Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miben lesz nehéz a dolgom, ha...

Miben lesz nehéz a dolgom, ha a tesó születésekor az első gyerekem 20 hónapos?

Figyelt kérdés
Kb július közepére vagy végére leszek kiírva. Ekkor a most örökmozgó lányommal kapcsolatban mik azok a dolgok amire figyelnem kell, illetve nagyon nehéz lesz a kis korkülönbség miatt a két babával? segítségem van, a szüleim közel laknak. köszi a válaszokat
2010. dec. 18. 14:18
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
A leggyakoribb probléma az szokott lenni, hogy a gyerekek még csak véletlenül sem egyszerre álmosodnak el, hanem valamelyik mindig ébren van, így az eddigi napközbeni szabadidődnek lőttek. Meg persze szoptatás alatt a nagyobbat le kell kötni valamivel.
2010. dec. 18. 14:24
 2/12 anonim ***** válasza:
Mármint nem az olyan szabadidőre gondolok, amikor wellness-fürdőzöl a kádban vagy olvasol, mert az már egy gyerek mellett sem nagyon van, hanem amikor el tudod végezni a háztartást.:)
2010. dec. 18. 14:26
 3/12 anonim ***** válasza:

1hónap múlva ha lesz rá időm és erőm megmondom:)

Jó babázást a naggyal, és nyugis terhességet

2010. dec. 18. 14:33
 4/12 anonim ***** válasza:

21 hónap van a tesók közt.

Elkezdtem írni a "regényt" de be kell fejeznem, mert a pici felébredt.

Este, ha lesz szabadidőm, leírom a tapasztalataimat:)

2010. dec. 18. 14:35
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk 17 hónap van köztük, a kicsi most 1 éves. Nem könnyű, pedig két könnyen kezelhető gyerekünk van. Ma már egyszerre alszanak délután, így ilyenkor én lázasan semmit teszek, a házimunkát akkor végzem ,amikor ébren vannak. Nekem is kell ez az idő, mert különben mosott rongy lennék egész nap, egész héten. Ha a nagy jól fogadja a kicsit, az Isten áldása, mert biztos baromi nehéz egy olyan családot terelgetni, akik állandóan marják egymást. Nálunk szerencsére jó testvérek lettek, de arra nagyon vigyázz, hogy a naggyal is játssz, csak vele külön minden nap, hogy ne érezze azt ,hogy kitúrták az addigi egyke helyéről.
2010. dec. 18. 14:44
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

szerintem arra, hogy véletlenül se korlátozd az idősebb fejlődését. Gondolok konkrétan arra, hogy sokan pelenkázzák a nagyot, mert az kényelmesebb, hiszen úgy nem kell vécére vinni mondjuk szoptatás alatt. Vagy nem engedik, hogy egyedül egyen, mert az macerásabb. Nem viszik ki levegőre. Nem engedik apró játékokkal játszani stb stb

Össze kell egyeztetni mindkét gyerek igényeit. És inkább a kicsi igazodjon a nagyhoz.

2010. dec. 18. 16:12
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Csak azt nézd mindig hogy mennyire tündériek és hogy visszakapsz minden szeretetet, akkor minden könnyebb. Én mindig arra gondolok ha gáz a szitu hogy egyszer ennek is vége lesz és elszalasztom ezt a kedves korszakukat ha mindig idegeskedem.

Nálunk 17 hónap a különbség. Lányok, nyugisak, még ugyahogy alszanak is és nincs féltékenység. Így se könnyű, gáz ha egyszerre ébrednek éjszaka, ha egyszerre éhesek, ha egyszerre sírnak nyilvános helyen, ha nem egyforma a napirendjük, ha a nagyobb nem tud lépcsőzni és emeleten laktok, ha a kocsiba be akarod rakni őket egyedül.Ha öltözteted őket ki melegedjen ki amíg a másik kettő öltözik?

Mindent próbálj napközben előre elkészíteni elkészíteni: kaját, ruhákat. Már most kezdj engedni az elveidből (nassolás..tv..), a rendből a főzésből stb.. nagy pocakkal már úgy is nehéz. Rendelj kaját, a segítségedet vesd be. Tesókocsi, hordozókendő.

2010. dec. 18. 16:35
 8/12 Bea24 ***** válasza:
Szia! 13 hónap van a gyerekeim között! A nagy most 16 hós(kislány), a kicsi 3hós(kisfiú)! Az nagyon jó, ha van segítséged, sokat számít. Én úgy csinálom, hogy egyszerre altatom őket délután, egyszerre pelenkázom, és próbálom egyszerre etetni őket. Délben ebédkor az egyik kezemmel a kislányomat etetem kanállal és a másik kezemben az üveg tápszer. :) Kicsit néha mókás a helyzet. A tízórait és az uzsit egyedül eszi már a lányom. Ha lemegyünk sétálni a picit mei-tai-ba rakom, a karomon az esernyőkocsi és a lányom és lebattyogunk a másodikról. :S Ha adhatok tanácsot, vond be a nagyot a pici körüli tevékenységekbe, pelenkázás és a többi, hogy ne érezze, hogy most kitúrták és mindig legyen olyan szakasza a napnak, hogy csak vele foglalkozol. Nálunk a házban van egy gyerekház és oda szoktunk járni a lányommal délelőttönként, amíg apa itthon van a picivel. Nagyon szeret oda járni és mindig jókat játszunk együtt. :) Így hirtelen most ennyi, de írhatsz privit is és szívesen segítek.
2010. dec. 18. 17:05
 9/12 anonim ***** válasza:
Még az előző vagyok, ha 20 hónapos lesz a másik és nyár lesz lehet h nem kell tesókocsi, a nagyobb ha már jól megy feltudod ültetni az egyes kocsi tetejére vagy motorozik, Bölcsibe is jelentkezz, hogy legyen hely, (már ha egyáltalán lehet nálatok) persze attól még nem kell beadni. A 16:12-el én nem értek egyet úgy csináld h mindenkinek jó legyen, vagy akinek a legkevésbé fáj egyegy komromisszum. Sokat érsz vele ha fejlődik a nagy ha a kicsi szájában legó lesz.
2010. dec. 18. 17:18
 10/12 anonim ***** válasza:

Szia! Februárban születik a kishugi, a "nagy" akkor lesz 17 hónapos. Utána ha tudom, majd megírom milyen.

Nem izgulok még, segítségem van, édesanyámékkal szembe fogunk költözni, de így is nagyon sokat segít, ha kell.

Egy biztos, amit én a legfontosabbnak tartok, hogy a nagy ne kerüljön háttérbe, hogy megkapja az a figyelmet és odafigyelést, amit igényel, ne érezze hogy Vele senki nem foglalkozik.

Most csak azon izgulok hogy milyen lesz majd nélküle a kórházban és hogy hogy fogjuk mind viselni ezt a 3 napot külön. Bár anyukáméknál leszünk akkor már (míg elkészül a házunk szemben), így a lányom megszokott helyen lesz ahol imád lenni és persze apukája is ott lesz.

A többi meg majd alakul. Remélem hamar összeszoknak/összeszokunk majd.

Sok boldogságot és könnyű terhességet kívánok!

És Kellemes Ünnepeket!

14,5 hónapos kislány és 30 hetes pocaklakó anyukája

2010. dec. 18. 20:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!