bírok vele. Simogatás nem használ, többnyire erősen kell csipkednem nyomkodnom tornáztatnom, de így nagyon elhúzódik a szoptatás, részéről ez kimerítő, és későbbre tolódik a 2-3 óránként... :( Magától nem jelez sírással, ha éhes, az arcán látszik csak, nyelv, szájmozgás, ilyesmik, de még ekkor is ébreszteni kell. Teljesen be tud kómálni is.
Szia! Nekem azt mondták a bilirubin szintje rendben van, de én láttam, hogy sárga a bőre a szeme. Nagyon aluszékony volt több hétig. Nagyon elhúzódtak a szopizások, mert mindig elaludt. Nagyon keveset evett. A saját gyerekorvosunk azt tanácsolta ébresszem, legalább 4 óránként, pelenkázzam át, attól felébred(és tényleg!). Bioptron lámpa kék fényével kezeld,az arcát(mikor alszik)és főleg a mája környékét, 3-5 percig, naponta 2-3szor. Negyed annyi idő alatt rendbejön. Nekünk van lámpánk, de addig nem jutott eszembe, amíg a védőnő nem mondta. 3-4 napi kezelés látványosan segített.
Kicsit lassabban gyarapszik a súlya is az ilyen babáknak, de aztán belehúznak, ne aggódj!
Boldog babázást!
A szoptatás nálunk is kész szenvedés volt, csinálhattam én vele bármit, nyugisan bealudt.
Ráadásul nagyon nehezen tanult meg szopizni, sokadik próbálkozásra tudta csak rendesen bekapni a cicit. :(
A 3 óránkénti etetés nálunk nem jött be, így az elejétől 4 óránként evett. (de azért 4 óránál többet nem vártam!)
Doki is mondta, hogy cici mellett adjak neki teát, hamarabb elmúlik. Adtam volna, de nem kellett neki, a cumisüvegtől is fuldokolt.
Kb. 2 hónapig volt sárga, a doki gyógyszert is írt rá, amit eszem ágában sem volt beadni neki!
Szépen elmúlt magától! Ne idegesítsd magad, nálatok is így lesz! Kitartás!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!