Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 10 és fél hónapos a lányom,...

10 és fél hónapos a lányom, úgy néz ki elfogy a tejem. Mit adnátok neki? Mit csináljak a reggel 5 órai keléssel? Bővebben lent.

Figyelt kérdés
Reggel meg este szopizik még. Az estivel nem lesz gond, de a reggeltől félek. Kb. 5-kor szokott kelni, szopizik, visszarakom a kiságyba és alszik tovább. Már most jelzi, hogy kevés (sirogat, mikor nem jön több), de még nem gond, cumi a szájába és visszaalszik. Viszont 1 évesen már adnék neki majd tejet, de erre a kevés időre nem szeretnék már tápszert adni neki? Mit tanácsoltok? Már most adjak neki tejet, vagy mégis tápszert? Esetleg erre a kis időre csak teát, és egy kicsit több tejterméket (hogy meglegyen a napi adag)?
2010. dec. 11. 13:11
 1/3 anonim ***** válasza:

A fiam már nagyobb volt, mikor így jártam mint te, ő már simán ihatott volna tejet, kakaót, de nem szerette, ezért joghurtot ivott minden reggel. Azt már a te babád is ihatna, ha szereti.

A kicsibabám most 9 hós, sajnos egyre kevesebb a tejem, én is azon kezdtem el gondolkozni, ki tudom e húzni még 2-3 hónapig. Tápszert én sem szeretnék neki adni.

2010. dec. 11. 14:15
 2/3 anonim ***** válasza:

Ha eszik tejpépet, azt is adhatsz neki.

Amúgy semmi bajuk nem lesz a tápszertől. Nem méreg, és nem halnak meg tőle. Nem értem, hogy miért álltok így hozzá.

De ha tudsz jó minőségű tejet szerezni, akkor már azt is adhatsz neki óvatosan. Csak napközben próbáld ki, amikor rendesen tudod figyelni, úgymond szem előtt van, hogy rögtön meglásd, nincs-e valami allergiás reakció. Ha minden rendben, akkor készíthetsz híg tejbegrízt is reggelire. Jobban laktat, mint az üres tej.

Remélem, tudtam segíteni.

2010. dec. 11. 22:58
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, sajnos napról napra kevesebb tejet érzek. Pedig ugyanúgy szoptatok. Nem a tápszerrel van elsősorban bajom, hanem az árával. Első gyermekemet még 6 hónapig sem sikerült szoptatnom, egyértelmű volt a tápszeres pótlás. De most már ha csak 2 hónapról van szó nem feltétlenül szeretnék tápszert adni neki. Új íz mindössze ennyi időre és valljuk be nagyon pocsék íze van. Nekem túl mű is.
2010. dec. 12. 22:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!