Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 6-7 hónapos babátoknak minden...

6-7 hónapos babátoknak minden nap frissen készítitek el a főzeléket?

Figyelt kérdés

Vagy a megfőzött alapanyagokat be lehet rakni a hűtőbe másnapra is? Esetleg fagyasztani adagonként?

Vagy inkább csak aznapi legyen? Reggel megfőzhetem a délutáni főzelék hozzávalóit? Sajnos összevissza alakul a napi alvás,így elég nehéz pont időre elkészülni vele (a szoptatás mellett)...

2010. dec. 13. 16:40
 1/10 anonim ***** válasza:
70%

Megértelek, mi is így vagyunk a lányommal aki még szopizik is, plusz nekem még van egy nagy fiam is, akit oviba kell vinni ill. hazahozni.

Én sokszor üveges bébiételt adok neki - ha úgy alakul a nap, hogy nincs időm frisset készíteni .

De szerintem hűtőbe is beteheted félkészen és másnap megcsinálod. A fagyasztásnak annyira nem vagyok híve.

2010. dec. 13. 16:59
 2/10 anonim ***** válasza:
Én mindég 2 napra főztem.Sőt tettem a fagyóba is.
2010. dec. 13. 17:02
 3/10 anonim ***** válasza:
0%
Kedves első! Hogy teszel egy lapra egy üveges ételt és egy otthon főzöttet? Azért mert jó a marketingje az még műanyag!
2010. dec. 13. 17:05
 4/10 anonim ***** válasza:
én minden nap frissen főzöm
2010. dec. 13. 17:08
 5/10 anonim ***** válasza:

Nyugodtan főzhetsz 2 napra, semmi baja nem lesz. Én is így csinálom, igaz már 8 hónapos. És semmi probléma nem lesz, ha megfőzöl délelőtt. Nem romlik meg ilyen rövid idő alatt.

Én fagyasztani csak a megfőtt csirkehúst szoktam, jégkockatartóban, így könnyű adagolni. Zöldséget csak azért nem, mert én se szeretem pl a fagyasztott sárgarépát. De mondjuk céklát fagyasztok, mert azt sokáig kell főzni, és örülök, ha 1x kész.

2010. dec. 13. 17:18
 6/10 anonim ***** válasza:
A kész ételt 48 órát lehet tárolni jól lezárt tárolóban, hűtőben.
2010. dec. 13. 17:41
 7/10 Vilcsianyuja ***** válasza:

én is "alapanyagokat" fagyasztok, amiket egyszerűbb egyszer feldolgozni, aztán lepürésítve kis műanyagedénykékben elteszem: sütőtök, cékla, sóska, brokkoli, paradicsom, főzőtök, ezeknek semmi bajuk nem lesz a fagyasztástól így, hogy már megfőztem és leturmixoltam őket. aztán csak egy kis krumplit kell főzni, és hozzádobni egy ilyen mixet, némi csirkehúst/májat/halat, és már kész is a kaja. Úgy csinálom, hogy két adag legyen belőle, tehát két napig eszi a lányom. egy napig elállnak a hűtőben. A krumpli, sárgarépa nem nagyon alkalmasak a fagyasztásra. Mondjuk a répát főzve fagyasztani még nem próbáltam, de a főtt krumplinak szörnyű állaga lesz, tönkreteszi az egész főzeléket, ha már a kész főzeléket akarnád fagyasztani. a húsokat is úgy fagyasztom, hogy megveszem a friss alapanyagot, megpirítom olívaolajon, (a csirkemellet nyilván előre felaprítom, a csirkemájat viszont csak sütés után) aztán így fagyasztom le azokat is. eleinte kis batyukat csináltam celofánnal, de most már nem bajlódok vele, a sült alapanyagokat szét lehet szedni néhány konyhapulthoz ütéssel :o)

Remélem, sikerült kihámozni a lényeget!

2010. dec. 13. 18:06
 8/10 anonim ***** válasza:

Én lefagyasztom adagonként.

Ma pl. megsütöttem egy tököt,kijött belőle 6 adagnyi.1adag megy a sima hűtőbe,azt holnap főétkezésnél odaadom...a többi megy a jegesbe...

Holnap főzök egy nagy adag répás- krumplis- husis -spenótos papit,azt is elteszem...nem érek rá minden nap főzőcskézni!

2010. dec. 13. 18:25
 9/10 anonim ***** válasza:

Én is úgy szoktam,hogy amik bírják a fagyasztást az megy a fagyóba!Megpárolok egy egész brokkolit,rózsáira szedem,folpakkba bele és megy a fagyóba,megsütök egy nagy sütötököt,felkockázom,csomagolás és megy a fagyóba,ugyanígy cékla stb!

Szóval a kérdésre válaszolva én majdnem mindennap frisset készítek mert ezeket nem sokból tart kivenni a fagyóból majd főzni hozzá egy szem krumplit meg 1 kocka csirkemellet!De természetesen van olyan,hogy kicsit nagyobb adagra sikeredik és nem dobom ki hanem másnap megeszi(vagy esetleg uzsira megkapja)

2010. dec. 13. 19:50
 10/10 anonim ***** válasza:
Általában 2 napra főzök.
2010. dec. 13. 23:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!