Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Bronchitises babák/kisgyerekes...

Bronchitises babák/kisgyerekes anyukái, kéne egy kis segítség. Most beképzelem, vagy fussak a kicsivel a dokihoz/ügyeletre?

Figyelt kérdés

Egy hete engedtek ki a kórházból minket, hogy rendben van a törpe, csak szívjam az orrát(mint a tapétaragasztó, és rengeteg váladék jött az orrából, mára inkább vizes), nasivint kapott két szívás között, 4napig kapja még a gyógyszerét, és jól lesz. Mára viszont megint mintha szárazon köhögne, vigasztalhatatlanul sír, annyi, hogy nem lázasodott be, és nem húz a mellkasa, kapta a hörgőtágítót(spiropentet), megfázásra cebion és sinupretet, most kapott nurofent(kicsit "jobb" nem üvölt)

Nem eszik, alig iszik, nem tud aludni.

Most hűl a hársfatea, remélem azt tudok vele itatni, csinálok valami vacsorát neki(bár bevallom ötletem sincs mit fogadna el).

Ti mit csinálnátok?

Csak túl parázom, vagy megint gond van???? Várjak az ügyeletig, akkor biztos kórház, jobb ellátás mint a házi gyerekorvos.(bár nem szeretném, ha megint tűpárna lenne a kicsi, vagy ott nyalna be valamit, ha most nem komoly)

2010. dec. 10. 18:36
 1/7 anonim ***** válasza:

ügyelet,ne gondolkodj rajta,irány a doki!

Gyerekeimnek is most ez a baja,de nekik nincs ilyen fájdalmuk,mint a te picurodnak.

2010. dec. 10. 18:57
 2/7 anonim ***** válasza:

Sípol?Fullad? Ha csak köhög akkor nem kell vinned, de azért attól függ mennyire köhög...jó lenne meghallgatni de így neten keresztül nem megy. Ha azt érzed be kell menni az ügyeletre, menj be! Engem azonnal vittek ilyen esetekben.

Jó lenne nektek otthonra a porlasztó és vihetnéd száraz sóterápiára is. Ha van még kérdésed írj, szívesen beszélek veled

Üdv: A majdnem 19 éve asztmás Ada

2010. dec. 10. 18:57
 3/7 A kérdező kommentje:

Hála égnek még nem sípol és fullad. Csak olyan érzésem van, mintha az jönne...

Ha előbb viszem, akkor elküldenek a pibe, ha később, akkor viszont már szenved.

Múlthéten szerdán befulladt, ott nem volt semmi kétségem, hogy vinni kell a dokihoz/kórházba, kedden este így köhécselt, aztán reggel már húzott a mellkasa, hogy erőlködött, fulladt.

Hála evett, ivott, épp ő is válaszolna:)

2010. dec. 10. 19:34
 4/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Az én kisfiam asthmás, eddig háromszor voltunk vele kórházban.

Én csak akkor viszem be, ha nem iszik rendesen, tehát fennáll a veszélye a kiszáradásnak...

Jobbulást kívánok

2010. dec. 10. 19:36
 5/7 anonim ***** válasza:

Hálistennek akkor, örülök, hogy nem sípol vagy fullad.

Én ezalatt a 19 év alatt 3x voltam kórházban, legutóbb 14 évesen...voltam 2 hetet és pár napot is...mind szörnyű volt.

Amit tudok tanácsolni az az, hogy ha összetudtok kaparni karácsonyra egy kis pénzt, akkor vigyétek száraz sóterápiára (AREC), mert tényleg hat és jót tesztek vele...legyen ez a karácsonyi ajándéka, de komolyan...nincs szebb és boldogabb egy egészséges gyereknél és nincs fájóbb egy anyának mint látni szenvedni a gyermekét. Abi is asztmás...két hete derült ki, de számítottam rá mert én is és férjem is az. Amint tölti az egy éves kort viszem AREC-re mert tényleg jó és nem akarom neki azt ami nekem volt, vagy ami az apjának, hogy éjjelente a jég hidegben üljünk kint a verandán mert fullad és ott kelljen elaludnia.

2010. dec. 10. 22:16
 6/7 anonim ***** válasza:
nálunk rectodelt kúpot kell beadni és 20 percenként puffolni kell ventolinnal 3-szor egymás után, ha így sem múlik, akkor kórház
2010. dec. 10. 22:17
 7/7 A kérdező kommentje:

Nem írtak eddig ki(3szor jött ki eddig a bronchitis) ventolint, meg rectoderm kúpot. Csak spiropent szirupot, ált. egy heteket vagyunk kórházban és akkor puffoljuk meg inhaláljuk vmi berodozoallal.

Sóbarlangba jár az apjával, ő asztmás.(5percre van tőlünk)

Nyugodtan alszik végre, eddig nincs jele, hogy gáz lesz este. Azért összerakok egy túlélő pakkot ha... ha másnem az iratok kiskönyv, pelus legyen a táskában.

Amúgy a szenvedés része az első két nap a legrosszabb, abból is az első órák, amikor "fuldoklik":( és amíg nem kap orvosi segítséget, és tartom és nyugtatni próbálom...

2010. dec. 10. 22:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!