Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szoktatok veszekedni az apukával?

Szoktatok veszekedni az apukával?

Figyelt kérdés
5 honapos a fiam, de semmi máson csak azon hogy hagyjuk e sirni vagy ne,, én nem hagynám, ö igen. minde n nap öljük egymást..sajnos.
2010. dec. 13. 21:40
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Egy baba már csak ilyen, én is alig tudok bármit is megcsinálni, főleg ha egyedül vagyok itthon vele. Mondd meg a párodnak, hogy ébredjen fel, egy gyerek már csak ilyen és minden gyereknek van dackorszaka is, már most jobb ha szokja a gondolatot. Talán olvasson utána ezeknek a dolgoknak, akár a neten. És foglalkozzon ő is a gyerekével, akkor nem fog sírni, Te meg nyugodtan tudod csinálni a dolgod. Ne feküdjön be a tévé elé apa, vagy ne olvasson újságot ahelyett, hogy a kisbabájával foglalkozna, vagy ne adj Isten neked segíthetne a házimunkában. Ez csapatmunka, legalábbis a jobb családoknál. Nem magadnak szülted a gyereket és nem fogadtál örökbe egy huszonéves férfi még mellé. Nálunk ez már a terhességem alatt is úgy ment, hogy sokat segített, a szülés után meg egyértelmű volt. Bár megcsinálok mindent, amit az időm enged, de azért ne a baba rovására menjen, vagy ne sírjon már azért egy baba, mert épp valamilyen házimunkát csinálok, inkább akkor majd később, vagy a párom megcsinálja. Tudom sok férfi nem így gondolja, de állja a sarkadra, ha még nem késő. Általában a viták többsége a családokban, a gyereknevelés miatt vannak, de nem hiszem, hogy optimális helyzet egy gyereknek viták között felnőni, mégha az ő érdekében történnek is.
2010. dec. 13. 22:00
 12/21 anonim ***** válasza:

Szia

Mi is szoktunk sajna.Ennek se a penzhez se a gyerekhez nincs koze :S

Saja eleg lusta...legalabbis itthon.A munkahelyen nagyon szeretik es meg vannak vele elgedve.Januarban kapja meg a kinevezeset, igy O lesz a kisfonok.Itthon bezzeg soha nem segit.Ha 2-3 napig itthon van azt kivanom bar csak menne mer dolgozni :S

Agy alol szedem ki a taknyos zsepiket...egyik sarokban a hasznalt alsonadrag a masikban a zokni.Valahol fel uton a polo.Ez minden nap igy van....es ez csak az alap.Ha meg kerem, hogy etesse meg a gyereket kifogasokat keres, hogy nala nem eszik.Ha azt kerem pelenkazza at akkor epp cigizni indult (amit mellekesen mar 1.5 eve abba kellett volna hagynia). stb stb

En probalok mindent megtenni, de az nem eleg egy kapcsolathoz....Azt hiszem csak a baba miatt vagyunk mar egyutt :(

2010. dec. 13. 22:02
 13/21 anonim ***** válasza:
mi is szoktunk ilyenen, továbbá azon, hogy ő engedékeny, jaj szegény baba, had üljön a géphez, had rámolja ki a ruhásszekrényt, jaj így úgy... én meg tartom magam, hogy márpedig nem. én utálom ha csokit eszik, ő mindennap ad neki. persze, titokban csinálja, hogy ne vegyem észre, de egy féléves gyereknél elég nehéz elsunnyogni, hogy csokit evett. a jövő hét is maszatos... ő óvja, védi nagyon, állandóan a sarkában van, én nem, hagyom, had menjen maga, nézelődjön, ismerje meg a dolgokat. szóval ő A-át mond, én pedig B-ét. De azért imádjuk egymást:)!
2010. dec. 13. 22:08
 14/21 anonim ***** válasza:
Elolvastam a kommentjeidet is, nagyon sajnállak és a picit is. Látom magam előtt, ahogy szegénykém sír az ágyában. Ne haradugj, de milyen ember az, aki csak úgy tudja nézni, hogy az a csöpp, kicsi Élet ott sír. Ne hagyd magad. Talán kérd a védőnő segítségét, hogy ő is erősítsen meg a párod előtt, hogy TE JÓL CSINÁLOD!!! Mindjárt keresek egy cikket, lehet nem találom meg. Kimutatták mára a tudósok, hogy káros a csecsemők sírni hagyása!
2010. dec. 13. 22:08
 15/21 anonim ***** válasza:
100%

szia!

nálunk is ez volt, az anyósom - magából kiindulva persze - adta a jobbnál jobb tanácsokat, hogy miért ne hagyjam sírni.

