Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mi a különbség a römer duo...

Mi a különbség a römer duo plusisofix és a römer safefix plus isofix ülések között? Melyiket érdemesebb venni 9-18kgs ülésnek?

Figyelt kérdés
2010. dec. 15. 11:48
 1/6 anonim ***** válasza:

RÖMER DUO ISOFIX plus

Leírás:

•9-18 kg-ig használható.

•Rögzítés ISOFIX-szel vagy 3 pontos biztonsági övvel.

•Menetiránnyal egyezõen rögzíthetõ.

•Bekötése rendkívül könnyû és gyors.

•Erõteljes oldal-, csípõ- és fejvédelem.

•Energiaelnyelõ vállpárnák.

•5 pontos öv központi övfeszítõ.

•Ágyékvédõ csatpárna.

•Beépített övtartó a gyermek ki- és berakásának a megkönnyítésére.

•Fekvõpozícióba 3 fokozatban menet közben is dönthetõ.

•Szellõzõrendszer a háttámlán.

•Övmagasság egy mozdulattal 7 fokozatban állítható (átfűzögetés nélkül).

•Bizonyos autótípusoknál Top Tether (rögzítõpánt) használata szükséges.

•Huzata levehetõ, 30 fokon mosható.

•Kiegészítők a termékhez: háttámla-védő, ülésvédő alátét, top tether rögzítőpánt, nyári huzat, adapter.

RÖMER SAFEFIX ISOFIX plus

Leírás:

•9-18 kg-ig használható.

•Rögzítés ISOFIX-szel vagy 3 pontos biztonsági övvel.

•Padlólemezre támaszkodó rögzítõkar.

•Menetiránnyal egyezõen rögzíthetõ.

•Beépített fejszûkítõ.

•Bekötése rendkívül könnyû és gyors.

•Erõteljes oldal-, csípõ- és fejvédelem.

•Energiaelnyelõ vállpárnák.

•5 pontos öv központi övfeszítõ.

•Fekvõpozícióba 4 fokozatban menet közben is dönthetõ.

•Szellõzõrendszer a háttámlán.

•Övmagasság egy mozdulattal 7 fokozatban állítható (átfûzögetés nélkül).

•Huzata levehetõ, 30 fokon mosható.

•Kiegészítők a termékhez: háttámla-védő, ülésvédő alátét, italtartó, nyári huzat, adapter.

2010. dec. 17. 20:50
 2/6 anonim ***** válasza:
Nekem a safefix jobban tetszik, kisebb babának szerintem jobb.
2010. dec. 17. 20:51
 3/6 Vilcsianyuja ***** válasza:
A duo plus kétféle módon is használható, tehát sima övvel is be lehet kötni, ha úgy hozza a helyzet. a safefix-eket nem. két féle safefix van, ne haragudj, most lusta vagyok megkersesni, melyiknek milyen al-al típusneve van. az egyiknek van egy padlórögzítő talpa, a másikat pedig top tether pánttal kell harmadik ponton rögzíteni. asszem. a duo plust is biztonságosabbá lehet tenni ez utóbbival, de nem kötelező. biztonságra nézz meg ADAC teszteket (keress rá a neten, ha bírod a német nyelvet, akkor német oldalakon). de szerintem a safefix biztonságosabb egy fokkal a duonál.
2010. dec. 17. 21:51
 4/6 Vilcsianyuja ***** válasza:
ja, amúgy nekem duo van, én a kettős használhatóság miatt döntöttem mellette. a safefix túl drága ahhoz, hogy csak isofixes autóba tudjam betenni. én legalábbis ilyen kitekert módon gondolkodtam :)
2010. dec. 17. 21:52
 5/6 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat, ezeket sajnos eddig én is tudtam, megnéztem a teszteket is, de pont azért tettem fel a kérdést, mert nem igazán látok azon kívül különbsége, hogy a padló fele is lehet rögzíteni a safefixet! Amúgy én azt olvastam, hogy azt is be lehet simán is kötni. Még vacilálok, mert a safefix kb 20000er drágább... :( Meg megnézem őket élőben is
2010. dec. 18. 01:07
 6/6 Szilágyi Bernadett válasza:
Bár a kérdés régi, de hátha valakinél még most is aktuális. Az eddigi válaszok meg félrevezetőek. Az isofix a rögzítés típusa, azaz isofixes autóba ezzel célszerű rögzíteni, ahol ilyen nincs ott az autó saját biztonsági övével. Isofix rögzítés kétféle módon lehetséges, az egyik: padlólemezre támaszkodó rögzítõkarral, a másik amikor hátrafelé kell egy övszerűvel rögzíteni még pluszban azaz Top Tether (rögzítõpánt) használata szükséges. A Römer Safefix nem isofix verziójának a neve Römer King plus. A kétféle típusú Römer ülés közt a különbség már ránézésre is észrevehető (pl. a fejrészen a King vagy safefix kiszélesedik, beépített fejszűkítője van), de az egyszerűség kedvéért fogalmazzunk úgy, a duo az alapkategória a king plus (vagy isofixes változatban a safefix) pedig a csúcs biztonság.
2012. máj. 6. 15:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!