Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Divat lett gyógytornászhoz...

Divat lett gyógytornászhoz hordani a gyereket?

Figyelt kérdés
Még nem volt gyerekem azt hittem gyógytornászhoz a betegek járnak. Sok olyat hallok, hogy: Fél évesen nem akart mászni, elvittem dévény tornára rögtön mászott. Egy évesen bizonytalanul lépkedett elvittem tornára egyből ment. Az elején persze, hogy bizonytalanul lépked és 6 hósan nem kell még mászni. Sokszor hallom és olvasom, hogy olyan gyerekeket visznek, akiknek igazából semmi bajuk nem lenne csak a szülő képtelen megvárni még a gyerek természetesen eljut odáig. A maszírozás kicsit felpörgeti az eseményeket, de minden esetben jót tesz vajon?
2010. dec. 10. 13:58
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
43%
Ilyen anyukával még nem találkoztam, sőt nem is hallottam még ilyenről.
2010. dec. 10. 21:46
 12/14 anonim ***** válasza:
43%

Az egyik válaszadó vagyok

Ilyen anyukáról még én sem hallottam.

Főleg, hogy nálunk csak 2 tornász van, akik csak és kizárólag TB alapon dolgoznak. Ahhoz, hogy oda kerüljünk, először a háziorvosnak el kell küldenie a babát egy neurológiai kivizsgálásra, és a neurológus írja meg a beutalót a tornára!

Nálunk sajnos a 2 tornászra rengeteg gyerek jut, így mindenkit csak 2 hetente tudnak fogadni, azon a heti 1 napon. Akkoris csak 20-30 perc egy tornaóra. Én kérdeztem a tornászt, hogy maszek alapon nem csinálja-e, mert akkor többször lehetne tornáztatni, nem kéne utazgatnunk és hatásosabb lenne a kezelés, de azt mondta, hogy NEM!

2010. dec. 10. 22:06
 13/14 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Én sem divatból hordom a gyereket óránként 5ezer forintért... Már 1 éves, és még nem mászik. Kúszni 1 hónapja kezdett. Érthető, hogy aggódok, nem? Gondolom a Te babád mindent időben csinált, így nem kellett izgulnod. Hidd el, nem kellemes azon rágódni, vajon mi baja lehet... És nekünk kifejezetten a háziorvos ajánlotta, mert szerinte sem normális, ha ilyen későn csinálja a dolgokat a kicsi. Szerintem az anyukák többsége nem divatból hordja, miért tenné?
2010. dec. 10. 22:47
 14/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, főleg a 20:22esnek, aki megértette a kérdést. Tényleg nem azokra gondoltam, akiknél tényleg probléma van, azoknak természetesen menni kell gyógytornászhoz-nincs mese. A mi környékünkön rengeteg gyereket visznek, és bizony itt örül a tornász, hogy tele van a napja és van bevétel, ezért mindenki oxigénhiányos a hosszú vajúdás miatt. Régen is volt hosszú vajúdás, gyógytornász csak kevés, mégis járnak az emberek.

Na mindegy, ez csak egy kérdés volt a sok közül és érdekelt másfelé mi a helyzet, de örülök, hogy nem országos a helyzet. Akiknek pedig tényleg szükségük van rá, jobbulást kívánok!

2010. dec. 11. 13:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!