Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Divat lett gyógytornászhoz...

Divat lett gyógytornászhoz hordani a gyereket?

Figyelt kérdés
Még nem volt gyerekem azt hittem gyógytornászhoz a betegek járnak. Sok olyat hallok, hogy: Fél évesen nem akart mászni, elvittem dévény tornára rögtön mászott. Egy évesen bizonytalanul lépkedett elvittem tornára egyből ment. Az elején persze, hogy bizonytalanul lépked és 6 hósan nem kell még mászni. Sokszor hallom és olvasom, hogy olyan gyerekeket visznek, akiknek igazából semmi bajuk nem lenne csak a szülő képtelen megvárni még a gyerek természetesen eljut odáig. A maszírozás kicsit felpörgeti az eseményeket, de minden esetben jót tesz vajon?
2010. dec. 10. 13:58
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
73%
Szerintem azért egy gyógytornász látja, hogy minden rendben van a babával, vagy szükség van tornára. Gondolod, hogy teljesen egészséges babákat is járatnak tornára, csak azért, hogy előbb csinálják a nagy mozgásokat? Én még ilyenről nem is hallottam...
2010. dec. 10. 14:00
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

én gyt vagyok, ártani nem ártunk semmi esetben sem, ez biztos!!

egészséges gyerekeket nem hordanak. max. elviszik 1x megmutatják, nézze meg az ember és ha nincs gond, megnyugszanak a szülők.

nem is kezelnék egy egéészséges babát.minek? majd fejlődik szépen magától. főleg, ha nem kiságyban vagy járókában vagy kompban van még 1 évesen is EGÉSZ NAP.

akinek viszont szüksége van foglalkozásra, azt jó, ha minél korábban elhozzák.

én azt mondom, inkább 2x mint egyszer se!

ha nyugatalan a szülő, hogy gond van, inkább kérje ki szakemberek (orvos, védőnő, gyógytornász stb) véleményét!

2010. dec. 10. 14:13
 3/14 fotucsok ***** válasza:
100%
Hát nekem ez elég hülyeségnek tűnik. Persze jó a babáknak a maszírozás, mi is jártunk babamasszázsra, de nem azért, hogy bármit korábban csináljon. A kisfiam 9 hónaposan kezdett el mászni, és 16 hósan indult el, de azóta szépen jár. És értelmes nagyon. Nem is értem ezt az egészet??? Hülye aki sürgeti a gyerekét. Később visszaüt.
2010. dec. 10. 14:15
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

Biztosan nem ezt mondanád, ha NEUROLÓGUS SZAKORVOS mondaná azt a gyermekedre, hogy hioptón, és végtagi és törzsi asszimetriája van, amit kezelni kell.

Épp arról van szó, hogy természetes úton, magától a gyermek kihagyna bizonyos mozgásformákat, mert a letepadt izmok miatt fáj neki, ezért nem műveli. A Dévény nem abban segít, hogy gyorsuljon a mozgásfejlődése, hanem épp ellenkezőleg: abban, hogy minden mozgásformát a maga idejében és sorrendjében műveljen a pici, hogy egyik se maradjon ki.

Hidd el, nem divatból vittem hónapokig Dévényre a fiamat. A divatot magasról lekakilom.

2010. dec. 10. 14:18
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

A masszírozás, a gyógytorna és a DSGM között azért van különbség.

Mi az utóbbira járunk, mivel nem csinált bizonyos dolgokat a babám. Elvittük a dsgm tornászhoz, 9 hónaposan, aki megállapította, hogy a gyerek izmai totálisan le vannak tapadva, ami miatt képtelen a mozgásformákra, hiába is szeretné csinálni. Már pár alkalmon túl vagyunk, és szemmel látható a javulás.

Ez nem divat kérdése, hisz komoly dolgok derülhetnek ki, ha szakember megnézi. Ez a módszer nem ősrégi, hanem pár éves, és mivel tényleg hatékony, ezért ajánlják azoknak a babáknak, akiknél baj van.

