Beadnátok 7 hetes babának az antibiotikumot?
Van egy 2 éves és egy 7 hetes csak anyatejes babám. Mindkettőnek ugyanaz a baja egy hete: taknyosak, szívom nekik, de néha hátrafolyik a takony, ezért köhögnek is időnként. Egyik sem lázas, jól esznek, jól alszanak, nem sírnak.
Mivel már 1 hete taknyosak voltak, ma reggel levittem őket az orvoshoz, aki bepillantott a torkukba 1 másodpercre, mondta, hogy ez piros, be van gyulladva a mandulájuk, felírt antibiotikumot, majd viszlát anyuka. Futószalagon voltunk, rengetegen voltak ma a rendelőben.
Nem vonom kétségbe a tudását, de tényleg szükség van az antibiotikumra? Ha nem lázasak, és jól esznek, alszanak, valahogy nem tudom elképzelni, hogy mandulagyulladásuk van.
Mit gondoltok?
Úgy félek antibiotikumot adni ilyen piciknek, főleg a 7 hetesnek.
Köszönöm a véleményeket.

Milyen antibiot kaptak, ha nem titok?
Ne félj tőle annyira, nem ellenség a gyógyszer, ha kell, akkor kell.
Nem irta volna fel az orvos, ha tudná, hogy árt!!!
amoxicillin-b
Ismeritek esetleg? Van róla tapasztalat?
Igazából a mi gyerekorvosunkat sem ismerem jól, mert csak oltásokra jártunk hozzá eddig az egészséges rendelésre. Még soha nem volt beteg egyik gyerekem sem, ma voltunk először a betegrendelésen.
Köszönöm a válaszokat!!

Én biztosan nem adnám be. Ha immunrendszert akarsz a babdának, akkor erre a problémára egyértelműen nem adnám be.
Kérdezz meg másik orvost is! Nincs lehetőséged este elvinni ügyeletre?
Mert ha erre antib-t kap, akkor mit fog tüdőgyulladásra??? Arról nem is beszélve, hogy 7 hetes!!!
Ha mégis beadod, akkor rengeteg szopi ÉS normaflore!

Év elején volt a fiaim közt ilyen betegség. A pici akkor volt 7.5 hetes, a nagy 2 éves sem. A dokink nem rendelt, a helyettes írt fel nekik antibiotikumot.
Azért írnak fel ilyen esetben is antibiotikumot, hogy egy esetleges szövődmény ne tudjon kialakulni.

"Ha immunrendszert akarsz a babdának, akkor erre a problémára egyértelműen nem adnám be. "
Ugye tudod, aki ezt irta, hogy a mandulagyulladást a streprococcus baktérium okozza többek közt, aminek nem kezelés esetén lehet szövődménye középfül, súlyos esetben agyhártyagyulladás?
Úgyhogy ilyen felelőtlen kijelentéseket ne tegyél, főleg egy tanácstalan anyukának.
Azzal jobban legyengiti a szervezetét, ha hetekig hagyja küldeni, mint hogyha beadja neki a penicilin származékot, ami mellesleg egy-kettő rendbehozza, hisz ez azért mégsem egy cefuroxim vagy egy clindamicin...
Ha fogalmad sincs a gyógyszerek mikéntjéről, akkor inkább ne is szólj bele
Egy antibiotikum ellenes szülésznő anyuka
Kedves utolsó, szülésznő anyuka, ezek szerint te beadnád?
Én most már hajlok arrafele, hogy beadom nekik.
Köszönöm

A szülésznő anyukának totál igaza van. Itt mindenki mindeféle háttérinfó nélkül szajkózza, hogy "be ne add, be ne add!"
Én beadnám, valószínű az orvos is tisztában van vele, hogy a baba 7 hetes és nyilván nem jókedvéből irja fel!!
A torokgyulladás szövődménye nagyon súlyos!
Ha megnyugtat vidd el másik orvoshoz... de valószínű azt fogja mondani mint ez a doki.
Egy szintén eü. dolgozó anyuka az intenzív osztályról orvos férjjel.
Végül úgy döntöttem, hogy beadom. Félek, nehogy valami komoly baj legyen, inkább akkor az antibiotikumot választom.
Mindenkinek köszönöm, aki válaszolt!

Szia!
Hogy vannak a gyerekek?
Ne haragudj, már nem tudtam válaszolni
a szülésznő anyuka vagyok :-)
Nekem is beteg a kisebbem, totál zizi 2 napja tőle :-(
Remélem semmi gond nem volt sem a gyógyszerrel, sem pedig a beadással :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!