Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Létezhet, hogy 4 és fél hós...

Létezhet, hogy 4 és fél hós babámnak tejfehérje és tejcukor allergiája is van egyszerre?

Figyelt kérdés

Az egész azért ötlött fel bennem, mert eléggé hasfájós a drágám. Eddig mindenki - beleértve a dokit is - azt mondta, hogy majd kinövi. Azonban olyannyira szenved minden nap a kisfiam, hogy már nem bírom, már sírok vele én is. Annyira sajnálom. A tünetei egy egy "rohamnál":

- Fájdalmas sírás, úgy, hogy feszíti hátra a kis testét;

- CSak függőlegesen érzi jól magát;

- Evés után 20 vagy 40 perccel jelentkeznek a tünetek;

- Hígabb a kakija;

- Olyan pukikat produkál, hogy majd "szétrobban" a kis hasa;

- Sokszor még evés után 3 órával is büfög, van, hogy bukik is ilyenkor;

- Sokat nyáladzik;

- Ekcéma jött ki a kis könyökén;

- piros pöttyök jelentek meg a testén,stb.

Még 2 hónaposan elvittem a klinikára, de mivel a tápszert nem fogadta el, így nem vizsgálódtak tovább. A kakija nem volt véres. Uh-t is evés után 4 órával csináltak (már jócskán éhes volt szegénykém), ott csak annyi látszott, hogy levegősek a belek. Azóta is szenved. Ez a kilégzéses teszt hol végezhető el, illetve elvégzik-e babákon? Erőltessem a tápszert? A klinikán olyan lekezelőek. Hová tudnék fordulni? Teljesen el vagyok keseredve, már nem eszem semmi puffasztó ételt, tejet tartalmazókat sem, nem eszem már semmit lassan és még mindig szenved a drágám. Ma is hajnal 2-től van fennt, most "ájult" el kb. 20 perce. Hogyan tudnék neki segíteni?

2010. dec. 12. 15:25
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

nekünk is 4,5 hós volt a babánk, mikor betelt nálam a pohár és elmentem a dokihoz, hogy csináljon vmit!

6 féle tápszeren voltunk túl, a hasfájás romlott az utolsó 2 hétben szinte mindent kibukott, amint megette.

elegem volt.

vér és vizelet vizsg volt, amiből sok erre vonatkozóan nem derült ki, de ekkor végre tejmentes tápszert írt fel.

hozzátáplálni nem mertem, mert nem tudom, hogy rontok-e a helyzeten, és féltem, hogy nem tudok majd rájönni, mitől fáj a hasa. 3 hóig szoptattam, akkor se volt jó, hiába tartottam teljes tejmentes diétát. az ég világon mindent kipróbáltunk mi is, de mindent!!!!!! semmi nem használt!!!!

a tejmentes szápszert, ahogy lekezdtük hazsnálni, attól a naptól nem volt semmi gond. 2 hét múlva elkezdtük a hozzátáplálást és azóta sincs gondunk. eltüntek a bőrproblémák, a kakigondok és minden más hasfájós tünet!!!!!!!!!!

így a tejmegvonással diagnosztizálták a tejfehérje allergiát.

járj utána te is, mert tényleg hü.yének nézik az embert, megmosolyognak, hogy túlzok, mikor azt mondom, hogy 20 percnél többet nem alszik ez a gyerek és egész nap üvölt... pedig így volt. és mondom! szerdai napon kaptuk meg végre a tejmentes tápszert, aznap már azt ebédelt. benne is maradt minden, semmit nem bukott vissza, nem görcsölt és azon az éjszakán végig aludt!!!!!!!!! nem hittem el!

néhány nap alatt rendeződött a kakija, kb. 2 hét alatt a bőre teljesen letisztult!!!!!

azóta nyugodt, kiegyensúlyozott, mosolygós gyerek.

2010. dec. 15. 21:11
 12/17 anonim ***** válasza:
21.11 vagyok. most 8 hónapos. semmi gondunk az evéssel. jó az étvágya, a cukorborsón kívűl mindent megeszik, amit egy ekkora gyerek ehet. kivéve a tejtartalmú dolgokat.
2010. dec. 15. 21:14
 13/17 A kérdező kommentje:
Hú, remélem nálunk is segíteni fog. Mi volt a tápszer neve, amit felírtak neked? Sajna, csak január 3-án tudnak fogadni.
2010. dec. 15. 21:17
 14/17 anonim ***** válasza:
3 hónapos kora óta diétázunk. ő is és én is, mivel szoptatom még. Nem fogadta el a tápszert ami tejmentes volt. Elég pocsék volt az íze. Nem volt kivizsgálás, de valószínű örökölte. MIndkét unokatesó allergiás volt a tejre. Nálunk valószínű a tejfehérje.
2010. dec. 15. 21:55
 15/17 anonim ***** válasza:

humana sl - de azt tudni kell, hogy ez meg szójás!

van olyan tejmentes tápszer, amiben nincs szója.

2010. dec. 15. 22:42
 16/17 A kérdező kommentje:
Én 2 hónapos kora óta nem eszem tejterméket, illetve semmi olyat amiben van tej, tejpor. Ezért gondolok a tejcukor allergiára. Jól tudom, hogy ezt nem lehet kinőni?
2010. dec. 16. 08:20
 17/17 anonim ***** válasza:

21.11 vagyok. ki lehet nőni mindkettőt.

én tejcukorra voltam érzékeny, de kinőttem. a kisfiammal, ha tartjuk a diétát, jó esély van rá, hogy ő is kinövi a tejfehérje érzékenységéet 1 vagy 2 éves koráig.

én is tartottam diétát (Teljes Tejmenteset!!) a szoptatás alatt, de nem lett sokkal jobb a helyzet, talán egy leheletnyit.

2010. dec. 16. 21:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!