Bolti tejet tartalmazó ételeket mikor adtál a babádnak?
Gondolok itt a főzelékekre, mert én például sok tejjel és tejföllel habarok. Vagy a krumplipüré, én abba is rakok tejet. Vagy például a palacsinta tészta.
Még messze állunk a tej bevezetésétől, illetve a házi koszt evésétől, ezt még egyenlőre elméletben kérdezem, mert jelenleg még csak 9 hónapos a babám.
Mivel sok fajta allergia van a családban, ezért még tápszerből is Ha-st eszik, a tejet pedig leghamarabb is csak másfél éves korában szeretném adni neki.
De így ételbe főzve se kaphat majd hamarabb?
A túrótól, natúr joghurttól nincs baja, de ugye az mégse tej.
Köszönöm, ha megosztjátok tapasztalataitokat.
Szia!
Én allergiás vagyoka laktózra,de mégis azt javasolták,hogy 8 hótól a túró, jogi, sajt mehet!És 10 hósól pedig főzhetem a főzijébe!
Pl borsófőzi 4 adag 1 dl tej!Szóval az nem sok!Viszont a krumplipürét már 8 hósan kapta (én is tejjel),mert nekem a krumplit máshogy nem ette meg!
Nem lett semmi baja!Még szopizik,de az apja kakaójából már szokott kapni pár kanállal,attól sincs semmi baja,már elmúlt 1 éves 1 héttel! :)
Elsőnek: a laktózra nem lehetsz allergiás, max. laktóz intoleranciád lehet, az meg teljesen más, mint az allergia. A tejfehérjére lehet allergiás az ember, az pedig tud nagyon csúnya is lenni. (jó nagy marhaságokat írsz és javasolsz, ha nem értesz hozzá, miért válaszolsz??)
Bocs az offért: ha van allergiás a családban, akkor egy éves kora előtt a tejet SEMMILYEN FORMÁBAN (se főve, se ételbe, se nyersen) ne kapja a baba. Minél később kapja, annál jobb.
dietetikus anyuka
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!