Mikor tanulják meg a babák, hogy "nem szabad! "?
Lányom is ennyi idős. Ugyanilyen dolgai vannak. Szerintem azért még elég sok türelem kell mire hallgatni fog a "nem szabad"-ra. Hiszen ha belegondolsz nagyobb korunkban is az volt a legizgalmasabb, amit nem volt szabad! :-)))
Szerintem türelem, hisz még csak most kezdődik az igazi feladatunk!
az én kislányom 2 éves, és már régóta tudja mi a helyzet. akaratos, önfejű, makacs, de a nem szabad dolgokban nagyon fegyelmezett. én úgy csináltam, hogy én is 100x, sőt 800x mondtam el, amit nem lehet, de nem kiabálva stb mert az egy jó műsor általában a gyerekeknek, azért nevetnek ilyenkor. hanem csak úgy nyugodt de határozott hangon és mindig minden életkorban hozzáfűztem egy kétszavas indoklást (szeretik azt is ha tudják mit miért nem). nyilván 9 hónaposan még nem fogja megérteni hogy nem szabad mert megráz az áram, nem szabad mert veszélyes, de ha sokszor hallja, és sokszor kell elmondani míg beépül, majd előbb utóbb derengeni fog valami, ha sosem mondjuk, nem fogják tudni, miért nem szabad. illetve, én mindig elhoztam onnan, és nem azt játszottuk, hogy elhoztam visszament elhoztam viszament, hanem ilyenkor kitaláltam valami izgi dolgot ami elvonta a figyelmét. ui. a konnektor is csak azért érdekes mert anya mindig megtilja esetleg kiabál is jó móka, na. viszont ha anya nem kiabál, és nem is játszmázik, hanem eltereli a figyelmet valamire amit szabad és még érdekes is, akkor a konnektor lassan elveszti érdekességét. vagy ha nem szabad vmivel vmit csinálni, akkor kitaláltam egy hasonló dolgot, pl nem szabad a könyvet dobálni, de nem baj, tessék itt egy párna, ezt felhajíthatjuk akár a plafonig is...stb stb .
nálunk ez vált be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!