Hogyan szerettessem meg vele a hason fekvést?
Lányok, ne aggódjatok, minden baba más ütemben fejlődik. A titok szerintem, hogy semmit sem szabad erőltetni, ahogy már írták előttem is. Az bőven elég, ha minden nap hasra fordítjátok egy picit, de az sem baj, ha most még nem csináltok vele ilyet, csak mondjuk 2 naponta. És nem is kell sokáig úgy hagyni. Saját ütemében úgyis fejlődik majd, egy idő után nem fogja kielégíteni, hogy hátról szemléli a világot! Az én babám 4 hónapos, azt szoktam vele csinálni, hogy összerakom neki a habtapit és azon gurigatom. Ez tetszik neki! Ő már megmarad hason több percre is, de mi is csak egy-két hete kezdtük, először csak rövidke időre fordítottam hasra, és most már egyre több ideig elvan úgy. Ami még tetszik neki, hogy háton fekve alatta a lepedő, vagy vékony takaró, és úgy hengergetni jobbra-balra. Nem kell átfordítani hasra, csak az a lényege, hogy érezze a fordulós mozgást.
Jó babázást! :-)
Én két alvás közt mindig letettem kicsit hasra a fiamat az első hónaptól kezdve. Nagyon picit tudta csak emelni a fejét, de 2-3 hét múlva már rendesen fel tudott nézni és így ha előtte játszottam színes játékokkal, azokat nézegette. Először pár másodperc, aztán 1-2 perc után kezdett sírni, azonnal visszafordítottam, de aztán fokozatosan 3-4-5 percig is kibírta. Nem kell sírni hagyni, de gyakorolni kell vele, ezt a dokim mondta, hogy erősödjön a hátizma. De tényleg ne erőltessed...
Ettől fog szépen hason is játszani, megfordulni, aztán majd kúszni.
Nyilván hasrafektetés nélkül is egyszer meg fogja tanulni ezeket, de én azt gondolom, hogy neki is érdekesebb már hason játszani, forogni, mint a hátán vagy a pihenőszékben pofozni a játékokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!