Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Depressziós anyukák, mi a...

Depressziós anyukák, mi a megoldás?

Figyelt kérdés
Korábban már átestem egy depressziós időszakon, 1 évig voltam itthon munka nélkül. Antidepresszáns gyógyszert szedtem, de igazából az segített, hogy lett munkahelyem. Ezek miatt kicsit féltem a szüléstől, de úgy 8-9 hónapig nem volt gond, most 1 éves a babám és érzem, hogy megint baj lesz. Ugyanazok a tüneteim, levert vagyok, félek kimenni az utcára, mindig aludnék (az orvos azt mondta annó, hogy a szervezetem így védekezik). Ami a legnagyobb baj, hogy türelmetlen vagyok a picivel. Járunk baba-mama foglalkozásra, minden nap sétálunk, de ez nekem nagyon nehezemre esik. A férjem rengeteget segít amikor tud, rá tényleg nem lehet panaszom. Elégedett lehetnék az életemmel, mégis ramatyul vagyok. Tudom, hogy ez egy betegség, egyszer már végigcsináltam, de így babával sokkal nehezebb, mert elsősorban rá kell gondolnom, nem magamra. Sorstársak, ti hogy másztatok ki a gödörből?
2010. dec. 14. 08:22
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Én szülés után lettem depressziós, bő fél év kellett hozzá, hogy kilábaljak. Én 3 hónapig nem tudtam aludni, pedig a babám csak 1x evett éjjel, pánikrohamaim voltak, úgy éreztem nem tudom ellátni.

Nem is ment egyedül, pszichiáter, kineziólógus, homeopátia, és természetesen a család segítettek.

Anyukám rengeteget volt itt, a fiam doktornője,és egy szoptatási tanácsadó is "rendelkezésre álltak".

Próbáljatok odafigyelni kicsit magatokra: egy 1 éves mellől már el lehet szakadni 2-3 órára, nekem csütörtök du. van mindig 'szabadnapom', akkor megyek fodrászhoz, pedikűrbe, vásárolni stb.

Szedjetek magnéziumot, igyatok esténként citromfű teát, Seadtif PC, Nervoheel, Nervenpflege ami még szóba jöhet.

Ha nem bírtok vele egyedül, keressetek szakembert. Egy kedves kolléganőm-barátnőm idén júniusban, 5 hónappal a kislánya születése után öngyilkos lett!

2010. dec. 14. 14:12
 12/15 anonim ***** válasza:
*Sedatif PC
2010. dec. 14. 14:13
 13/15 anonim ***** válasza:
Számomra lélekemelő, hogy ha elmegyek fürödni, egy nagy kád jó habos vízbe, illatgyertyákkal, bőrradírozok, hidratálok, mindenféle pakolás. Ez nem is a testemnek kell, hanem a lelkemnek. Szebbnek, tisztábbnak érzem tőle magam. Teázok, ilyesmik. Rajtam is van bőven plusz kiló, és bár engem annyira nem érdekel !most!, tudom, hogy a párom nem kíván annyira. Szóval ha másért nem, érte formába kell hoznom magam. Jó kikapcsolódást nyújthat a torna, edzés, sport. De szerintem ha jobban figyelsz magadra, máris jobban leszel valamennyivel. Menj el egy kicsit vásárolni, vagy beszélgetni valakivel egy tea, vagy kávé mellett. Semmi baja nem lesz a gyereknek, ha egy kicsit más vigyáz rá. Elvégre nő is vagy, nem csak anya. És ne bánj rosszul magaddal. Csak egy napra próbáld ki, hogy kényezteted önmagad! Heti egy ilyen nap szerintem kell. Bár mostanában nekem se volt erre időm igazán..
2010. dec. 14. 16:08
 14/15 anonim ***** válasza:
12.10-es vagyok,nagyon szeretek varrni,csak hát ez sem egyszeru a kicsi mellett.
2010. dec. 14. 16:51
 15/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm, hogy próbáltok lelket önteni belém. Már felhívtam a fodrászt, és bejelentkeztem egy kineziológushoz is. Ha hazaér a férjem, beülök egy kád forró vízbe. Remélem ezek segítenek majd nekem is egy kicsit.
2010. dec. 14. 17:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!