Másfél hónapos kisfiam, ha nem alszik, vagy eszik, szinte mindig sír. De ez nem olyan igazi sírás (amikor már szinte lila), csak amolyan nyöszörékelés. Hány hónapos korukban szűnik meg ez az állapot?
Mert így túl sok mindent nem tudok tőle csinálni, állandóan dajkálni kell, hogy ne torkolljon igazi sírásba.
Azt várom, hogy nézelődjön, gőgicséljen a kiságyban, míg én közben vasalok, főzök, takarítok.
Szia. Tegnap én is feltettem egy hasonló kérdést, olvasd el:
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak_..
Eleinte még ilyen volt az én babám is. Most 3 hónapos, és nagyon jól elvan a játszószőnyegén. De én nem is igen kapkodom fel, ha mindig rohangálnék hozzá, szaladna a lakás. A párom pl elvárja minden nap a főtt ételt, h főznék, ha mindig kezemben lenne a kicsi? Persze volt már olyan, h együtt kellett felmosnunk (baba a kötős kenguruban).
Csúnyán hangzik, de rakd vmi készségfejlesztő alá, aztán ha sír, hagyd picit, ha hiszti, akkor megunja.
Az én fiam is ilyen volt. Evett, aludt, sírt. Neki mondjuk a hasa is fájt, szerencsére ez 3 hónapos kora körül elmúlt. Most is sír, de már látványosan azért, hogy foglalkozzunk vele, mert ha beszélünk hozzá, egyből abbahagyja. Szerintem ahogy fejlődik az értelme, úgy kezd unatkozni is, ha nem köti le valami érdekes.
Én azt szoktam csinálni, hogy reggel, mikor jól kipiheni magát, megszoptatom, büfi, utána lerakom a nagyágyra, körberakom párnákkal, meg játékokkal, bekapcsolok neki rajzfilmet, és akkor van egy szabad fél-1 órám, amikor teszek-veszek a konyhában. Mondjuk a fiam már 4,5 hós, és fogdossa a játékait, úgyhogy neked kitartás addig is, de majd próbáld ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!