Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Másfél évesnek miért adnak...

Másfél évesnek miért adnak még tápszert?

Figyelt kérdés

Nem egy éves korig "kell" szoptatni/tápszert adni? Sokszor olvasom itt, hogy még reggel meg este tápszert kap a gyerek.....

Mennyi ideig "kell" adni?

Tapasztalatlan vagyok még:)

Köszi a válaszokat

2010. dec. 15. 19:56
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
100%

mert a legújabb trend szerint 3 éves korig nem ajánlják a tehéntejet (személyes véleményem szerint ez kicsit eltúlzott dolog), így a legjobb megoldásnak a tápszer marad.

nálunk nem tudom, mi lesz, mert jelenleg tejfehérje allergiás a kisfiam, szóvsl 1 éves kor után mi még tuti a tápszert fogjuk adni. ha negatív lesz az 1 éves vizsgálati eredménye, akkor kezdhetjük majd bevezetni a tejtermékeket.

egyébként létezik 1 éves kor utánra tejital is gyerekeknek, de véleményt nem tudok róla írni.

2010. dec. 15. 20:03
 2/29 anonim ***** válasza:
67%
Az enyém most lesz 1 hét múlva 1 éves, de már 2 hónapja nem hajlandó a tápszert meginni, reggel-este tejet kap.
2010. dec. 15. 20:06
 3/29 anonim ***** válasza:
69%

Mert nem bízom ami "tejekben", tehneket meg antibiotikummal nyomják tele.

Amúgy 21 hós lányom még szopik, de ha tejet kap, akkor az babatej.

2010. dec. 15. 20:08
 4/29 anonim ***** válasza:
21%
Az én babám anyatejes, DE ha tápszeres lenne is, akkor sem adnék neki már 10-11 hós korától tápszert. Miért is kéne? Szerintem (akinek nem inge ne vegye fel) csak a lusta szülő ad neki, mert azt egyedül is megeszi a gyerek. Marhául kiábrándító volt számomra tegnap az üzletben, hogy ült a 1,5 éves forma gyerek a babakocsiban, anyuka pulóvert próbálgat, a kb. 15kg-os gyerek meg eszi a tápszert a babakocsiba, de akkora cumisüveg volt nála, hogy én még olyat nem láttam. Szóval anyuka inkább vásárolgat ebédidőben, betömi a gyereknek a tápszert addig is legalább kussban van. Ilyen is van.
2010. dec. 15. 20:10
 5/29 anonim ***** válasza:
81%
Trend vagy nem trend,mondják vagy nem mondjak,kell vagy ne,én azt teszem a gyerekemnek jó.Mivel tudom,hogy a tejet nehéz megemészteni a gyereknek,és allergiához vezethet így 1 éves kora előtt nem adtam neki,aztán szépen lassan megpróbáltam,de hasmenése lett tőle,igy majdnem 21 hónapos koráig tápszert kapott,ma már semmi baja nincs a tejtől igy reggel este azt kap.És lesz.... ki mit gondol erről,én a gyerekem figyelem,vele élek,neki akarok a legjobbat,így nem érdekelnek a könyvek meg a szomszéd stb.
2010. dec. 15. 20:12
 6/29 anonim ***** válasza:
55%

EGyik nézet szerint valóban egy év.

De sok nézet mondja, hogy 3 éves korig ne adjunk tehéntejet, ők tápszereznek 3 éves korig, vagy adják a marha drága gyerekitalokat.

Én a tejpárti társaság tagja vagyok, 1 évesen tejeztem anyatejes lányom, és tápszeres kislányom is 1 évesen tejet fog kapni, nem tápot...

2010. dec. 15. 20:24
 7/29 anonim ***** válasza:
55%

Az én lányom 10 hónapos és még tápszert kap, sőt Ha-s tápszert és minimum másfél éves koráig azt is fog kapni.

És azért mert én kiskorom óta allergiás vagyok, (bár nem a tejre) ezt nem szeretném ha a kislányomnál is elő jönne. Így is van rá esély, de nem akarom ezt még tetőzni.És mondjuk 2 év múlva azt mondani hogy azért szenved tavasztól-őszig, mert én nem tettem meg mindent az egészségéért. Ennyit megér nekem, másfél-2 év semmi a következő jó pár évtizeddel szemben szerintem.

2010. dec. 15. 20:27
 8/29 anonim ***** válasza:
42%

NA ez azért túlzás. Nem vagyok lusta azért mert tápszert kap a gyerekem. Azért ne általánosítsunk, ezt egy kicsit erősnek érzem.

Az hogy nem kap tejet, még nem azt jelenti hogy egész nap a tápszert issza. Csak tej és tejszármazékokat nem kap és tojást.

Egyébként a reggeli meg a vacsora tápszer csak neki a többi mind szilárd étel.

2010. dec. 15. 20:36
 9/29 anonim ***** válasza:
42%
Mi köze van a lustaságnak a tápszerhez vagy a tejhez????? Nem gyenge gondolkodás... Másfél éves a lányom, nem tápszert, hanem tejitalt iszik, lényegébe ugyanaz. Nem akarok neki tejet adni, legalább két, két és fél éves koráig. Úgy gondolom, hogy a bolti tejnek semmi köze a tehénhez, a tejhez. Számomra az a biztos, ha tejitalt iszik.
2010. dec. 15. 20:42
 10/29 anonim ***** válasza:
62%

20:10

Tejet is lehet cumisüvegbe tölteni, nem csak tápszert nem értem a logikádat???

Honnan tudodd, mi volt az üvegben, elkérted és beleittál?

Megkérdezted az anyukát, miért iszik a gyereke cumisüvegből?

he nem tudod, hogy miért, akkor ne ítélj előre.

2010. dec. 15. 20:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!