Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Az ágyon is megtanul a baba...

Az ágyon is megtanul a baba kúszni, mászni?

Figyelt kérdés

Az a gondunk, hogy régi építésű, rosszul szigetelt vidéki házban lakunk. Felújjítgattuk ugyan, de a padló nagyon hideg, még a szobában is. Nem akarom a babámat a földre rakni, mert megfázik.Járólap van a lakásban. A nap nagy részében a mi nagy ágyunkon van, vagy az ágyában, vagy a babakocsiban félig ülő pozícióban. Egyébként is kis lusti, dundi kislány, nem egy mozgékony típus. 7,5 hónapos és még a hasára sem fordult át, csak oldalra fordul és "fut" a lábacskáival. Így háton is képes arrébb tornázni magát, van mikor 180 fokkal megfordul (tehát a feje a másik irányba kerül).

Mit javasoltok, mi a véleményetek az ágy is megfelelő hely lesz a mászáshoz?

2010. dec. 13. 14:43
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Semmikép ne hagyd hogy az ágyon kússzon. Ilyenkor történik a legtöbb baleset, hogy leesik az ágyról a baba. Hiába vagy ott mellette, de az elején még nem tudod felmérni mennyire mozgékony, azt hiszed még nem annyira, aztán egy pillanatra nem figyelsz oda és már megtörtént a baj. -Ágyról leesés legtöbb esetben 7-8 hónapos korban történik, amikor elkezdik a mozgásokat tanulni.

Tegyél alá több takarót, vagy létezik ágymelegítő lepedő, azt is alátehetsz. De a legjobb megoldás a hapi-tapi, akkor biztos nem fázik meg és nem is üti meg magát.

Az én lányomnak is akkor indult meg igazán a mozgásfejlődése miután leraktam a földre.

2010. dec. 13. 15:30
 12/19 anonim ***** válasza:

Szia, én ezt csinálom, mert nekünk is kő van és az hideg, kb 20 fok.

Rakj le egy hőmérőt

vegyél habtapit -nekem 5 csomaggal le van rakva a nappali, a gyerekszobába meg egy óriás pléd ketté hajtva, auchanba most 1200 egy csomag, és még imádják is a gyerekek azt.

Én kiszedtem szemeket és azokon a lyukakon benyúl és kiszedi, majd csócsálja :-)

nekem van 4 db vastag egybe rugim ami plüss és meleg és nem sajnálom, örökölt cuccok, na ezt adom rá, alá még hosszú újú body+harisnya, ha még úgy érzed hideg van akkor egy pólót ráadhatsz a body alá. Most az auchanba 699 vannak meleg egybe rugik.

és írány a padló.

Tényleg figyeld meg, nagyon gyorsan fog fejlődni, nekem a fiam csak a kiságyába volt hajlandó megfordulni a kókuszmatracon az elején, az ágyon nem. Ma megjelent kúszva a konyhába nálam, úgy hogy előtte fél perccel néztem rá és a szoba nappali másik végébe volt.

Nem fog megfázni , fokozatosan szoktasd, első nap 10 perc, majd 15, és megfogja szokni, neki is sokszor hideg a keze ha a földön van.

VAgy szerezz be egy nagy járókát .:-)

7 hónapos a fiam.

2010. dec. 13. 15:32
 13/19 anonim ***** válasza:
body felé adod a pólót :-) elírtam
2010. dec. 13. 15:34
 14/19 anonim ***** válasza:
ja,és azt is lehagytam, hogy 9kg a fiam , meg 71 cm, tehát nem egy pici baba
2010. dec. 13. 15:37
 15/19 anonim ***** válasza:
Nem tarthatod örökké az ágyon.Ha elkezd mászni,nem lesz neki elég egy ágy.Nem fog felfázni,csak tegyél le habtapit,plédet,öltöztesd fel (ne túl) és hagyd magára néha egy kicsit,hadd játszon egyedül.Az én babám későn kezdett el forogni,6.5 hónaposan fordult meg először.Erre neked nem mondtak semmit?
2010. dec. 13. 15:50
 16/19 anonim ***** válasza:
Tedd le nyugodtan, csak adj rá vastagabb nadrágot. Nekünk és járólap és padló a burkolat. Soha nem volt még beteg.
2010. dec. 13. 15:57
 17/19 A kérdező kommentje:

Köszöm a jó tanácsokat, a hasznos hozzászólásokat! Le is tettem a lánykámat 20 percre plédre a földre - élvezte, sikogatott - remélem a mozgásfejlődésben is segíteni fog!

Amúgy nem mondtak semmit sem, a védőnőt már 2 hónapja nem láttam, az előző tanácsadásra nem tudtunk menni, mert beteg volt a babám. Sajnos ez vidéken elég nehézkes, a szomszéd faluba kell átmenni tanácsadásra és egy hónapban egyszer van. A háziorvosunk pedig nem gyermekorvos.

De mostantól minimum napi 40-50 percre le fogom tenni a földre a babámat!

2010. dec. 13. 16:44
 18/19 anonim ***** válasza:

Képzeld! Nappal az én babám is rengeteget volt a nagy ágyon, a kiságyban már kevesebbet. A nagy ágyon tanult meg hasra fordulni (3 hónaposan), és vissza, a hasán körbe-körbe forogni, kúszni. Aztán mikor nagyon beindult a kúszásban, akkor tettem le a földre, most pedig már mászik, és föl is áll (valami mellett).

Szóval szerintem az alapokat ott is megtanulhatja.

2010. dec. 13. 23:27
 19/19 anonim ***** válasza:
Elvieg az agyon is megtanulja, de valoszinuleg lassabban. Az en babam is tobbet volt agyon, mint foldon, lassabban is haladt a mozgasfejlodese, de amiota tobbet van foldon, azota "szaguldozik" a fejlodesben. Igaz meg most is sokszor az agyon gyakorol bizonyos elemeket, amit aztan a foldon tokeletesit. En lerakok egy pokrocot a foldre es azon van a habtapi es elvileg rajta a gyerek, hogy ne fazzon fel, de amiota maszik es kapaszkodva lepeget, azota tobbet van a hideg foldon, mint a pokrocon, de eddig meg hala istennek nem fazott fel. Oltoztesd fel, rakj le pokrocot, habtapit es hagyd, hogy kielje magat a babad, hidd el, rohamos fejlodesnek indul.
2010. dec. 14. 06:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!