Az ágyon is megtanul a baba kúszni, mászni?
Az a gondunk, hogy régi építésű, rosszul szigetelt vidéki házban lakunk. Felújjítgattuk ugyan, de a padló nagyon hideg, még a szobában is. Nem akarom a babámat a földre rakni, mert megfázik.Járólap van a lakásban. A nap nagy részében a mi nagy ágyunkon van, vagy az ágyában, vagy a babakocsiban félig ülő pozícióban. Egyébként is kis lusti, dundi kislány, nem egy mozgékony típus. 7,5 hónapos és még a hasára sem fordult át, csak oldalra fordul és "fut" a lábacskáival. Így háton is képes arrébb tornázni magát, van mikor 180 fokkal megfordul (tehát a feje a másik irányba kerül).
Mit javasoltok, mi a véleményetek az ágy is megfelelő hely lesz a mászáshoz?
Semmikép ne hagyd hogy az ágyon kússzon. Ilyenkor történik a legtöbb baleset, hogy leesik az ágyról a baba. Hiába vagy ott mellette, de az elején még nem tudod felmérni mennyire mozgékony, azt hiszed még nem annyira, aztán egy pillanatra nem figyelsz oda és már megtörtént a baj. -Ágyról leesés legtöbb esetben 7-8 hónapos korban történik, amikor elkezdik a mozgásokat tanulni.
Tegyél alá több takarót, vagy létezik ágymelegítő lepedő, azt is alátehetsz. De a legjobb megoldás a hapi-tapi, akkor biztos nem fázik meg és nem is üti meg magát.
Az én lányomnak is akkor indult meg igazán a mozgásfejlődése miután leraktam a földre.
Szia, én ezt csinálom, mert nekünk is kő van és az hideg, kb 20 fok.
Rakj le egy hőmérőt
vegyél habtapit -nekem 5 csomaggal le van rakva a nappali, a gyerekszobába meg egy óriás pléd ketté hajtva, auchanba most 1200 egy csomag, és még imádják is a gyerekek azt.
Én kiszedtem szemeket és azokon a lyukakon benyúl és kiszedi, majd csócsálja :-)
nekem van 4 db vastag egybe rugim ami plüss és meleg és nem sajnálom, örökölt cuccok, na ezt adom rá, alá még hosszú újú body+harisnya, ha még úgy érzed hideg van akkor egy pólót ráadhatsz a body alá. Most az auchanba 699 vannak meleg egybe rugik.
és írány a padló.
Tényleg figyeld meg, nagyon gyorsan fog fejlődni, nekem a fiam csak a kiságyába volt hajlandó megfordulni a kókuszmatracon az elején, az ágyon nem. Ma megjelent kúszva a konyhába nálam, úgy hogy előtte fél perccel néztem rá és a szoba nappali másik végébe volt.
Nem fog megfázni , fokozatosan szoktasd, első nap 10 perc, majd 15, és megfogja szokni, neki is sokszor hideg a keze ha a földön van.
VAgy szerezz be egy nagy járókát .:-)
7 hónapos a fiam.
Köszöm a jó tanácsokat, a hasznos hozzászólásokat! Le is tettem a lánykámat 20 percre plédre a földre - élvezte, sikogatott - remélem a mozgásfejlődésben is segíteni fog!
Amúgy nem mondtak semmit sem, a védőnőt már 2 hónapja nem láttam, az előző tanácsadásra nem tudtunk menni, mert beteg volt a babám. Sajnos ez vidéken elég nehézkes, a szomszéd faluba kell átmenni tanácsadásra és egy hónapban egyszer van. A háziorvosunk pedig nem gyermekorvos.
De mostantól minimum napi 40-50 percre le fogom tenni a földre a babámat!
Képzeld! Nappal az én babám is rengeteget volt a nagy ágyon, a kiságyban már kevesebbet. A nagy ágyon tanult meg hasra fordulni (3 hónaposan), és vissza, a hasán körbe-körbe forogni, kúszni. Aztán mikor nagyon beindult a kúszásban, akkor tettem le a földre, most pedig már mászik, és föl is áll (valami mellett).
Szóval szerintem az alapokat ott is megtanulhatja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!