Másfél évesnek miért adnak még tápszert?
Nem egy éves korig "kell" szoptatni/tápszert adni? Sokszor olvasom itt, hogy még reggel meg este tápszert kap a gyerek.....
Mennyi ideig "kell" adni?
Tapasztalatlan vagyok még:)
Köszi a válaszokat

mert a legújabb trend szerint 3 éves korig nem ajánlják a tehéntejet (személyes véleményem szerint ez kicsit eltúlzott dolog), így a legjobb megoldásnak a tápszer marad.
nálunk nem tudom, mi lesz, mert jelenleg tejfehérje allergiás a kisfiam, szóvsl 1 éves kor után mi még tuti a tápszert fogjuk adni. ha negatív lesz az 1 éves vizsgálati eredménye, akkor kezdhetjük majd bevezetni a tejtermékeket.
egyébként létezik 1 éves kor utánra tejital is gyerekeknek, de véleményt nem tudok róla írni.

Mert nem bízom ami "tejekben", tehneket meg antibiotikummal nyomják tele.
Amúgy 21 hós lányom még szopik, de ha tejet kap, akkor az babatej.

EGyik nézet szerint valóban egy év.
De sok nézet mondja, hogy 3 éves korig ne adjunk tehéntejet, ők tápszereznek 3 éves korig, vagy adják a marha drága gyerekitalokat.
Én a tejpárti társaság tagja vagyok, 1 évesen tejeztem anyatejes lányom, és tápszeres kislányom is 1 évesen tejet fog kapni, nem tápot...

Az én lányom 10 hónapos és még tápszert kap, sőt Ha-s tápszert és minimum másfél éves koráig azt is fog kapni.
És azért mert én kiskorom óta allergiás vagyok, (bár nem a tejre) ezt nem szeretném ha a kislányomnál is elő jönne. Így is van rá esély, de nem akarom ezt még tetőzni.És mondjuk 2 év múlva azt mondani hogy azért szenved tavasztól-őszig, mert én nem tettem meg mindent az egészségéért. Ennyit megér nekem, másfél-2 év semmi a következő jó pár évtizeddel szemben szerintem.

NA ez azért túlzás. Nem vagyok lusta azért mert tápszert kap a gyerekem. Azért ne általánosítsunk, ezt egy kicsit erősnek érzem.
Az hogy nem kap tejet, még nem azt jelenti hogy egész nap a tápszert issza. Csak tej és tejszármazékokat nem kap és tojást.
Egyébként a reggeli meg a vacsora tápszer csak neki a többi mind szilárd étel.

20:10
Tejet is lehet cumisüvegbe tölteni, nem csak tápszert nem értem a logikádat???
Honnan tudodd, mi volt az üvegben, elkérted és beleittál?
Megkérdezted az anyukát, miért iszik a gyereke cumisüvegből?
he nem tudod, hogy miért, akkor ne ítélj előre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!