Mi is összezörrentünk emiatt, de én később már nem álltam le veszekedni, egész egyszerűen elengedtem a fülem mellett és nagyon a sarkamra álltam. sosem hagytam sírni, emiatt valóban úgy tűnt, hogy nincs el nélkülem - pedig csak egy normális kisbébi volt, aki az anyukájával szeret lenni.

Most 2 éves, gyönyörűen eljátszik egyedül is, cseppet sem elkényeztetett, kiegyensúlyozott és okos, értelmes gyermek.

megérte. most már bezzeg senki nem mer beleszólni semmibe ;)

2010. dec. 13. 22:09
 16/21 anonim ***** válasza:

Ez csak 1 cikk, de máshol is már olvastam:

[link]

2010. dec. 13. 22:10
 17/21 anonim ***** válasza:
Egyetértek az utolsóval.Mikor hazajöttünk a kórházból,minket is mindenki azzal traktált,hogy "ne kapassuk ám fel,hagyni kell néha sírdogálni",ez volt a minden nap meghallgatott szlogen.Mi meg tojtunk erre,és ha sírtak,ha bajuk volt,megszüntettük az okát,és nem sírt tovább.Nem azt mondom,hogy cipeltük a hátunkon,csak nehogy sírjon,hanem megtaláltuk az arany középutat.Egyébként igen,mi is szoktunk veszekedni,majd minden nap,sokszor ő azt hiszi magáról,hogy jobban ért a gyerekekhez,mint én,holott én vagyok velük egész nap szinte egyedül,mégis ő akarja megmagyarázni,hogy mit,hogyan,hol,de nagyjából teljesen egyeznek a nevelési elveink.Egy kicsit trehány is.
2010. dec. 13. 22:15
 18/21 A kérdező kommentje:

sziasztok

köszi a válaszokat, párom sokat segit, szokott fözni meg takarit is ha ugy alakul, mindent meg tud csinálni, munkábol rohan haza hogy együtt fürdessünk stb,. imádja a kisfiát, de ebben az egyben nem értün kegyet,, idegesiti az hogy látja rajtam hogy milyen csapzott vagyok és nincs idöm magamra stb.. azt hiszi ez nekem fáj.. és álitolag ezért nem akarja hogy rászoktassuk az ölben létre még jobban, de nem érti meg hogy lopott pillanatokban igy is mindent megteszek, minden elkészül, csak részletekben, ráadásul takaritás mániám van és mindig mindenhol rend van,, még igy is,, nem tudom hogy ha ezeket a válaszokat olvasná... nem hallgat senkire, a lényeg hogy szerinte sirni kell hagyni a babát, hogy ne ö uralkodjon rajtunk.. lehet hogy kicsit erös volt amiket irtam, igazábol nagyon jo ember, nagyon szeretjük egymást, de ezen minden nap veszekszünk..

2010. dec. 13. 22:24
 19/21 anonim ***** válasza:
A férjem simán hagyja sírni. Ha rá van bízva a baba és ő mégis mást csinál, csak akkor megy oda hozzá, ha az éppen aktuális dolgot befejezte. Bár már fejlődik, de azért én is rá szoktam ordítani, hogy a gyerek az első!!! Ő nem direkt csinálja, egyszerűen ilyen: mindig mindent be akar fejezni.
2010. dec. 14. 08:44
 20/21 anonim ***** válasza:

... amúgy én anyuval szoktam veszekedni. Nem érti meg, hogy 2 óránkénti ébredés mellett miért vettem magamhoz a gyereket az ágyba. Szerinte magamhoz szoktatom.

Mellékesen a húgom kb. 9 éves koráig minden este velem aludt el, mert ő a @va nevelési elvei miatt nem vette maga mellé akkor se ha félt. Ő pedig szinte minden este félt egyedül!!!! Amúgy anyu is állati jó fej, de azért ezt nem felejtem el neki. Mivel annó nekem senkihez nem volt bújni!

Szóval csináld úgy ahogy jónak látod, és biztos hogy az idő téged igazol. Sajnos sok férfi vaskalapos.

2010. dec. 14. 08:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!