Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Másfél évesnek miért adnak...

Másfél évesnek miért adnak még tápszert?

Figyelt kérdés

Nem egy éves korig "kell" szoptatni/tápszert adni? Sokszor olvasom itt, hogy még reggel meg este tápszert kap a gyerek.....

Mennyi ideig "kell" adni?

Tapasztalatlan vagyok még:)

Köszi a válaszokat

2010. dec. 15. 19:56
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
100%
Én is azt adok a 2évesemnek, ráadásul ha-st. Ekcémás volt, koraszülött, a férjem is allergiás, én is. Ráadásul nálam nem csak pollen, hanem keresztallergiák is vannak ételekre meg ekcéma .. Az orvosunk is azt javasolta, hogy 3éves koráig ne igyon tejet. Nálunk ez úgy néz ki, hogy reggel-este megiszik 2 decit. Amúgy ha nem lenne bajunk, akkor sem adnék még neki tejet...
2010. dec. 15. 20:50
 12/29 anonim ***** válasza:
33%
Mondtam, akinek nem inge ne vegye magára! Tejből se csak a 100ft/ literes nevenincs löttyök léteznek. Én is, meg az egész családom is, meg a környezetemben mindenki tehéntejen "nőtt" fel, mégsem vagyunk betegek. A véleményemet kérdezték, leírtam. Ennyi!
2010. dec. 15. 20:56
 13/29 anonim ***** válasza:
63%
Szia, az én fiam 15 hós, 4 hós kora óta tápszeres, anyatejet sosem szerette, nem ette sem fejve, sem ciciből. 1 éves kora óta babatejet kap (Nestlé Beba Juniort), a tejet százszor százféleképpen próbáltam már, nem issza meg. Nekem meg sokkal kényelmesebb, mint a tej, mert nem romlik meg, nem kell állandóan literszámra felhozni (ő még bizony 6 decit megiszik, én meg 20 hetes terhes vagyok). Nem lustaság, kényelem. És szerintem a 6 deci tejital nem sok, pláne, hogy emellett tízóraizik, ebédel, uzsizik és vacsorázik rendes, darabos ételt, amit mi is eszünk. De neki még kell a 3 deci tejital estére, így alszik jól. Nekem meg nem az a fontos, hogy ki mit tanácsol, hanem hogy neki mi kell.
2010. dec. 15. 21:04
 14/29 anonim ***** válasza:
26%
Szia! Szerintem teljesen felesleges tápszert adni ekkorának, a babatejről meg pláne ez a véleményem. A lányom 13 hónapos kora óta issza a tejet tápszer helyett.
2010. dec. 15. 21:08
 15/29 anonim ***** válasza:
43%
Igen igen mondtad hogy "akinek nem inge....." aztán folytattad úgy hogy "CSAK az ad tápszert....."
2010. dec. 15. 21:11
 16/29 anonim ***** válasza:
23%

te aztán kukacoskodó vagy nem mondom....

de egészségedre!!! Legalább van min agyalnod...

Amúgy ismerek nem egy "tápszerező" anyukát ebből a megfontolásból.... nem vádaskodom, tapasztalat...

aztán most beszólhatsz... tessék...

2010. dec. 15. 21:15
 17/29 anonim ***** válasza:
51%
na most ájuljatok el! a fiam 2,5 éves korig babatejet ivott. és??? senkinek nincs hozzá semmi köze, én meg így láttam jónak, mert vesemedence-tágulattal született.
2010. dec. 15. 21:27
 18/29 anonim ***** válasza:
68%
ja és az is érdekes, h azt nem szólják meg, aki 2 éves korig szoptat és nem ad bolti tejet, csak aki tápszert ad helyette...
2010. dec. 15. 21:28
 19/29 anonim ***** válasza:
26%
ezen kár vitázni, szerintem az meg egyenesen gusztustalan, ha egy gyerek 1 éves kora felett az anyja mellét szívja még mindig....
2010. dec. 15. 21:42
 20/29 anonim ***** válasza:
63%

utolsónak:

Holnap reggel gyorsan keress fel egy pszichiátert.

2010. dec. 15. 21:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!