Mit ajanlotok? Mibol tanithatnam? Most meg csak 5honapos.

Te csak magyarul beszeljel hozza, es a neten keressel meseket. Mi is kulfoldon elunk, es nalunk is en beszelek hozza magyarul, az apa pedig angolul. Esti meset a netrol szoktam neki olvasni, nagyon sokat talalsz, irjal be mindenfele kulcsszavakat a google-ba. En a mesetarbol szoktam neki olvasni, de o mar nagyobb, mint a tied.
Neki esetleg magyar zenes meset keressel, azok is vannak.
Gondolom van magyar iskola kint ahol eltek, majd kesobb beiratod oda, es akkor megtanul irni, olvasni is magyarul, kb. 2-szer egy honapban mennek a magyar suliba a gyerekek.
Most te ugyis magyarul beszelsz hozza, nem? Toleg fog megtanulni. Vagy mit akarsz neki tanitani, nem teljesen ertem kulonben, mert 5 honaposnak meg nem kell betuket tanitani.
Ha legkozelebb hazautaztok, akkor pedig vegyel majd neki Magyarorszagon konyveket, meg amit szeretnel a konyvesboltban.

Szia!
Szerintem egyelőre elég ha hallgat magyar dolgokat: a te beszéded, vagy magyar nyelvű gyerekdalokat (www.egyszervolt.hu). Az itthoni rokonokat megkérheted, hogy postázzanak ki neked lapozgatós, rágcsálható stb. gyerekkönyveket.

Az Iciri-Piciris vagyok, nézelődtem még a könyvespolcon,most majdnem 5 éves a kisfiam,régen volt ilyen pirinyó:
Füzesi Zsuzsa Mondókáskönyv 1.,létezik 5-ig,de ahogy nő a szám,úgy gyengül a színvonal
Fazekas Anna Öreg néne őzikéje (gondolom ez Neked is megvan),egész pici kora óta tudja legalább a felét kívülről
Nagyon sok könyvünk nincsen,mert évek óta a kisfiam is könyvtári tag,havi 5-6 könyv a fogyasztásunk,ezt csak így lehet követni.Az a tapasztalatom,hogy amiben nincsen legalább fele-fele arányban szöveg+kép,még most sem köti le.Örülök,hogy összeakadtam egy másik könyvimádóval.
Amíg nem tudsz könyvhöz jutni,nézelődj itt: [link]
Én egész pici korától mondogattam neki verset,mondókát (sokat az én picikori könyveimből),sokat "beszélgettem" vele és 10 hónaposan már gagyarászott és egész korán kezdett nagyon szépen,mondatokban beszélni.
Jó tanulást Nektek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!