Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Tényleg adhatok neki cataflam...

Tényleg adhatok neki cataflam cseppet?

Figyelt kérdés
kisfiam 4és fél hónapos,pár hete nagyon szenvedünk a még nem létező fogaktól....már én is sirok vele együtt,annyira szenved,ordit egész nap,se éjjelem már se nappalom,semmi nem használ neki....se panadol,se nurofen,se viburcol,se dentinox gél-oldat,se dologél,se chamomilla..semmi.Ma a gyógyszertárba cataflam cseppet ajánlották,hogy adjam neki.Volt akinél használt,és aki adta neki 4-5hónaposan?Azt mondta nyugodtan adjam,csak kg-ként 1cseppet.
2010. dec. 17. 21:22
 1/10 anonim ***** válasza:

Nem fogod szeretni a válaszomat, de 4 hónaposnak nem mernék adni. 15 hónapos voltm ikor 5 foga jött egyszerre és olyan szinten volt készen a gyerek, hogy csak úgy volt neki tűrhető a fájdalom ha a hűvös konyhakőre hasalt és odatapasztotta az arcát :(((((( együtt sírtunk... Na, akkor adtam neki Cataflamot. Az a helyzet, hogy amíg hatott (kb. 4-5 órán át) addig szuperül volt, végre az én jókedvű kislányom volt, de kiment a hatása és újra megőrült a gyerek. Nade ez olyan erős, hogy ezt nem lehet orrbas-szájba adni. El is kábult tőle kicsit, bivalyerős ám, meg nagyon féltem ,hogy tönkreteszi a szervezetét. Volt, hogy inkább csak alváshoz adtam ,hogy végre egyszer kipihenje magát és nem 20 perces délutáni alvása legyen.

Amúgy BIZTOs, hogy a foga???????????? Ugyanis az én lányomnak is volt egy pontosan ilyen korszaka 4-5 hósan és állítottam mindenkinek ,hogy a foga jön, de 9 (!!!) hónapos koráig egyetlen foga sem jött elő, pedig akkor tényleg fogzásnak tűnt.

2010. dec. 17. 21:35
 2/10 anonim ***** válasza:
A Cataflam csepp vényköteles gyógyszer, csak orvosi rendelvényre adják ki. Mi hasmenéses hasgörcsre kaptunk legelőször-3 évesen...
2010. dec. 17. 21:36
 3/10 anonim ***** válasza:
első vagyok: persze, vényköteles. mint írtam bivalyerős, ilyet nem lehet habokra szedni-venni.
2010. dec. 17. 21:39
 4/10 anonim ***** válasza:

1 éves kor fölött adható!

Biztos hogy a fogától szenved? Ne haragudj, de nem szabad mindent a fogzásra fogni! Orvos látta már? Annyi más miatt sírhat szegény.

2010. dec. 17. 21:39
 5/10 A kérdező kommentje:
köszönöm.én se nappalra,csak legalább éjjelre adnék neki,mert nem hazudok,2percenként kel fel,vagyis orditva kel fel,és ez nem pár napja megy,hanem már 1hónapja....minden lehetséges dolgot kipróbáltam,de semmi nem használ neki.Én már ott tartok,hogy diliházba megyek,mert nembirom,el se tudom mondani hogy milyen fáradt vagyok,mert kb 1-2órákat tudok aludni már 1hónapja....és nincs már türelmem hozzá sajnos...imádom,de sajnos nekem is van egy "határ",amit elbirok viselni,azon túl meg hulla vagyok,totál kész,és ez a kialvatlanság pont az ő "rovására"megy,amit nem szeretnék....semmi segitségem nincs,már az élettől is elment a kedvem....nem azt mondom hogy pár nap mulva kint lesznek a fogai,lehet hogy neki is 1évesen vagy kitudja,de az biztos,hogy 2hónapja elkezdődött,és 1hónapja ilyen durva ami van...már,fehér az inye ,és 3foga hegye látszik már,szóval gondolom a foga,mi más hegyes lenne ott neki.Tudom hogy receptre adják csak,de ideadták "előre",mert szoktam ott venni gyógyszereket,és mondtam hogy hétfőn beviszem a receptet.A doki már mondta régebben a cataflam cseppet csak másra,de akkor nem adtam neki.7kg,de ha csak 3-4cseppet adnék neki éjjelre,úgyis nagyon erős lenne?És nem állandóan,csak nagyon jólesne 1hónap után egybe vagy 4órát aludni...
2010. dec. 17. 21:48
 6/10 A kérdező kommentje:
én nemfogok mindent a fogzásra,de gy tömi az öklét,hogy öklendezik már,a cici se kell sokszor neki,mert inkább az öklét dugdossa,anyála ömlik...mim más lehet ha nem a foga?Meg mi hegyesedik neki akkor 3helyen?
2010. dec. 17. 21:50
 7/10 anonim ***** válasza:
Ha már hegyesedik, akkor át is tört. Az ínye alatt max. fehér csíkot látsz, esetleg pici pöttyöt. Viszont akkor meg már túl van a nehezén.
2010. dec. 18. 09:17
 8/10 anonim ***** válasza:

Első vagyok: igen, ez akkor tényleg fog. lehet hogy van ami már áttört, de valszeg itt is az van mint nálunk hogy több jön egyszerre. Nekem is voltak ilyen pokoli hónapjaim, még emlékszem. Szerintem próbáld meg 5-6 cseppel. Írj majd mi volt!

Csak az a lényeg, hogy ne szoktasd rá. Én kb. egy hónapig nyomtam neki időnként, nem egész nap persze, de aggódtam a szervezetéért. Szerencsére nem szokott rá :)

2010. dec. 18. 09:43
 9/10 anonim ***** válasza:

Persze, lehet a foga, de...

Ettől függetlenül még más baja is lehet, ami miatt ennyire nyűgös, nem alvó! Hisz fogzás idején könnyebben elkap bármilyen más egyéb nyavaját, amitől szintén nyűgös lehet. A füle is fájhat, mi most vagyunk benne, és a foga még csak épphogy látszik, bent az ínye alatt. De doki múltkor megnézte, és egyértelműen a füle volt a ludas.

2010. dec. 18. 14:09
 10/10 A kérdező kommentje:
köszönöm.Nem merek neki adni inkább,itt a neten tegnap irtam egy gyógyszerésznek,és azt irta 1éves kor alatt nem lehet,úgyhogy inkább nem,marad a szenvedés,de nemtudom meddig birom még....az ujjammal lehet érezni csak hogy hegyes,látni még nem,csak a nagy fehérséget....torokgyulladésa volt 1hétig,de már jól van,csak az orra folyik még picit.Nemtudom mit csinálhatnék még hogy jobb legyen....
2010. dec. 18. 14:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!