Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » A kölesgolyónak, bulátának...

A kölesgolyónak, bulátának milyen élettanilag jó tulajdonságai vannak? Érdemes adni nassnak?

Figyelt kérdés
2010. dec. 11. 13:31
 1/8 anonim ***** válasza:
0%

Gabona. Kölesgolyót nem mertem adni, féltem megfullad benne:) buláta helyett kukit kapott/ kap. Babapiskótát kapott először 7 hónaposan. Majd 9 hónaposan túrórudit tejszeletet nasinak, brióst kuglófot. 11 hónaposan vaníliás karika linzer, minden féle süti torta, csoki kekszek.

Burgonyaszirom ropi tuc-tuc keksz...

Ha megeszi szépen az ebédet, mindig ksp nasit, mert én is eszem, neki is adok. Fogat minden este mosok neki, szép fehérek, nem kövér gyerek, eszik rendesen, miért ne kapna

2010. dec. 11. 14:00
 2/8 A kérdező kommentje:

köszi a választ, de nem az volt a kérdés, hogy ki mit ad nasinak.

amúgy két okból nem adok az általad felsoroltakból 2 éves kislányomnak. az egyik, hogy allergiára hajlamso, tehát amiben tej vagy csoki van az kilőve. másrészt ezek tele vannak mindenféle kárso adalékanyaggal, amit az ő veséje még nem tud úgy feldolgozni mint egy felnőtté. bőven van még ideje, hogy ilyenekt egyen.

2010. dec. 11. 14:05
 3/8 anonim ***** válasza:

Szia!

Ezt találtam Neked:

[link]

2010. dec. 11. 14:22
 4/8 anonim ***** válasza:

Én kb 10 hónapos kora óta adok a kisfiamnak bulátát, nagyon szereti. Hasznos, mint gabona, és gyakorolja vele a rágást, és az önálló evést (ő csipegeti a tálkából, eleinte betolt egy marékkal, de aztán megtanulta szépen egyesével eszegetni).

Elsőnek: szerintem rengeteget nassol a babád! Ezek a csemegék, amiket adsz neki, sok káros anyagot tartalmaznak (hidrogénezett növényi olajokat, tartósítószereket, és egyéb, mesterséges cuccokat, ízfokozókat), azon kívül fogrontók is. Az én kisfiam most 13 hónapos, az egyetlen nasi a buláta. Azon kívül gyümölcs (mondjuk kap a kezébe egy egész, hámozott almát, körtét, magozott, hámozott szilvár....ezeket elrágicsálja azzal a 2 fogával :-)). Vagy nagy ritkán kap Hipp-es babakekszet, ennyi.

2010. dec. 11. 15:14
 5/8 anonim ***** válasza:

Élettani hatását nem tudom pontosan, de biztos egészségesebb, mint a túlzottan sós és édes, tartósítószeres, adalékanyagos, ízfokozós cuccok. Mindkét gyerekem kapta kb 8 hónapos kortól. A kölesgolyó még mindkettőnél kedvenc (1 éves és 3,5 éves). De a bulátát az 1 évesem eldobja mióta megkóstolta a Győri Édes kekszet. A 3,5 évesemnek meg nemrég hasmenéses- hányásos vírusa volt és semmi mást nem evett 2 napig csak bulátát. Nem fogadott el mást. Kicsi furcsa színű széklete volt utána, de meggyógyult, kipucolta a beleit.

Szóval az ebből a tanulság, hogy ha nem szokik hozzá a gyerek az édes, sós nasikhoz, akor később is szívesen fogadja a natúr nasikat. Míg ha már korán hozzászokik az erőteljes ízekhez akkor már ízetlen lesz neki a natúr kaja. Az 1 évesem így járt, de még megpróbálom viszaterelni a helyes útra.

2010. dec. 11. 15:40
 6/8 anonim ***** válasza:

Mivel sok benne a rostanyag, segíti az emésztést, jó hatással van a belekre, mert leszedi az odatapadt salakanyagot. Sajnos az én kisfiam még nem eszi meg (gondolom, mert alig van íze), de próbálkozok, mert nagyon egészséges.

Off: szerintetek az első válaszoló komolyan ennyi nasst ad a gyereknek vagy csak kamu válasz???

2010. dec. 11. 17:19
 7/8 anonim ***** válasza:

Jézusom első....ez nagyon durva, linzer karika....jajjjjjj

8 hós kora óta adom a bulátát és a kölest, bió, gabona szerintem egészségesebb mint az első brutális felsorolása.

DE

gyerekorvosom szerint szénhidrát, ami nem jó, ha sokat adsz belőle, mert egy idő után a szénhidrát cukorrá alakul a szervezetében.....hát ezt akárkinek elmondtam röhögtek....kicsit lökött a doki, lehet, hogy van benne igazság, na de egy zacskó elég 2-3 hónapi nálunk, ez nem sok. inkább ez, mint túrórúdi és társai

2010. dec. 11. 18:24
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek a válaszokat! :)
2010. dec. 13. 12:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!