Mikor adtatok eloszor csokoladet a gyereketeknek?
A lányom 4-én volt 1 éves!6-án a télapó hozott neki egy kinder csokit!Hát nem maradt belőle semmi! :)
Úgyis döntöttem hogy néha kap majd egyet egyet, 2-3 hetente!Szóval nem sűrűn!
Tavaly karácsonykor a szaloncukor amit begyűjtött(az volt az első dolog amiért megérte kúszni hihi) volt az első édes bűne:)
5hónapos volt, azóta mindig kap egy picit. Édes szájú, de azért mert kap néha csokit, még nem vágja a földhöz magát, ha almát adsz neki...
Szerintem ez a nassolás(csoki, kuki, chips) tej mizéria kicsit túl van lihegve... Lassan odáig fog fajulni ez az egész, hogy egy évesnek is víz sűrű ételt adunk, meg...
16 hónapos.
Sütit már evett. Nagyon szereti. De azért igyekszem max. hetente adni csak neki.
Csokit még nem adtam. Apa vett csokis adventi naptárat. Mindig kinyitjuk a kis ablakot, és megnézzük, hogy most maci vagy autó van benne. De nem adom oda neki. Csak nézzük, mint egy kis díszt. (Vagy én megeszem...) :) De azt gondolom, amíg nem tudja, mi az a csoki, addig nem is nagyon fogja kívánni.
Főétkezések között igyekszem almát, mandarint, banánt néha stb.-t adni neki. Hadd gyűjtse be a vitamint inkább.
Semmi baja nem lesz a pár hónapos babának, ha megnyalják a csokit, nyilván nem egy egész táblát töm beléjük senki sem. Egyébként fél év körüli volt az én babóm is, amikor először kinézte a kezünkből és megnyalhatta.
Az anyukát, meg aki megeszi jobbanmondva eleszi a 16 hónapos gyereke elől az adventi naptárból a csokit, inkább nem minősíteném. Én a helyében ezt leírni sem mertem volna. NO COMMENT!
Adjon mindenki csak nyugodtan csokit először majd 3 évesen a gyerekének, aztán majd nem tudják, hogy miért lesz csokifüggő a gyerek. Volt már rá példa a környezetemben is, hogy a gyereknek nem adtak csokit, mert azt mondták, hogy nem szereti, aztán egyszer a kedves szülők nem látták, a gyerek meg nem győzte tömni magába. Ha valakinek ez kell...
Szerintem is ugyanúgy túl van lihegve, mint a tehéntej téma...
14 hónapos elmúlt a kisfiam. Konkrétan csokoládét még nem adtam neki. Túró rudiba egyszer harapott úgy bele, hogy rajta hagyta apja a csokibevonatot. Dörmi kismackó szeletet evett már, csokis babapudingot evett már, kakaót szórtam már a tejberizsre vagy tejbegrízre, kinder tejszeletet is evett már, és evett már görög joghurtból sztracsatellásat is. Tehát tudja, hogy mi az az édesség, csak konkrétan csokit nem adtam még neki.
És már csak azért sem, mert sajnos az apukájának nagyon rosszak a fogai, és ha ezt örökölte tőle (amit ugye most még nem tudhatunk előre), akkor még inkább szeretném attól megóvni a fogacskáit, hogy idő előtt tönkremenjenek. Ezért minden nap 2x fogat is mosunk, ezt is nagyon fontosnak tartom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!