Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Eljutottunk a sírok, vígasztal...

Eljutottunk a sírok, vígasztaljatok karban órákig különben végetek korszakhoz?

Figyelt kérdés

6 hetes az én drága kisfiam. Sosem hagyom sírni ha nem muszáj. Ma azonban észrevettem, hogy mintha már tudná mi a napi menetrend. Elalszik békésen a karjaimban és ha leteszem, azonnal beindul a bőgőmasina. Ma este már nem vettem ki a bölcsőjéből, hagytam erőtlenül álmosan sírni 3 és fél órás küzdelem után. Nem volt könnyű, de úgy éreztem, hogy ha kiveszem, újra indul az egész nyafka karika.

Hogyan könnyíthetném meg számára és számunkra ezt a dolgot? Nincs más megoldás csak mikor már eldobom az agyam és turpisságot sejtek hagyom sírni? Olyan picike még. Szüksége van a közelségre de lerohad a karom és a hátam a sok valagrázástól.

2010. dec. 13. 05:47
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Kislányom 7 hetes koráig a karomban aludt el,nem ringattam,ütögettem a kis popsiját.Amint leraktam szeme kipattant nagyon nem sírt,mert nem hagytam.Hetekig úgy aludtunk,hogy Ő a hasamon volt,fognom sem kellett szinte,mert mint egy kis béka kapaszkodott kezével-lábával.Akkor úgy éreztem,hogy nekem annyi úgy fájt mindenem.8 hetesen mint akit kicseréltek fürcsi,szopi a mi ágyunkban, közben elaludt és átraktuk a saját ágyába.Azóta mindig ott alszik,kifejezetten utálja ha ringatják(anyósom próbálkozik vele,ő meg majd kiugrik a kezéből).Néha "visszasírom" azokat a pillanatokat mikor rajtam aludt,mert tudom ilyen már nem lesz többet.Néha legszívesebben azt szeretném,hogy melletünk aludjon,de már 1 éves a sját ágyában a helye.Túl fogod élni,ne hagyd sírni,szüksége van rád.
2010. dec. 13. 10:01
 12/17 A kérdező kommentje:

Nem vagyok türelmetlen. Nem hagytam sírni sosem a tegnap esti móka elött. A sírás kb. 4-5 percig tartott.-Olyannyira nem szívesen hagyom, hogy sírjon, hogy az órát bambulom ha sír. Annyira fáradt, hogy nem tud elaludni szegény és küzdünk egymással. Kendőbe szoktam rakni ott nézelődik, majd hamar elalszik. Szívesen magamhoz venném az ágyba néha mert olyan jó vele, de a férjem nagyon fél, nehogy ráfeküdjünk, kárt tegyünk benne.

A másik problémám a rutin. Már kezdett beállni valami, mire elmentünk babával látogatóba. Csak pár óra volt, de az utazás oda-vissza 2. Mit csinál kisember az autóban? beájul...rutinnak lőttek, éjszakai 6 órás alvásnak is...bár az a szimpla mániám, hogy nem is éhes, inkább szomjas éjszaka. Megy a párásító de száraz a levegő....ááááá millió gondolat és kérdés.

Mennyivel nehezebb ez amikor a saját csemeténkről van szó.

2010. dec. 13. 10:01
 13/17 anonim ***** válasza:

A rutinotok vissza fog állni 1-2 nap múlva, csak te próbáld tartani. Én sem vagyok híve a hagyjuk sírni a babát módszernek, de annak sem, hogy ha nyikkan már kapjuk fel.

Nekem az vált be, hogy ha letettem sírt, felvettem, megvigasztaltam, letettem. Ha újra kezdte, akkor megint felvettem, letettem. de egyre rövidültek a felvevős idők. Amikor letettem, akkor simogattam, susogtam, odaadtam a kezem, had "fogja" had érezze, hogy ott vagyok. Amikor elaludt, akkor kimentem a szobából. Ha több volt kettőnél, sehogy nem akart elaludni, akkor a mellkasomra tettem, leültem vele egy kényelmes fotelbe, betakartam és hagytam, had aludjon el rajtam. Aztán tettem le aludni. Ha felébredt ilyenkor, akkor már nem vettem fel, hanem behajoltam a kiságyba, körbe öleltem, susogtam, és úgy ringattam. Nagyon hamar megtanult egyedül elaludni.

Ami még fontos, hogy figyeld a sírását. Mert másképp sír amikor éhes, vagy fáj valamilye, ha fázik, ha magányos, vagy ha "csak úgy sír". Igenis tudnak már a 6 hetes babák sírni "csak úgy is". Nagyon okosak, nagyon hamar rájönnek, hogy ha sír, akkor anya ott van. És milyen jó anyával lenni. :D

2010. dec. 13. 11:23
 14/17 anonim ***** válasza:

Ringatós nagy babás anyuka vagyok...

S milyen hamar elmegy az idő! Bizony nekem már nagyon hiányzik, mikor még piciként rajtam aludt el, vagy ringattuk. Most meg bemászik az ágyába (leszedtük a rácsokat az egyik oldalon nyitott) mondja, hogy tente, megölelgeti a nyusziját és alszik. :)

2010. dec. 13. 12:53
 15/17 anonim ***** válasza:

6 hetes baba még nem manipulál, ezt felejtsd el. valami baja van. akár az, hogy veled szeretne enni. akár az, hogy sok baba az elején este órákáig sír, mert nehéz feldolgozni a nap eseményeit a kis idegrendszerüknek, sírással engedik ki a fáradtgőzt. az hogy ringatni kell ilyenkor ,valagat rázni....hát ez ezzel jár, az anyaság. majd kinövi, ne aggódj hogy mindig sír, nem is sokára. addig meg könyörgöm ,ne hagyd sírni! nem rontod el vele. az enyém 3 hós koráig átüvöltötte az estéket. nem lett semmi baja, hogy karlerohadásig meg azon túl cipeltem a valagát, kinőtte szépen.

2 éves kislány anyukája

2010. dec. 13. 13:13
 16/17 anonim ***** válasza:
Szeretném,ha elárulná az,aki lepontozott,hogy miért tette?Mert szerintem egy 6 hetes nem manipulál?Vagy mert nem hagynám sírni az ekkora a babámat?16 hónapos a lányom és megszámlálhatatlanul sokat kel,nem aludtam másfél éve végig egy éjszakát,lányom szintén egyszer sem.Kb 9 hónapos volt,mikor azt mondtam,elég.Hagytam sírni egy órán át,ott voltam vele,vigsztaltam.Semmire nem mentem vele,két nap után kezdődött előröl.
2010. dec. 13. 13:22
 17/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Megpróbálom a felveszem lerakom dolgot - bár végig gondoltam, ezt csináltam eddig is. Csak mindíg megvártam míg jó mélyen elalszik.

Kedves válaszoló, nem tudom ki pontozott le. Te csak azt írtad amit gondolsz és nincs ezzel semmi baj. Én mindenre nyitott vagyok bár az órákon át tartó sírni hagyni dolgot nem tudnám megtenni vele. Lehet vajból van a szívem, de nekem fáj ha neki nem jó. Azért is írtam ide. Hátha...mert igenis vannak itt jó ötletek!

2010. dec. 13. 17:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!