Lesz ebből a fajta kúszásból mászás?
A fiam 7,5 hónaposan kezdett el "fókázni", vagyis két karral egyszerre húzza magát előre. (Úgy tudom, ez nem a klasszikus értelemben vett kúszás, mert annál a jobb-bal kar felváltva húz.)
Félek, hogy így kimarad a mászás is, mert ugyan felhúzza magát négykézlábra, de ha valamiért siet, akkor hasra vágja magát, és úgy halad előre, mert abban profi:)
Ma már fel is húzta magát állásba. (Mindjárt 9 hónapos.)
Szerintetek? Esetleg tapasztalatok?
Nagy valószínűséggel lesz, csak türelem!
Kisfiam 5 hónaposan kezdte el ezt a mozgást, amit leírtál. 7-7,5 hónapos kora között megtanult felülni és felállni, és szabályosan mászni csak ezután, 8 hónaposan kezdett el. Szerintem nincs miért aggódnod. :)
Az én lányom is lassan 9 hónapos.
Nálunk pedig pont fordítva van (volt). A lábát felhúzza, de a kezét nem rakja előre. Ettől függetlenül halad.
Aztán ma délelőtt úgy nézett ki, mintha rendesen mászna!!!
Nem sokáig mert fáradt volt. Ha felébred, ismét megnézem, remélem nem felejtette el :)
Egyébként már ő is felhúzza magát állásba, de remélem, elindulni még nem akar. Én sem szeretném, ha kimaradna a mászás!
Szia!
Az én kisfiam az elején a lábaival lökte magát előre (kezeivel semmi), aztán ezt abbahagyta és egy ideig csak hátrafelé tolta magát a kezeivel (lábaival semmi). Nagyon aranyos volt, de attól féltünk, hogy nem fog rendesen mászni. Most 8,5 hónapos és lassan, kapaszkodva jár, de ha elege lesz a csigatempóból, hasra vágja magát és (előre) másszva éri el a célt. Egyik percről a másikra kezdett el mászni, addig még csak jelét sem láttuk a szabályos mászásnak, a következő pillanatban pedig "üldözőbe vette" a sarokban alvó macsekot. :)) A védőnő nekünk azt mondta, az sem gond, ha kicsit felcseréli a sorrendet és először feláll, lépeget és utána kezd el mászni, csak az a lényeg, hogy ne maradjon ki teljesen a mászás. Szerintem a fiacskád is hamarosan tökéletesíti a technikáját, csak még össze kell hangolnia azt a sok irányítani való végtagot. :))
szerintem kedves volt amit írtam, hogy "nem, a tiéd az oviban is csak menni meg kúszni tud" mert akkor elmosolyintja magát az anyuka, és rájön, hogy hiába aggódott. Kár hogy eltűnt az a válaszom..
mert mindenkinek nyilvánvaló, hogy amikor a fiú nagypapa lesz, nyilván négykézláb fogja az unokáit lovagoltatni a hátán, nem fókamenetben- tehát előbb -utóbb megtanulja, nem igaz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!