Miben lesz nehéz a dolgom, ha a tesó születésekor az első gyerekem 20 hónapos?
1hónap múlva ha lesz rá időm és erőm megmondom:)
Jó babázást a naggyal, és nyugis terhességet
21 hónap van a tesók közt.
Elkezdtem írni a "regényt" de be kell fejeznem, mert a pici felébredt.
Este, ha lesz szabadidőm, leírom a tapasztalataimat:)
szerintem arra, hogy véletlenül se korlátozd az idősebb fejlődését. Gondolok konkrétan arra, hogy sokan pelenkázzák a nagyot, mert az kényelmesebb, hiszen úgy nem kell vécére vinni mondjuk szoptatás alatt. Vagy nem engedik, hogy egyedül egyen, mert az macerásabb. Nem viszik ki levegőre. Nem engedik apró játékokkal játszani stb stb
Össze kell egyeztetni mindkét gyerek igényeit. És inkább a kicsi igazodjon a nagyhoz.
Csak azt nézd mindig hogy mennyire tündériek és hogy visszakapsz minden szeretetet, akkor minden könnyebb. Én mindig arra gondolok ha gáz a szitu hogy egyszer ennek is vége lesz és elszalasztom ezt a kedves korszakukat ha mindig idegeskedem.
Nálunk 17 hónap a különbség. Lányok, nyugisak, még ugyahogy alszanak is és nincs féltékenység. Így se könnyű, gáz ha egyszerre ébrednek éjszaka, ha egyszerre éhesek, ha egyszerre sírnak nyilvános helyen, ha nem egyforma a napirendjük, ha a nagyobb nem tud lépcsőzni és emeleten laktok, ha a kocsiba be akarod rakni őket egyedül.Ha öltözteted őket ki melegedjen ki amíg a másik kettő öltözik?
Mindent próbálj napközben előre elkészíteni elkészíteni: kaját, ruhákat. Már most kezdj engedni az elveidből (nassolás..tv..), a rendből a főzésből stb.. nagy pocakkal már úgy is nehéz. Rendelj kaját, a segítségedet vesd be. Tesókocsi, hordozókendő.
Szia! Februárban születik a kishugi, a "nagy" akkor lesz 17 hónapos. Utána ha tudom, majd megírom milyen.
Nem izgulok még, segítségem van, édesanyámékkal szembe fogunk költözni, de így is nagyon sokat segít, ha kell.
Egy biztos, amit én a legfontosabbnak tartok, hogy a nagy ne kerüljön háttérbe, hogy megkapja az a figyelmet és odafigyelést, amit igényel, ne érezze hogy Vele senki nem foglalkozik.
Most csak azon izgulok hogy milyen lesz majd nélküle a kórházban és hogy hogy fogjuk mind viselni ezt a 3 napot külön. Bár anyukáméknál leszünk akkor már (míg elkészül a házunk szemben), így a lányom megszokott helyen lesz ahol imád lenni és persze apukája is ott lesz.
A többi meg majd alakul. Remélem hamar összeszoknak/összeszokunk majd.
Sok boldogságot és könnyű terhességet kívánok!
És Kellemes Ünnepeket!
14,5 hónapos kislány és 30 hetes pocaklakó anyukája
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!