2010. dec. 10. 14:23
 6/14 anonim ***** válasza:

Az enyémnek generalizált hypotóniája van, amit soha senki nem mondott nekem, sem védőnő, sem orvos. Magam jöttem rá, hogy valami nem úgy fejlődik ahogy kéne és elvittem Dévény tornára. Ha oda nem jutunk el, lehet hogy most menni sem tudna.

Szóval ez nem divat csak hála Istennek nem tudják az egészséges babák anyukái, milyen is gyógytornász után kutatni és hetente többször is elhordani. A következő gyermekemnél én sem akarom tudni, de mivel már átéltem, biztosan el fogom vinni megnézetni, hogy minden rendben van-e.

2010. dec. 10. 14:48
 7/14 anonim ***** válasza:
biztos van olyan is,amikor a szülő ideges hogy miért nem fordul már meg 4-5 hónaposan mert már minden gyerek a környezetébe megfordult,ha elviszi gyógytornászhoz csak megnyugszik,hogy nincs semmi baj.ártani nem árt vele,és a saját pénztárcája bánja,mert ezek nagy részben fizetős gyógytornászok.szerintem ez az ő döntése.de én azt mondom inkább menjen el 10 szer feleslegesen,mint egyszer se vigye pedig már rég baj van,és nehezen vagy egyáltalán nem helyrehozható.
2010. dec. 10. 15:07
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Ahova mi jarunk gyogytornara oda senki sem divatbol jar. Mindenki beutaloval erkezik, anelkul nem is vallalnak el a gyerekeket. Vannak sulyosabb es kevesbe sulyos esetek. Mi csak hetente 1x jarunk. Most 10 hos a babam es 2 honaposan kuldott minket el a doktornenink. Megjegyzem nem hinnem hogy barki is divatbol vegignezne, hogy 30-45 percen keresztul visit a picije es konyorogve nez ra, hogy szabaditsa mar ki ennek a neninek/bacsinak a kezei kozul. En pl azt sem elvezem mikor esetleg fel kell ebresztenem a fiam, hogy idoben odaerjunk tornara. Szoval divatnak semmikeppen nem neveznem a gyogytornat, inkabb szukseges rossz.
2010. dec. 10. 15:27
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

nem divat, hanem muszáj, örülj hogy nektek nem kellett. nekem nagyon nehéz szülésem volt, és 20 órát vajúdtam, oxigénhiány miatt hipotón lett a babám. ő 10 mp hason fekvés után üvölteni kezdett,mert fájt neki, és nem forgott még 6 hósan se...szóval nem divatból mentünk se dévényre, se neurológiára, se korai fejlesztőbe. és garantálom neked, hogy senki nem divatból jár ilyen helyekre.

hálistennek már semmi baja, de ha nem jártunk volna ezekre a helyekre, akkor most lenne, jócskán.

2 éves kislány anyukája

2010. dec. 10. 18:16
 10/14 anonim ***** válasza:
78%

Szerintem nem kell lehurrogni a kérdezőt!nem rátok gondolt hanem olyanokra akik babájának még bőven lenne ideje bizonyos dolgot csinálni de már rohannak is vele,persze gondolom egy-két gyógytornász meg tárt karokkal várja az ilyen nagyon aggodó szülőket,legalább lehet bezsebelni a sok pénzt(persze tisztelet a kivételnek)

Szóval nekem is van egy barátnőm,pont 2 napja beszéltünk erről és ő is hordja a 4,5 hónapos babáját gyógytornára mert még"nem forog"címszóval!Hát mi ez ha nem túl aggódás???Ja és nem 1X vitte el megnézetni,hogy nem-e baj van hanem egy jó ideje járnak rendszeresen!Szerintem erre gondolt a kérdező!

Sajna ez a világ van:szinte az anyukák versengenek,hogy kinek a babája tud többet,és ha a szomszéd gyereke már forog akkor az enyémnek is kellene és akkor rohanjunk vele dokihoz mert tuti sérült!

na bocs,hosszúra sikeredett!

2010. dec. 10. 20:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!