Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért ijedünk meg, ha az...

Miért ijedünk meg, ha az orvos azt mondja, antibiotikumot kell adnunk a babánknak? Mitől is félünk igazán?

Figyelt kérdés
2010. dec. 12. 23:54
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Én kicsi korom óta asztmás vagyok, ha megfázok vagy influenzás leszek biztos, hogy a vége mindig antibiotikum:-( Számomra egy csodaszer, és tudom, hogy ha nem lenne, akkor már talán nem is élnék(valamelyik tüdőgyuszi biztos elvitt volna). Persze vannak rossz oldalai is, mint minden gyógyszernek. A fiam 16 hós és eddig még egyszer sem kellett neki antibiotikum, örülök is neki:-)Talán nem örökölte a betegséget:-)

Az unokaöcsém 15 hónapos, Ő már 2 kapott, és fulladni is szokott(valószínűleg Ő asztmás lesz)

2010. dec. 13. 07:48
 12/19 anonim ***** válasza:

Az antibiotikumnak épp az a lényege hogy nem pár napot kell adni meg abbahagyni mikor már jobban van tőle a gyerek...pont az a lényege hogy végig kell szedni, ha csak addig használjátok, amíg jobban lesz tőle a gyerek (2-3 nap) akkor ne csodálkozzon senki, ha legközelebb nem hat, mert így képezel ki az antibiotikumra immunis törzseket.

Szerintem igenis VAN olyan helyzet amikor az antibigyó a megoldás.

Amúgy csatlakoznék a kiskori arcüreg gyulladásos, felszúrós bandához :) Abban az időben jóval gyakrabban szúrkálták fel a gyerekek fülét arcüregét többek közt nekem is vagy 5-6 szor, és igen, én rosszabbul hallok emiatt az egyik fülemre.

De szerencsére pont azért mert ma már rengeteg féle anitbiotikum van, így azokkal kezelik először és meg is oldódik a probléma szerencsére, nem kell felszúrni.

Egyébként félreértés ne essék, nem vagyok 100% gyógyszerpárti. Mi is találkoztunk már olyan gyerekorvossal, aki minden egyes köhögésnél rögtön írta fel az antibiotikumot, és sajnos sok ilyen van, azzal nyilván nehéz egyetérteni hiszen 2 nap köhögés és láz vírustól is lehet...

2010. dec. 13. 08:06
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

"elkapott egy baktérium által okozott hasmenős vírust"

Ne haragudj, de ilyen nincs :D Vagy baktérium okozza a hasmenést, vagy vírus, de így helytelen. Nagyon szúrta a szemem, bocsi.

Szóval én orvosnak tanulok, így van egy kis előnyöm abban, hogy hogyan is kell majd adagolnom a leendő kisbabámnak az antibiotikumot. Régebben sajnos tényleg "csodaszerként" volt számon tartva, és mindenre azt adták, de akik most mennek ki az egyetemről, azok már rendesen ki vannak képezve arról, hogy mikor szükséges, és mikor nem. Először is tudni kell, hogy az orvos nem véletlenül írja fel, és végig kell szedni, nem pedig abbahagyni akkor, amikor már jobban van a gyerek, mert persze, hogy legközelebb immúnisok lesznek rá a baktériumok (és nem a szervezet, ahogy valaki leírta). A probiotikumot is azért írják fel mellé, mert hasmenést okozhat, hiszen nem válogat, a hasznos baktériumokat is kiöli a bélből. Szóval, rendesen alkalmazva, nem felelőtlenül nem lehet vele baj. Azért vannak az orvosok, hogy az "öndiagnózis" alapján ne tegyünk nagyobb kárt a kicsi állapotában.

2010. dec. 13. 08:32
 14/19 anonim ***** válasza:
Ki írta hogy a SZERVEZET lesz rá immunis?
2010. dec. 13. 08:40
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
Ma 7:45 "valamint ha sűrűn adjuk egy idő után immúnissá válik az ember szervezete rá"
2010. dec. 13. 09:01
 16/19 anonim ***** válasza:
Jaj köszi szépen, elkerülte a figyelmemet! Szia!
2010. dec. 13. 09:02
 17/19 anonim ***** válasza:

"A válasz megírásának időpontja: ma 00:44"

Nekem is "sípol", pedig soha nem szúrták fel semmimet és nem is volt gyulladt soha sem fülem, sem orrom.

2010. dec. 13. 09:10
 18/19 anonim ***** válasza:
100%
Csak szeretném, ha az emberek tisztában lennének a dolgokkal, és nem egymás féligazságaiból informálódnának. Én szerencsére jó "orvos alapanyag" vagyok, és szívesen elmagyarázom az egyes betegségek, gyógyszerek hatásait, működési elvét stb., de inkább vegyük elejét a butaságok terjedésének :D
2010. dec. 13. 09:41
 19/19 anonim ***** válasza:
48%

Én két dolog miatt ijedek meg:

1. esetleg a doki akkor is felírja, ha nem bakteriális, hanem vírusfertőzés áll a háttérben (amit azért ránézésre nem lehet 100%-ban megállapítani...), arra viszont tök felesleges, mert úgysem használ,

2. tönkrevágja a gyerek bélflóráját, étvágytalan lesz és/vagy hasmenéses, ami nem hangzik túl jól...

2010. dec. 13. 12:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!