Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért ijedünk meg, ha az...

Miért ijedünk meg, ha az orvos azt mondja, antibiotikumot kell adnunk a babánknak? Mitől is félünk igazán?

Figyelt kérdés
2010. dec. 12. 23:54
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
0%
Nekem 8 hónapos korában írtak fel antibiotikumot, rettentően megijedtem. Még olyan kicsi volt akkor. Az ijesztett meg, hogy a gyomrot és a gyomor-nyálkahártyáit tönkreteszi, emiatt írtak fel hozzá probiotikumot is. Nekem azért volt ijesztő, mert úgy érzem, ha egy biotikumhoz pro(ellen)biotikumot is kell adni, akkor az nem egy veszélytelen gyógyszer.
2010. dec. 12. 23:58
 2/19 anonim ***** válasza:
Nekem ugyan még nem kellett a gyerekeimnek sosem adnom(lekopogom),de engem,mikor kicsi voltam,az orvosunk állandóan penicillinnel tömött,mindenre azt adott,elég sokat meg voltam fázva+arcüreggyulladások tömkelege.Ment ez addig,mígnem egyszer allergiás rohamom lett tőle,majdnem megfulladtam,már el voltam kékülve,és megdagadt a fejem.Soha többet nem kaphattam életemben penicillint.Bocs lányok,h ezt leírtam,nem akartam még jobban a félelmet erősíteni bennetek,de ez is egy ok,hogy ne kapjon túl sokszor antibiotikumot a gyerek,amellett az ok mellett,hogy egy idő után már rezisztenssé válnak a baktériumok a gyógyszerrel szemben,és vígan garázdálkodnak a szervezetben mellette.Persze ha kell,kell,nincs mese.
2010. dec. 13. 00:07
 3/19 anonim ***** válasza:
1. vagyok. Én sem kaptam soha, pedig már 30 elmúlam. Megúsztam eddig :) De a gyerekem 8 hónaposan elkapott egy baktérium által okozott hasmenős vírust, 4 napig folyt a kaki belőle, és a végén vérzett is, mindig volt pár csepp vér a pelusba. Nagyon ijesztő volt. 4 nap alatt átment rajta, de az anti és a probiotikumot ugye 10 napig el kellett szednie.
2010. dec. 13. 00:10
 4/19 anonim ***** válasza:
Csakhogy Penicillin túlérzékenysége nagyon kevés embernek van.És a penicillint is változtatták ám.
2010. dec. 13. 00:11
 5/19 A kérdező kommentje:

Húú, ez szörnyű!

Nekem most kellett 10 (!) napon át adnom a 8 hónaposomnak antibiotikumot, és még mindig beteg szegénykém. Valami csúnyán lebetegítette. A tesójának meg arcüreggyulladása volt nemrég.

Kedves 2. válaszoló:Neked lett valamilyen mértékű halláscsökkenésed a sok arcüreg-gyulladás miatt?

2010. dec. 13. 00:12
 6/19 anonim ***** válasza:
Nem,a világon semmi,pedig többször is fel lett szúrva az arcom,és a fülem is sokszor fájt,elég gyenge gyerekecske voltam.Ne aggódj,azért szerintem az is ritka,hogy maradandó sérülés maradjon arcüreggyulladások után.Mielőbbi gyógyulást a babádnak!
2010. dec. 13. 00:34
 7/19 anonim ***** válasza:
Ja,eszembe jutott,az egyetlen dolog,ami ennek a maradványa lehet,mármint a felszúrásoknak,-nem tudom ez mennyire gyakori,meg h tényleg ettől van e,anyukám szerint igen-hogy ha befogom az orrom,és úgy fújom,akkor a szememen jön a levegő,és "sípol" is,mármint azon a kis könnycsatornán át,ami a szemzugban van.
2010. dec. 13. 00:44
 8/19 anonim ***** válasza:

én sem értem.

az egész egy felfújt dolog véleményem szerint.

éppúgy, mint mikor a tojásról meg a tejről egy időben kikiáltották, hogy egészségtelen.

ha szükség van rá, akkor nem káros az antibiotikum.

én megbízom az orvosokban, ha azt mondják be kell szedni, akkor be is szedjük. az orvosok nem rosszindulatú emberek, értünk vannak, a gyógyulásunkért.

2010. dec. 13. 01:48
 9/19 anonim ***** válasza:

a 2. válaszolóval értek egyet. én is penicilin érzékeny vagyok, ugyan nem volt ennyire heves reakcióm, de azóta nem kaphatok én sem. persze vannak más törzsből valók, de ez akkor is egy nyűg, meg mindenhol mondani kell.

szerintem az antibiotikum, mint minden gyógyszer, nem jó a szervezetnek általában, és túl gyakran alkalmazva hatástalan is lehet, hasonlóképpen a fájdalomcsillapítók is. ezért jó, ha csak akkor alkalmazzák, ha nagyon muszáj.

én emiatt tartok tőle, illetve nem örülök, ha erre sor kerül. szerencsére a 11 hónap alatt csak 2 alkalommal volt, hogy a lányomnak kellett...

2010. dec. 13. 06:30
 10/19 anonim ***** válasza:
22%
az antibiotikum nem tesz jót a bélflóráknak,igy a későbbiekben nehezebben szívódnak fel a vitaminok,ásványi anyagok,ebben segít a normaflór,valamint ha sűrűn adjuk egy idő után immúnissá válik az ember szervezete rá.őszintén megmondom,én fele alkalommal nem adtam be az antibiotikumot a babámnak.a doki piros torokra és köhögésre adta,de mivel nem láttam annyira vészesnek igy eltoltam,adtam neki pár napot és sokkal jobban lett,sőt rá 2 napra el is múlt.szóval nem minden alkalommal az a jó,ha rögtön azt adjuk nekik,de súlyosabb esetben van hogy csak az segít,igy itt is az aranyközépút a lényeg.
2010. dec. 13. 07:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!